Domov ReceptyBabičkine recepty Domáce gaštanové pyré

Domáce gaštanové pyré

Autor: Veronika Čopíková
Domáce gaštanové pyré

Začala nám sezóna gaštanov! Ruky hore, kto z vás si rád pochutí na gaštanovom jazýčku alebo kombinácii gaštanové pyré + šľahačka. :) Teraz jednou rukou píšem a jednu mám hore, lebo gaštanové jazýčky to je skrátka moje. :) Ak si však prečítate zloženie pyré ponúkaného v obchode, nájdete tam väčšinou nejakých 70 % gaštanov, cukor a rumovú a vanilkovú arómu. Kde je ale zvyšných 30 %? Verte či neverte, pridáva sa tam fazuľa alebo bôb kvôli podobnej chuti. Trošku ma to rozhorčilo a tak som sa rozhodla vyrobiť si domáce gaštanové pyré - bez fazule a kryštálového cukru, ktoré bývajú v kupovanej verzii. Príprava je možno trošičku zdĺhavejšia (oproti mojim zväčša rýchlym receptom), ale nie je vôbec náročná a výsledok stojí jednoznačne za to! :)

Ingrediencie

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Domáce gaštanové pyré

Ako si spraviť domáce gaštanové pyré

Gaštany si umyjeme a na užšom konci narežeme do tvaru X pomocou zúbkovaného noža. Vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a necháme variť asi 30 minút. Keď sú gaštany uvarené, zlejeme ich cez sitko, preložíme do misky a zalejeme mliekom (na zjemnenie chuti). Po 15 minútach prichádza na rad tá náročnejšia časť. :) Gaštany olúpeme a prstami pretrieme cez sitko. Je to piplačka, takže ak máte výkonný mixér šupnite doň gaštany a mixujte.

Gaštanový koláč - bez lepku a laktózy

Takmer bezmúčny koláč s kokosovou plnkou -  tento "múčnik" dokonale zavŕši Váš nedeľný obed.

Následne pridáme rum alebo mandľový likér (ja som pridala domáci mandľový likér od babičky vyrobený z rumu, kondenzovaného mlieka a mandľového pudingu), 1-2 lyžičky vanilkovej pasty (ak nemáte, môžete použiť vanilkový cukor) a sladidlo. Vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinovej fólie a dáme zamraziť. Alebo môžete toto domácky vyrobené gaštanové pyré pridať do gaštanového koláčika. :)

Pri fotení som použila doplnky z chefshop.sk

Domáce gaštanové pyré
Domáce gaštanové pyré

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Eva 28.10.2020 - 13:36
Super, dnes som vyskúšala z nazbieraných gaštanov a je to mňamka oproti kupovanému pyré :)
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 4.11.2020 - 21:03

Ahoj Eva, teším sa, že gaštanové pyré sa vydarilo a chutilo ti :) Musím sa doň pustiť aj ja, lebo minuloročné zásoby sa míňajú :D

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box