Domov ReceptyBez laktózy Poke bowl

Poke bowl

Autor: Veronika Čopíková
Poke bowl

Dnešný recept je plný čerstvých surovín, od misky ochutenej jazmínovej ryže, sezamových semienok a hrste chrumkavej zeleniny so sviežou limetkou pretavených do nesmierne chutného výsledku. :-) Poke bowl je známe havajské jedlo, ktoré žne svoj úspech aj u nás a niet divu, pretože výborne zasýti a po zjedení nemáte pocit ťažkého žalúdku, ale energie zvládnuť všetky pracovné úlohy. Navyše je nesmierne jednoduché a rýchle, takže sa dokonale hodí pre všetkých lenivých gastronautov. :-) Skvelé je na ňom aj to, že si ho môžete variovať podľa dostupnosti zeleniny a ovocia (výborné je napr. mango), vašich obľúbených kúskov a samozrejme môžete pridať aj čerstvú rybu, riasy či sušenú vyprážanú cibuľku, ktorá dodá receptu na poke bowl ďalší level chutí. Ja som navyše pridala môj obľúbený trik - ryžu som ochutila paradajkovo-zeleninovou šťavou. Rada ryžu, quinou či iné obilniny varím v zeleninovej či paradajkovej šťave, šťava dodá jedlu inú chuť a nám tak nevadí jesť tú istú (pseudo)obilninu aj tri dni po sebe. Sladké i slané šťavy v bio kvalite nájdete v Kauflande pod ich značkou K-Bio - šťavy neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy, čo je super, ak radi varievate s chuťou tak ako ja.

Ingrediencie

  • 200 g jazmínovej ryže
  • 250 ml paradajkovo-zeleninovej šťavy K-Bio
  • 200 ml vody
  • 60 g fazuliek edamame (ľubovoľné)
  • 2 mini šalátové uhorky
  • 2 zrelé avokáda
  • 1 zväzok reďkovky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 limetka
  • 1 PL sezamových semienok

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Poke bowl

Ryžu presypeme do hnrca, zalejeme vodou a dvakrát jemne prepláchneme. Do hnrca s ryžou pridáme paradajkovo-zeleninovú šťavu, 200 ml vody a za občasného miešania privedieme do varu. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni 15 až 20 minút. Keď je ryža uvarená, hrniec stiahneme zo sporáka a pri pootvorenej pokrievke necháme odpariť prebytočnú vodu. Hotovú ryžu prekypríme vidličkou a necháme vychladnúť.

Vychladnutú ryžu naberieme do misiek. Navrch ryže rozmiestnime v pravidelných rozostupoch nakrájanú zeleninu – plátky avokáda, krúžky uhorky a reďkovky a nasekanú jarnú cibuľku. Pridáme fazuľky edamame uvarené vo vriacej osolenej vode a posypeme sezamovými semienkami. Na záver pridáme nakrájanú limetku, ktorou pokvapkáme plátky avokáda.

Tip: Na poké bowl môžete použiť akúkoľvek čerstvú zeleninu, výborná je čerstvá červená kapusta a mrkva. Do poké môžete pridať aj riasy wakame, zázvor a sušenú vyprážanú cibuľku.

Poke bowl

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box