Domov ReceptyBez laktózy Čučoriedkovo-levanduľový džem

Čučoriedkovo-levanduľový džem

Autor: Veronika Čopíková
Čučoriedkový džem

Tiež ste si vždy túžili spraviť fotku v levanduľovom poli? :) Ešte nedávno sme za nimi museli cestovať do ďalekého a nádherného francúzskeho Provensálska, no dnes nájdete niekoľko levanduľových polí aj na Slovensku. My sme za levanduľou vyrazili do Dunajskej Lužnej, políčko s levanduľou je menšie, ale rozvoniava široko-ďaleko. A nazbierali sme plnú tašku levandule, ktorá okrem iného skončila aj v tomto domácom čučoriedkovo-levanduľovom džeme. :) Zvyšok levandule si nasuším a budem používať do pečenia, ale bude aj čaj a voňavé vrecúška do bielizníka. Čo robievate z levandule vy? Ak ste tak ako ja milovníci zavárania a tvorenia vlastných domácich dobrôt, budem sa tešiť, ak vyskúšate môj recept na čučoriedkovo-levanduľový džem. Takmer všetky suroviny na prípravu dnešného receptu som kúpila v Kauflande, v ktorom majú širokú ponuku čerstvého ovocia a sortimentu na zaváranie.

Vďaka lyžičke tohto džemu sa na chvíľku ocitnete vo francúzskom Provensálsku. Domáci džem zo 4 ingrediencií, ktorého varenie predstavuje relax, vychutnávanie vlastnoručnej výroby a cestovanie svetom v jednom.

Ingrediencie

na 350 g džemu

500 g čučoriedok
1 bio citrón (kôra + šťava)
125 g trstinového cukru
2 ČL čerstvých kvetov levandule

Predpredaj pokračovania knižného bestselleru, obsahuje 3 výhody Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ VÝHODY

Čučoriedkový džem

Čučoriedky umyjeme a vložíme do hrnca. K čučoriedkám pridáme nastrúhanú kôru z bio citróna a pokvapkáme čerstvo odšťavenou citrónovou šťavou. Posypeme cukrom, premiešame a na strednom plameni privedieme do varu. Následne teplotu znížime a za pravidelného premiešavania varíme 25 minút. Ak je to potrebné, džem dosladíme.

Na záver pridáme do džemu čerstvé kvety levandule. Ak čerstvé kvety nemáte, použite polovičné množstvo dávky sušenej levandule. Premiešame a varíme ďalších 15 až 20 minút. Džem je hotový, keď nám po odobratí na tanierik zostane po prejdení prstom cez stred džemu cestička, teda džem sa nezlieva. Ak máte radi jemnejšiu konzistenciu džemu, môžete čučoriedky popučiť vidličkou, prípadne džem rozmixovať.

Čučoriedkový džem

Horúcim džemom naplníme vysterilizované zaváraninové poháriky a dobre uzatvoríme kovovým viečkom. Obrátime dnom nahor, položíme na utierku a prikryjeme druhou utierkou. Necháme vychladnúť. Po otvorení skladujeme džem v chladničke a spotrebujeme do pár dní.

Čučoriedkový džem

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

ibojka 15.7.2021 - 21:10
Ahoj Veronika, keď čítam tvoj recept čučoriedkovo-levanduľový džem tak mi tečú slinky. Určite ho urobím presne podľa tvojho receptu. Ale rada by som sa opýtala, či na jeseň,keď dozrie arónia môžem urobiť aj z arónie namiesto čučoriedok. Aký máš na to názor? Tiež by som to rada vyskúšala. ďakujem za recept a odpoveď Ibojka
Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box