Domov ReceptyBez laktózy Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Autor: Veronika Čopíková
Polievka z medvedieho cesnaku

Začiatok jari sa mi už odjakživa spája s prvými lístkami medvedieho cesnaku, ktoré každý rok zmenia lužný les za naším bytom na malú rajskú záhradu. :) Nedá mi to a každý deň do nej aspoň na pár minút nakuknem, posedím si na lavičke a zahľadím sa do širokých korún stromov. A v tých najodľahlejších častiach lesa nazbieram aj zopár lístkov mladého medvedieho cesnaku, z ktorých pripravím domáce pesto či polievku z medvedieho cesnaku. Táto polievka z medvedieho cesnaku má aj prívlastok zelená, lebo v nej nájdete samú zelenú zeleninu. :) Tak hor sa na prechádzku do lesa nazbierať krásny medvedí cesnak a uvariť si túto jednoduchú a rýchlu polievočku. Vďaka spolupráci s Kauflandom nájdete v recepte aj tip na prípravu bezlaktózovej verzie.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 2 šalotky
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 2 stonky zeleru
  • 1 karfiol romanesco (príp. biely karfiol)
  • 100 g medvedieho cesnaku
  • maslo (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové maslo K-free)
  • 200 g uvareného cíceru
  • panenský olivový olej
  • soľ, čierne korenie a mletý cesnak
  • smotana na šľahanie (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózovú smotanu na šľahanie K-free)

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Polievka z medvedieho cesnaku

Na masle opečieme nadrobno nasekané šalotky dosklovita. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na kúsky nakrájaný stonkový zeler, premiešame a chvíľku opekáme. Následne zalejeme horúcou vodou z kanvice (1,2 l), premiešame a necháme prikryté variť na miernom plameni. Medzitým rozdelíme karfiol na menšie ružičky, ktoré osolíme, polejeme trochou olivového oleja a dobre premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 20 až 25 minút dochrumkava. Kým sa pečie karfiol, pripravíme si chrumkavý a korenistý cícer.

Do menšej formy presypeme odkvapkaný cícer. Cícer polejeme trochou olivového oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a mletým cesnakom. Premiešame a vložíme do rúry k pečenému karfiolu na posledných 15 minút pečenia. Keď sú zemiaky v polievke uvarené a karfiol a cícer upečené, pridáme do polievky karfiol a polovicu cíceru. Pár ružičiek karfiolu môžeme odložiť bokom na ozdobu. Pridáme na menšie kúsky nasekaný medvedí cesnak, soľ a čierne korenie a polievku rozmixujeme.

Podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme. Polievku servírujeme s chrumkavým cícerom a ružičkami karfiolu. Ak by ste chceli zjemniť chuť medvedieho cesnaku, pridajte na záver do polievky ešte trochu smotany na šľahanie.

Polievka z medvedieho cesnaku

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

8 komentárov

Renata 15.4.2021 - 21:08

Gratulujem a teším sa s Vami

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.11.2021 - 18:03

Ďakujem krásne Renátka :)

Reaguj
Anna Hanková 15.4.2021 - 14:02

Teším sa spolu s Tebou a veľká gratulácia. Som rada, že i ja svojim hlasom som prispela k oceneniu Tvojej knihy v Panta Rhei. :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.11.2021 - 18:03

Jeeej ďakujem krásne za tvoj hlas a gratuláciu :) Veľmi si to vážim bez vás by nič z tohto nikdy nebolo :)

Reaguj
Alena 15.4.2021 - 12:04

Skusim tu polievku z medvedieho cesnaku.Mam pesto

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.11.2021 - 18:02

Super teším sa Alenka a dúfam, že ti bude chutiť :)

Reaguj
Ľubica 15.4.2021 - 9:45
Veronika, gratulujem k oceneniu a myslím, že je plne zaslúžené.
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 14.11.2021 - 18:01

Jeeeej ďakujem krásne milá Ľubica :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box