Domov ReceptyBez laktózy Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Autor: Veronika Čopíková
Polievka z medvedieho cesnaku

Začiatok jari sa mi už odjakživa spája s prvými lístkami medvedieho cesnaku, ktoré každý rok zmenia lužný les za naším bytom na malú rajskú záhradu. :) Nedá mi to a každý deň do nej aspoň na pár minút nakuknem, posedím si na lavičke a zahľadím sa do širokých korún stromov. A v tých najodľahlejších častiach lesa nazbieram aj zopár lístkov mladého medvedieho cesnaku, z ktorých pripravím domáce pesto či polievku z medvedieho cesnaku. Táto polievka z medvedieho cesnaku má aj prívlastok zelená, lebo v nej nájdete samú zelenú zeleninu. :) Tak hor sa na prechádzku do lesa nazbierať krásny medvedí cesnak a uvariť si túto jednoduchú a rýchlu polievočku. Vďaka spolupráci s Kauflandom nájdete v recepte aj tip na prípravu bezlaktózovej verzie.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 2 šalotky
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 2 stonky zeleru
  • 1 karfiol romanesco (príp. biely karfiol)
  • 100 g medvedieho cesnaku
  • maslo (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové maslo K-free)
  • 200 g uvareného cíceru
  • panenský olivový olej
  • soľ, čierne korenie a mletý cesnak
  • smotana na šľahanie (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózovú smotanu na šľahanie K-free)

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Polievka z medvedieho cesnaku

Na masle opečieme nadrobno nasekané šalotky dosklovita. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na kúsky nakrájaný stonkový zeler, premiešame a chvíľku opekáme. Následne zalejeme horúcou vodou z kanvice (1,2 l), premiešame a necháme prikryté variť na miernom plameni. Medzitým rozdelíme karfiol na menšie ružičky, ktoré osolíme, polejeme trochou olivového oleja a dobre premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 20 až 25 minút dochrumkava. Kým sa pečie karfiol, pripravíme si chrumkavý a korenistý cícer.

Do menšej formy presypeme odkvapkaný cícer. Cícer polejeme trochou olivového oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a mletým cesnakom. Premiešame a vložíme do rúry k pečenému karfiolu na posledných 15 minút pečenia. Keď sú zemiaky v polievke uvarené a karfiol a cícer upečené, pridáme do polievky karfiol a polovicu cíceru. Pár ružičiek karfiolu môžeme odložiť bokom na ozdobu. Pridáme na menšie kúsky nasekaný medvedí cesnak, soľ a čierne korenie a polievku rozmixujeme.

Podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme. Polievku servírujeme s chrumkavým cícerom a ružičkami karfiolu. Ak by ste chceli zjemniť chuť medvedieho cesnaku, pridajte na záver do polievky ešte trochu smotany na šľahanie.

Polievka z medvedieho cesnaku

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Renata 15.4.2021 - 21:08

Gratulujem a teším sa s Vami

Reaguj
Anna Hanková 15.4.2021 - 14:02

Teším sa spolu s Tebou a veľká gratulácia. Som rada, že i ja svojim hlasom som prispela k oceneniu Tvojej knihy v Panta Rhei. :-)

Reaguj
Alena 15.4.2021 - 12:04

Skusim tu polievku z medvedieho cesnaku.Mam pesto

Reaguj
Ľubica 15.4.2021 - 9:45
Veronika, gratulujem k oceneniu a myslím, že je plne zaslúžené.
Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box