Domov ReceptyBez laktózy Slivkové crumble

Slivkové crumble

Autor: Veronika Čopíková
Slivkové crumble

Čo je to vlastne crumble? V prvom rade rýchla dobrota, ktorá ťa zasýti a zásobí množstvom energie, pretože obsahuje samé vymakané ingrediencie. :D Nejaké to ovocíčko (slivky, marhule, čerešne, jahody - vieš si ju spraviť na milión spôsobov), ovsené vločky, mandľové maslo, vlašské orechy a mandle, med, či ospevovaný kokosový olej. K tomu vanilkový podtón vo forme vanilkového sirupu (že som ho skôr neobjavila) a hneď je z vás hviezda kuchyne. Slivkové crumble na nedeľné raňajky skrátka musí byť!

Ingrediencie

Plnka

  • 500 g sliviek bez kôstky
  • 50 g medu
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL vanilkového sirupu (alebo mletej vanilky)

Mrvenička

  • 100 g ovsených vločiek (bezlepkáči môžu nahradiť pohánkovými, ryžovými či quinoa vločkami)
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 30 g mandlí
  • 50 g medu
  • 1,5 ČL škorice
  • štipka soli
  • 1 PL mandľového masla (používam mandľové maslo od Powerlogy, ktoré nedávno získalo aj zlatú hviezdu GREAT TASTE, takže jeho kvalitu potvrdila aj nezávislá porota odborníkov v Londýne, má super zloženie - 99 % tvoria BIO mandle zo Sicílie a 1 % morská soľ, čiže neobsahuje žiaden palmový olej a cukor)
  • 4 PL kokosového oleja
  • 2 PL mandľového mlieka

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Slivkové crumble
Slivkové crumble

Ako si spraviť slivkové crumble s mrveničkou

Slivky umyjeme pod studenou vodou, odkôstujeme a nakrájame na menšie mesiačiky. Následne ich zmiešame so všetkými ingredienciami na plnku, teda s kukuričným škrobom, medom, škoricou a vanilkovým sirupom a rukou rovnomerne rozmiestnime na okrúhly, maslom vymastený pekáč. V druhej miske zmiešame všetky ingrediencie na mrveničku a prstami premiesime ako pri mrveničke. Mrveničku roztrúsime po slivkách a prstami našuchoríme, aby sa nám upiekla pekne dochrumkava.

Slivkové crumble

Rýchla čerešňová bublanina

Na mojej trojdňovej dovolenke v Chorvátsku som sa zamilovala!!! :D Nebudete tomu veriť, ale mali tam dokonalé čerešne.

Na záver posypeme nasekanými mandľami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia 30 - 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť 5 - 10 minút a potom už len servírujeme na tanieriky alebo ujedáme rovno z pekáča. :D Teplé slivkové crumble chutí najlepšie, takže ho odporúčam jesť vtedy a len vtedy, aby ste neprišli o úžasný chuťový zážitok. Nech vám chutí!

Slivkové crumble

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

Lujza 5.9.2020 - 8:11

Vyborny receptik! Zaradeny do oblubenych a uz ho robim asi 5x! Doporucujem vsetkymi desiatimi. Prave je v rure, mnam

Reaguj
Top