Domov ReceptyBez laktózy Slivkové crumble

Slivkové crumble

Autor: Veronika Čopíková
Slivkové crumble

Čo je to vlastne crumble? V prvom rade rýchla zdravá dobrota, ktorá ťa zasýti a zásobí množstvom energie, pretože obsahuje samé vymakané ingrediencie. :D Nejaké to ovocíčko (slivky, marhule, čerešne, jahody - vieš si ju spraviť na milión spôsobov), ovsené vločky, mandľové maslo, vlašské orechy a mandle, med, či ospevovaný kokosový olej. K tomu vanilkový podtón vo forme vanilkového sirupu (že som ho skôr neobjavila) a hneď je z vás hviezda kuchyne. Slivkové crumble na nedeľné raňajky skrátka musí byť!

Ingrediencie

Plnka

  • 500 g sliviek bez kôstky
  • 50 g medu
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL vanilkového sirupu (alebo mletej vanilky)

Mrvenička

  • 100 g ovsených vločiek (bezlepkáči môžu nahradiť pohánkovými, ryžovými či quinoa vločkami)
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 30 g mandlí
  • 50 g medu
  • 1,5 ČL škorice
  • štipka soli
  • 1 PL mandľového masla (používam mandľové maslo od Powerlogy, ktoré nedávno získalo aj zlatú hviezdu GREAT TASTE, takže jeho kvalitu potvrdila aj nezávislá porota odborníkov v Londýne, má super zloženie - 99 % tvoria BIO mandle zo Sicílie a 1 % morská soľ, čiže neobsahuje žiaden palmový olej a cukor)
  • 4 PL kokosového oleja
  • 2 PL mandľového mlieka

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Slivkové crumble
Slivkové crumble

Ako si spraviť slivkové crumble s mrveničkou

Slivky umyjeme pod studenou vodou, odkôstujeme a nakrájame na menšie mesiačiky. Následne ich zmiešame so všetkými ingredienciami na plnku, teda s kukuričným škrobom, medom, škoricou a vanilkovým sirupom a rukou rovnomerne rozmiestnime na okrúhly, maslom vymastený pekáč. V druhej miske zmiešame všetky ingrediencie na mrveničku a prstami premiesime ako pri mrveničke. Mrveničku roztrúsime po slivkách a prstami našuchoríme, aby sa nám upiekla pekne dochrumkava.

Slivkové crumble

Rýchla čerešňová bublanina

Na mojej trojdňovej dovolenke v Chorvátsku som sa zamilovala!!! :D Nebudete tomu veriť, ale mali tam dokonalé čerešne.

Na záver posypeme nasekanými mandľami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia 30 - 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť 5 - 10 minút a potom už len servírujeme na tanieriky alebo ujedáme rovno z pekáča. :D Teplé slivkové crumble chutí najlepšie, takže ho odporúčam jesť vtedy a len vtedy, aby ste neprišli o úžasný chuťový zážitok. Nech vám chutí!

Slivkové crumble

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 60 Priemer: 4.1]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box