Domov ReceptyBezmäsité jedlá Jablkové lievance s javorovým sirupom

Jablkové lievance s javorovým sirupom

Autor: Veronika Čopíková

Lievance pre mňa predstavujú jedno z top sladkých jedál, ktoré sa dá pripraviť na milión spôsobov (ok, možno nie milión, ale určite aspoň sto). Ich príprava je jednoduchá, stačí zmiešať suché a tekuté ingrediencie dokopy, vymyslieť čo nám tie ingrediencie bude tvoriť a potom už len hotové, ešte teplé lievance zasypať bohatou dávkou ovocia a zaliať javorovým sirupom. Tieto jablkové lievance s vôňou jesene som pre vás pripravila v spolupráci s Tescom, ktoré má svoju vlastnú značku produktov s označením Tesco Finest. A aby ste sa nezľakli prípravy, vo videu nájdete presný postup ako si pripraviť jednoduché jablkové lievance voňajúce jabĺčkami a škoricou.

Voňavé lievance môžeš potrieť aj domácou nutelou či mojou obľúbenou slivkovou nutelou, z ktorej si každé leto uvarím niekoľko desiatok pohárikov, aby sme jej mali dosť na celý nasledujúci rok. :-)

Ingrediencie

na 16 ks jablkových lievancov

Cesto na lievance

  • 140 g špaldovej celozrnnej múky
  • 25 g trstinového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 1/3 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 2 PL roztopeného masla (izbovej teploty)
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml jablčného cideru
  • 1 nastrúhané jablko

Sladká poleva pre maškrtníkov

  • jabĺčka
  • javorový sirup

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Jablkové lievance

Jednoduché jablkové lievance, ktoré sa zjedia samé

1 V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, škoricu a soľ a premiešame. V druhej miske ručne s metličkou premiešame vajíčka s maslom, mliekom a jablčným ciderom. Následne pridáme k našim mokrým ingredienciám suché a jemne premiešame, aby sa nám mokré a suché ingrediencie pekne prepojili. Na záver vmiešame do cesta jedno nastrúhané jabĺčko a môžeme sa pustiť do pečenia.

Nadýchané americké palacinky

Tieto americké palacinky ma očarili svojou jednoduchosťou, rozmanitými kombináciami a zdravšou náhradou mlieka za cmar.

2 Ja som si nedávno (aj kvôli videu, ktoré som pre vás pripravovala) kúpila panvicu na volské oká, ktorá sa dá super využiť aj na lievance, ak chcete, aby mal každý lievanec takmer rovnakú veľkosť. Ak takúto panvicu máte, môžete ju použiť, ak nie, použite vašu domácu na ktorej bežne pečiete palacinky, lievance a iné dobroty.

3 Panvicu zohrejeme, pridáme na ňu trošku tuku (ja som použila kakaové maslo, ale môžete použiť aj ghee alebo piecť úplne bez tuku ak máte panvicu s nepriľnavým povrchom) a keď sa tuk/panvica zohreje, naberačkou nanesieme na panvicu cesto na lievance. Počkáme, kým sa nám jedna strana upečie dozlata a opatrne otočíme. Takýmto spôsobom pečieme lievance, kým neminieme všetko cesto.

Hotové ešte teplé lievance naukladáme na seba v niekoľkých vrstvách, posypeme kúskami jablka a zalejeme javorovým sirupom. A pustíme sa do jedenia, inak sa zjedia samé, také sú dobré. :) Nech vám chutí!

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Tesco.

Jablkové lievance

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

14 komentárov

Kristína 16.11.2020 - 15:33

Dobrý deň :)

Mohla by som sa opýtať, už som robila viacero vašich lievancov a všetky boli skvelé, avšak vždy mám problém s ich pečením. Nechcem používať veľa tuku, aby zostali aj čo najzdravšie a diétne, ale vždy sa pripečú pokiaľ nepoužijem dostatok oleja/masla/kokosového oleja. Tieto lievance znejú neodolateľne a rada by som ich urobila čo najlepšie. Vedeli by ste mi poradiť ako na to? :) Ďakujem krásne.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 15:21

Pekný deň želám Kristína :) Teším sa, že viaceré recepty na lievance, ktoré mám na blogu, sa vám vydarili a chutili :) Akú prosím používate panvicu? Ja mám tú so kruhmi, kde sa pečú volská oká ako i samotné lievance. Panvica je nepriľnavá, stojí cca 20 eur a vôbec na ňu nemusím dávať nejaký tuk, krásne sa upečú a obracajú sa jedna radosť :)

Reaguj
Simona 10.11.2020 - 23:10

Prosím vas môžem nahradiť mlieko vodou? Nakoľko syn nemôže žiadne mliečne výrobky. Ďakujem za odpoveď.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 15:19

Pekný deň želám Simona, mlieko môžete nahradiť vodou, rastlinným nápojom alebo ovocnou šťavou :) Ak použijete šťavu, uberte cukor, aby ste nemali presladené cesto :)

Reaguj
Ľubica 19.9.2020 - 14:45
Bolo to supeeeeer. Takto komentoval môj vnuk a musela som spraviť ďalšiu dávku. Ďakujem Veronika za supeeeeer recepty.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 15:17

Ďakujem krásne Ľubica, teším sa, že vnukovi chutilo a musela si hneď spraviť ďalšiu dávku :)

Reaguj
Veronika 20.7.2020 - 10:05

vyborne boli :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 15:02

Ďakujem krásne Veronika, teším sa, že sa podarili :)

Reaguj
Lucia 9.4.2020 - 20:38

Cim mozno nahradit jablcny cider prosim?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 14:25

Ahoj Lucia, jablčný cider môžeš nahradiť mliekom, teda zvýš množstvo mlieka na 250 ml :) Držím palce, nech sa lievance vydaria :)

Reaguj
Chiara Máša Belešova 22.4.2019 - 9:55

Bolo to strašne úžasne dobrá chut a chutilo to celej rodinke, veľmi pekne ďakujem za recept

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:15

Ahooj, ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že celej rodinke chutili lievance :)

Reaguj
Laurey 18.11.2017 - 20:52

Ďalší skvelý recept! Vyzerá naozaj veľmi chutne.

https://laureysworldkitchen.blogspot.sk

Reaguj
Veronika Čopíková 19.11.2017 - 10:56

ďakujem krásne :)

Reaguj