Domov ReceptyBezmäsité jedlá Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Autor: Veronika Čopíková
Zeleninové lasagne

Lasagne pre mňa vždy patrili do skupiny ťažkých receptov, na ktoré si musím vyhradiť celé doobedie. Tajomný bešamel, mäsové ragú a cestoviny lasagne, pri ktorých zakaždým premýšľate – variť predtým, či nevariť? Náročnosť prípravy som vyriešila jednoducho – spravila som zeleninové lasagne bez mäsa s výbornou paradajkovou omáčkou, vrstvou syra a s veľkou dávkou cukety a baklažánu :) Sú ľahšie stráviteľné a chutia tak dobre, že po prvej porcii si budete chcieť nabrať hneď ďalšiu, to vám garantujem! Tento recept na zeleninové lasagne nájdete v mojej kuchárskej knihe Lenivá kuchárka, v obedových inšpiráciách, lebo neviem ako vy, ale ja si častokrát kladiem otázku, čo dobrého si ukuchtím na dnešný obed?

Ingrediencie

na formu veľkosti 30 x 20 cm

6 až 8 porcií

Paradajková omáčka na lasagne

  • 3 PL panenského olivového oleja
  • 3 jarné cibuľky (resp. 1 žltá/červená cibuľa)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 g paradajok
  • soľ
  • čierne korenie
  • čili korenie

Pečená zelenina

  • 3 PL panenského olivového oleja
  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 200 g cestovín lasagne
  • 250 g čedaru (resp. iného tvrdého syra)
  • 125 g mozzarelly

Na posypanie

  • jarná cibuľka
  • petržlenová vňať

Predpredaj pokračovania knižného bestselleru, obsahuje 3 výhody Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ VÝHODY

Zeleninové lasagne

Môj recept na dokonalé lasagne bez mäsa

Do menšieho hrnca dáme zohriať olivový olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, prelisovaný cesnak a opražíme dosklovita. Prisypeme na štvrtinky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a pridáme trošku čili. Premiešame a varíme približne 10 minút, kým paradajky nezačnú bublať. Následne znížime teplotu, hrniec prikryjeme a varíme 30 minút. Ak máte doma čerstvú bazalku, môžete do paradajkovej omáčky pridať niekoľko lístkov. Medzitým si na panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme najprv cuketu a potom baklažán. Baklažán a cuketu nakrájajte na menšie časti – na kocky, alebo na tenké plátky.

Čedar nastrúhame a mozzarellu nakrájame na plátky. A môžeme sa pustiť do vrstvenia :) Do zapekacej formy dáme tenkú vrstvu paradajkovej omáčky. Na to poukladáme plátky lazaní (netreba ich predtým variť, spravia sa, ak nasiaknu dostatok omáčky), navrstvíme rovnomerne trochu nastrúhaného syra, pečenej zeleniny a paradajkovej omáčky. Na to dáme lazane, nastrúhaný syr, plátky mozzarelly, zeleninu a paradajkovú omáčku. A pokračujeme vo vrstvení, až kým neminieme všetky ingrediencie. Navrch dáme nastrúhaný syr a trošku jarnej cibuľky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C 45 minút. Lazane servírujeme teplé, s čerstvo posypanou jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Nech vám chutí!

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

11 komentárov

Imro 27.7.2021 - 21:41

. Tento recept vyzera dobre, vyskusam aj takto.Ja ich robim velmi podobne, len nemiesam baklazan a cuketu, davam jeden druh. A hlavne ich ukladam surove. V rure sa zelenina krasne upecie.

Reaguj
Eva 19.5.2021 - 15:40
Boli výborné, zaraďujem do jedálnička. Ďakujem.
Reaguj
Hana 8.4.2021 - 12:22

Super recept, určite vyskúšam. Minule som narazila na niekoľko zaujímavých receptov na tradičné jedlá vo vege verzii, tiež stoja za vyskúšanie. https://www.pestryjedalnicek.sk/vegetarianske-jedla-klasicke-aj-moderne-bezmasite-recepty/

Reaguj
Silvia 31.3.2021 - 7:35
Uzasne lasagne :) baklazan som vymenila za sampiony, pochutnali sme si, dakujem za inspiraciu :)
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 31.3.2021 - 9:27

Ahoj Silvia, veľmi sa teším, že sa lasagne podarili a chutili vám :) Šampiňóny sú tiež výborná voľba, ďakujem za inšpiratívny tip :)

Reaguj
Denisa 9.3.2021 - 11:11
Lazane boli vyborne Dakujem za recept
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.3.2021 - 18:37

Ďakujem Denisa :) Veľmi sa teším, že ti lazane chutili :)

Reaguj
Zuzana 5.2.2021 - 8:13
Musela som pridať k 700g rajčín ešte 400g passata rajčín z konzervy, možno to bolo spôsobené veľkosťou mojej formy. Ale inak boli perfektné, pochutnali sme si.
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.2.2021 - 11:20

Ahoj Zuzka, ja som si až vďaka tvojmu komentáru uvedomila, že som neuviedla veľkosť formy! Recept som hneď aktualizovala a pridala túto informáciu nad Ingrediencie, aby bolo možné množstvo surovín prispôsobiť podľa formy, v ktorej budete lasagne piecť :) Veľmi sa teším, že chutili :)

Reaguj
Dana 28.1.2021 - 10:32
Ste naozaj dobrá,samé dobre nápady.
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.2.2021 - 11:18

Ďakujem krásne Dana :) Ak sa niekedy rozhodnete vyskúšať, budem rada, ak mi potom dáte vedieť, ako sa zeleninové lasagne podarili :) Krásny deň želám!

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box