Domov ReceptyKoláče a zákusky Čokoládové muffiny s arašidovým maslom

Čokoládové muffiny s arašidovým maslom

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládové muffiny s arašidovým maslom

Muffiny sú moja srdcovka. Raz som mala možnosť ochutnať muffin z obchodu (veľká budova obkolesená autami, nákupnými vozíkmi a večne sa ponáhľajúcimi ľuďmi) a môžem povedať, že to bol zážitok na celý život. Nie práve pozitívny, ale o tom radšej pomlčím.

 

Odvtedy si vymýšľam vlastné kombinácie zdravších, nadýchaných a hlavne menej presladených muffinov. Najlepšie s nejakým prekvapením vo vnútri. Tentokrát s arašidovým maslom. Ak máte alergiu na arašidy, odporúčam ho nahradiť kvalitným mandľovým maslom. Ja používam mandľové maslo od Powerlogy, ktoré nedávno získalo aj svetové ocenenie - Great taste awards 2016 v Londýne. Je super a v mojej rannej kaši sa ho neviem dojesť. A teraz hor sa na čokoládové muffiny s arašidovým maslom!

Ingrediencie (12 ks)

Cesto

  • 130 g špaldovej celozrnnej múky hladkej
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1/2 ČL jedlej sódy bikarbóny
  • 1/4 ČL soli
  • 4 PL kakaa
  • 100 g nasekanej čokolády
  • 2 vajcia
  • 50 g trstinového cukru
  • 60 g rozpusteného masla (vychladnuté na izbovú teplotu)
  • 100 ml mlieka
  • 250 g ricotty
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 zrelé banány

Náplň

  • arašidové alebo mandľové maslo - najlepšie v BIO kvalite a bez zbytočností typu palmový olej a cukor

Na posypanie

  • čokoládové čipsy (alebo nadrobno nasekanú čokoládu)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Čokoládové muffiny s arašidovým maslom

Ako si pripraviť čokoládové muffiny s arašidovým maslom

V malej miske zmiešame dokopy suché ingrediencie, teda múku, kukuričný škrob, jedlú sódu, soľ a nasekanú čokoládu. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie - začneme vajíčkami s ricottou, pridáme mlieko, maslo, vanilkový extrakt, cukor a na kašu rozpučené banány (použijeme zrelé banány, ktoré si v tanieriku rozpučíme na kašu s pomocou vidličky). Teraz zmiešame tekuté a suché ingrediencie dokopy, kým sa nám pekne nespoja. A hor sa plniť!

Maková bábovka

Na piedestál chutí vám tentoraz predostieram toto makovo-citrónové sladké potešenie.

Tip: ak dávate cesto rovno do formy na muffiny, odporúčam ju najprv vymastiť a vysypať kakaom, aby sa vám muffiny neprilepili. Alebo môžete použiť silikónové formičky a uľahčiť si tak život v kuchyni.

 

Do každej formičky dáme za lyžicu cesta. Teraz prichádza na rad plnka - naberieme si za lyžičku arašidového alebo mandľového masla a položíme do stredu muffinového cesta. Prikryjeme ďalšou dávkou cesta, kým neminieme všetko a nemáme takmer plné formičky. Na záver muffiny posypeme čokoládovými čipsami. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 170 °C 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom? Vychutnávame. Nech vám čokoládové muffiny s arašidovým maslom chutia!

 

Čokoládové muffiny s arašidovým maslom

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 42 Priemer: 4.4]

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

10 komentárov

Miki 3.1.2020 - 16:28

Čokomufiny s arašídovým máslem jsem pekla s dětmi. Neměli jsme zrovna doma ricottu – nahradila jsem čerstvým smetanovým sýrem „Palouček“ smíchaným s lžící zakysané smetany. Jinak jsem recept dodržela dle předpisu – upečené byly úžasné – vláčné a děti se do nich pustily ještě byly teplé. Pekly jsme dopoledne a nyní, asi 4 hod. po upečení už téměř zmizely. Arašídové máslo uvnitř je přímo skvělé překvapení. Díky za skvělý recept. Zdraví a krásný den přeje Miki

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.1.2020 - 21:36

Ahoj Miki, veľmi sa teším, že sa ti čokoládové muffiny vydarili :) Presne tak, arašidové maslo príjemne prekvapí a skvele chutí, takže v kombinácii s čokoládou tvoria skvelú dvojicu :) Som rada, že sa do pečenia zapojili aj deti a dúfam, že si spoločne pripravíte aj niektorý z mojich ďalších receptov :) Krásny deň prajem a teším sa, že chutilo!

Reaguj
Lenka 29.11.2019 - 0:47

Woow, klobúk dolu, riadne nápadité!! Všetko čo nám ponúkate, pre potešenie očka a naše chuťové poháriky👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.1.2020 - 21:34

Ahoj Lenka, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptom na mojom blogu :) Teším sa, že ťa zaujali a dúfam, že niektoré z nich aj vyskúšaš a budú ti chutiť :)

Reaguj
Mirka 9.7.2019 - 22:29

Muffinky som dnes robila a mali veľký úspech ;) namiesto arašidového masla som ale dala nutellu a nemala som ricottu tak som použila mascarpone no chutne boli aj tak🥰 ďakujem a teším sa na dalsie recepty

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:25

Ahoj Mirka, ďakujem krásne za spätnú väzbu k muffinkám :) Veľmi sa teším, že ti chutili :) A skvele si sa vynašla, dúfam, že aj ďalšie recepty ti budú chutiť :)

Reaguj
Nena 15.11.2018 - 11:40

Milujem Vaše recepty, napr. koláč bez cukru a múky bol bombový a vynikajúci, no tieto muffíny sa mi žiaľ nepodarili aj napriek tomu,že som použila rovnaké množstvo ingrediencií (až na sojove mlieko). Muffíny mi spľasli, v rúre boli 40 min a mám pocit, že zvnútra sú nedopečené (elektrická rúra). Muffíny pečiem často a toto sa mi stalo prvýkrát. :/

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.11.2018 - 18:07

Ahoj Nena, v prvom rade veľmi pekne ďakujem za pochvalu k mojim receptom, veľmi ma to potešilo :)) O to viac ma ale mrzí, že po pozitívnych skúsenostiach prišla jedna negatívna..:( Nahrádzala si iba mlieko alebo aj ricottu? Pýtam sa preto, aby sme spoločne prišli na to, kde mohol nastať problém. Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty, svoje môže samozrejme spraviť aj rúra, zo skúsenosti viem, že každá pečie inak. Preto treba vždy testovať špáratkom, či je koláč/muffin upečený a kým nie je, tak piecť. Ja plním formičky takmer doplna a vkladám ich do rozohriatej rúry, takto vyrastú, ale zároveň mi nevytečú. Ale keďže pečieš muffiny často, všetky rady už poznáš a máš odskúšané, takže neviem, kde mohol nastať problém. Vyskúšam ich opäť v najbližšom období :) Mrzí ma to a dúfam, že ďalšie recepty sa už podaria :)

Reaguj
Veronika 20.7.2018 - 13:33

Muffin je vyborny, ale mne bohuzial splasol :( Ingrediencie som pouzila rovnake, ale som dala klasicku hladku muku. V com mohol byt problem prosim Vas? Muku ste preosiali?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 22.7.2018 - 18:00

Ahoj Veronika, teším sa, že ti muffiny chutili :) Ako veľa cesta si dávala do formičiek? Ja dávam takmer doplna, preto ich mám také vysoké :) Múku som nepreosievala, takže v tom by nemal byť problém.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box