Domov ReceptyKoláče a zákusky Malinový cheesecake

Malinový cheesecake

Autor: Veronika Čopíková
Malinový cheesecake

Kedy sa vám pozdáva vaša chladnička najviac? Mne hlavne vtedy, keď nezíva prázdnotou. A o stupeň lepšia verzia je to v okamihu, keď v nej nájdem čerstvo upečený koláčik. Taký malinový cheesecake, ozdobený a volajúci po zjedení nie je na zahodenie.

Ale sladké treba vyvážiť nesladkým, takže hor sa na trh! Ja na ten svoj chodievam pravidelne, vyzbrojená plátenou taškou a hotovosťou. Prejdem si každý stánok a odchádzam s väčším nákladom, ako viem uniesť. Takže o pravidelné prestávky, nádychy a výdychy, mám postarané. :D A čo vy a trh - chodievate?

Ingrediencie

okrúhla forma s Ø 20 cm

  • 100 g masla
  • 200 g sušienok (ja som použila sušienky Lotus Biscoff)
  • 500 g mascarpone
  • 2 - 3 PL medu
  • 1 vanilkový lusk (alebo 1 lyžička mletej vanilky)
  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia (žĺtka a bielka oddelene)
  • maliny
  • horká čokoláda

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Malinový cheesecake

Ako si upiecť malinový cheesecake

V miske si najprv zmiešame rozdrvené sušienky s roztopeným maslom. Vysypeme do tortovej formy a odmerkou alebo lyžicou rovnomerne poutláčame na dno a boky formy. Sušienkový korpus vložíme do rúry a dáme piecť na 15 minút pri 170 °C.

 

Krém si pripravíme jednoducho - v miske zmiešame mascarpone, med (príp. iné sladidlo), semienka z vanilkového lusku a dva na kašu rozpučené banány. Teraz príde malá ochutnávka - prstom či lyžičkou skúsime, či je krém dostatočne sladký pre naše chuťové poháriky.

Espresso Cheesecake

Každý občas potrebuje malé povzbudenie. Niekedy nám ho prinesie šálka kávy, inokedy tabuľka čokolády...

Ak áno, pridáme do krému žĺtka a opäť premiešame. Ak nie, pridáme ešte trochu sladidla, ale keďže sa snažíme sladiť menej, skúsime tento krok vynechať. V druhej miske si vyšľaháme bielka na tuhý sneh a následne ho po lyžiciach jemne vmiešame do krému. Vznikne nám nadýchaný krém, ktorý vylejeme na vychladnutý sušienkový korpus.

Malinový cheesecake

Ako upiecť vláčny cheesecake bez prasklín?

Ak chceme upiecť neodolateľný - oku lahodiaci cheesecake, vložíme pred pečením na dno rúry plech s vodou. Cheesecake nám vďaka tomu nepopraská a bude vláčny a nadýchaný ako pena. Potom už len vložíme do rúry samotný cheesecake a pečieme 50 - 60 minút pri 150 °C. Hotový je vtedy, keď sa okraje jemne oddelia od formy, pričom stred koláčika je stále roztrasený ako želatína. Cheesecake vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť. 

Malinový cheesecake

Po vychladnutí ozdobíme malinami a hoblinkami čokolády. Odložíme do chladničky a vyjdeme si na prechádzku, aby sme odolali pokušeniu vyjedať malinový cheesecake skôr, než nám poriadne stuhne. Nech vám chutí!

Budem rada, ak malinový cheesecake vyskúšate a napíšete mi, ako sa vám vydaril. Ak máte tipy na výborný sušienkový korpus príp. nejakú jeho zdravšiu verziu, podeľte sa oň v komentári. Dobrých tipov nie je nikdy dosť.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 94 Priemer: 4]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box