Domov ReceptyBez laktózy Domáce müsli tyčinky

Domáce müsli tyčinky

Autor: Veronika Čopíková
Domáce müsli tyčinky

Keďže sa nám blíži obdobie sviatkov a obdarúvania našich najbližších, pripravila som si pre vás recept na domáce müsli tyčinky. V obchodoch nájdete rôzne druhy müsli tyčiniek, tie domáce, vyrobené s láskou a z vašich obľúbených ingrediencií, sú však len jedny. Zároveň si ich viete pripraviť vo verzii bez lepku či laktózy, s ingredienciami, ktoré môžete a máte radi a pri slávnostných príležitostiach, napríklad blížiacich sa vianočných sviatkov, nimi môžete obdarovať aj vašich najbližších. Recept je jednoduchý, skladá sa len zo 7 ingrediencií a tyčinky chutia skvele. A ak by ste chceli vyskúšať aj nejakú inú verziu na domáce müsli tyčinky, jeden recept nájdete aj v mojej druhej kuchárskej knihe.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na 20 tyčiniek

  • 250 g jemných ovsených vločiek alebo čokoládového müsli (pre bezlepkovú verziu odporúčam použiť bezlepkové čokoládové müsli K-free, ktoré nájdete v predajniach Kauflandu)
  • 150 g orechov
  • 100 g sušeného ovocia
  • 100 g arašidového masla
  • 100 g medu
  • 50 g jablkového pyré
  • 2 zrelé banány
  • štipka soli

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Müsli tyčinky

1Do misky dáme čokoládové müsli, zmes nasekaných orechov (napríklad lieskovcov, arašidov a mandlí), na menšie kúsky nakrájané sušené ovocie (napríklad marhule, datle a čučoriedky), štipku soli a lyžicou premiešame. Pridáme tekuté ingrediencie – arašidové maslo, med, jablkové pyré a banány rozpučené na kašu. Lyžicou poriadne premiešame, aby sa tekuté a suché ingrediencie dobre prepojili.

2 Zmes premiestnime na menší plech vyložený papierom na pečenie a lyžicou rozprestrieme po celom plechu tak, aby mala rovnakú hrúbku po celej ploche. Zároveň ju trochu postláčame. Vložíme do rúry vyhriatej na  180 °C a pečieme asi 25 až 30 minút kým nezbadáme, že okraje tyčinkovej zmesi sú zlatisté. Zmes vytiahneme z rúry a necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ju nakrájame na približne rovnaké müsli tyčinky.

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Müsli tyčinky

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Vlaďka 22.1.2023 - 16:06

Práve ich robím, tak som zvedavá na výsledok :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 24.1.2023 - 20:41

Ahoj Vlaďka, super, ako dopadlo pečenie? :) Dúfam, že dobre a najmä, že chutilo :)

Reaguj
Top