Domov ReceptyBezmäsité jedlá Jablkové lievance s javorovým sirupom

Jablkové lievance s javorovým sirupom

Autor: Veronika Čopíková

Lievance pre mňa predstavujú jedno z top sladkých jedál, ktoré sa dá pripraviť na milión spôsobov (ok, možno nie milión, ale určite aspoň sto). Ich príprava je jednoduchá, stačí zmiešať suché a tekuté ingrediencie dokopy, vymyslieť čo nám tie ingrediencie bude tvoriť a potom už len hotové, ešte teplé lievance zasypať bohatou dávkou ovocia a zaliať javorovým sirupom. Tieto jablkové lievance s vôňou jesene som pre vás pripravila v spolupráci s Tescom, ktoré má svoju vlastnú značku produktov s označením Tesco Finest. A aby ste sa nezľakli prípravy, vo videu nájdete presný postup ako si pripraviť jednoduché jablkové lievance voňajúce jabĺčkami a škoricou.

Ingrediencie

na 16 ks jablkových lievancov

Cesto na lievance

  • 140 g špaldovej celozrnnej múky
  • 25 g trstinového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 1/3 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 2 PL roztopeného masla (izbovej teploty)
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml jablčného cideru - nájdete tu
  • 1 nastrúhané jablko

Sladká poleva pre maškrtníkov

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Jablkové lievance

Jednoduché jablkové lievance, ktoré sa zjedia samé

V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, škoricu a soľ a premiešame. V druhej miske ručne s metličkou premiešame vajíčka s maslom, mliekom a jablčným ciderom. Následne pridáme k našim mokrým ingredienciám suché a jemne premiešame, aby sa nám mokré a suché ingrediencie pekne prepojili. Na záver vmiešame do cesta jedno nastrúhané jabĺčko a môžeme sa pustiť do pečenia.

Nadýchané americké palacinky

Tieto americké palacinky ma očarili svojou jednoduchosťou, rozmanitými kombináciami a zdravšou náhradou mlieka za cmar.

Ja som si nedávno (aj kvôli videu, ktoré som pre vás pripravovala) kúpila panvicu na volské oká, ktorá sa dá super využiť aj na lievance, ak chcete, aby mal každý lievanec takmer rovnakú veľkosť. Ak takúto panvicu máte, môžete ju použiť, ak nie, použite vašu domácu na ktorej bežne pečiete palacinky, lievance a iné dobroty.

Jablkové lievance

Panvicu zohrejeme, pridáme na ňu trošku tuku (ja som použila kakaové maslo, ale môžete použiť aj ghee alebo piecť úplne bez tuku ak máte panvicu s nepriľnavým povrchom) a keď sa tuk/panvica zohreje, naberačkou nanesieme na panvicu cesto na lievance. Počkáme, kým sa nám jedna strana upečie dozlata a opatrne otočíme. Takýmto spôsobom pečieme lievance, kým neminieme všetko cesto.

 

Hotové ešte teplé lievance naukladáme na seba v niekoľkých vrstvách, posypeme kúskami jablka a zalejeme javorovým sirupom. A pustíme sa do jedenia, inak sa zjedia samé, také sú dobré. :) Nech vám chutí!

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Jablkové lievance

 

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Tesco.

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

8 komentárov

Ľubica 19.9.2020 - 14:45
Bolo to supeeeeer. Takto komentoval môj vnuk a musela som spraviť ďalšiu dávku. Ďakujem Veronika za supeeeeer recepty.
Reaguj
Veronika 20.7.2020 - 10:05

vyborne boli :)

Reaguj
Lucia 9.4.2020 - 20:38

Cim mozno nahradit jablcny cider prosim?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 15.4.2020 - 14:25

Ahoj Lucia, jablčný cider môžeš nahradiť mliekom, teda zvýš množstvo mlieka na 250 ml :) Držím palce, nech sa lievance vydaria :)

Reaguj
Chiara Máša Belešova 22.4.2019 - 9:55

Bolo to strašne úžasne dobrá chut a chutilo to celej rodinke, veľmi pekne ďakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:15

Ahooj, ďakujem krásne za spätnú väzbu, veľmi sa teším, že celej rodinke chutili lievance :)

Reaguj
Laurey 18.11.2017 - 20:52

Ďalší skvelý recept! Vyzerá naozaj veľmi chutne.

https://laureysworldkitchen.blogspot.sk

Reaguj
Veronika Čopíková 19.11.2017 - 10:56

ďakujem krásne :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box