Domov ReceptyČo na obed? Domáca paštéta z kuracích pečienok

Domáca paštéta z kuracích pečienok

Autor: Veronika Čopíková
Domáca paštéta z kuracích pečienok

Vďaka blogu a vám, milí gastronauti, sa často v mojej maličkej kuchyni podujímam na rôzne výzvy. Jednou z nich bola tentokrát domáca paštéta z kuracích pečienok. Spraviť som ju chcela už dávno, pretože chuť domácej paštéty je na míle vzdialená pseudo paštétam, ktoré dnes kúpite v obchode. Recept je trošku dlhší, ale príprava je vcelku jednoduchá a výsledok stojí za to! A uvidíte, ako sa budete tešiť, keď si natriete na krajec chleba vrstvu domácej paštéty a zahryznete sa. Ozaj, je správne paštéta, alebo paštéka? :D

Ingrediencie

na 350 g paštéty

  • 300 g očistenej kuracej pečienky
  • 2 PL olivového oleja
  • 100 g masla
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL brandy
  • 20 ml smotany na šľahanie
  • 1 ČL čerstvého tymiánu
  • soľ
  • čierne korenie

K domácej paštéte podávame

  • francúzske bagety
  • olivový olej
  • brusnicový džem
  • čerstvý tymián
  • kvalitný syr
  • červené víno
  • hrozno

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Domáca paštéta z kuracích pečienok

Domáca paštéta z kuracích pečienok, ako na ňu?

Kuracie pečienky očistíme (zbavíme všetkých maličkých šliach) a pokrájame na rovnaké väčšie pásiky. Nakrájané pečienky odložíme nabok a pustíme sa do ďalšej fázy prípravy. Na panvici zohrejeme 20 g masla s olivovým olejom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pražíme na miernom ohni, kým nám cibuľka nezmäkne. Keď je cibuľka hotová, zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka opekáme asi minútu, aby sa pečienka zatiahla zo všetkých strán (v strede môžu pečienky zostať jemne ružové).

Domáca paštéta z kuracích pečienok

Následne znížime teplotu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a čerstvý tymián. Chvíľku opekáme, aby nám cesnak zmäkol. Pridáme dve lyžice brandy a varíme, kým sa alkohol nevyparí. Ešte teplé pečienky dáme do mixéra, pridáme k nim 80 g zmäknutého masla a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme smotanu a lyžičku soli a opäť mixujeme do krémovej konzistencie. Podľa chuti ešte okoreníme soľou a korením. 

Rýchla marináda na kuracie mäso

Môžete ju použiť na kuracie prsia, stehná alebo kuracie krídelká. 

Hotovú paštétu prelejeme do pohárikov, po vychladnutí zatvoríme a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Domácu paštétu z kuracích pečienok podávame so samými dobrotami, teda s jemne ugrilovanými bagetami pobozkanými olivovým olejom, brusnicovým džemom a čerstvým tymiánom. K tomu domáce hrozno, francúzsky syr a červené víno. A víkendové ráno (?) môže začať. :) Nech vám chutí!

Domáca paštéta z kuracích pečienok
Domáca paštéta z kuracích pečienok

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Vitis.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 91 Priemer: 4.1]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Stela 9.5.2019 - 19:31

S touto pastekou som zožala uspech spolu s mojim psenicno raznym kvaskovym chlebikom a svajciarskymi korenovymi kvaskovymi bagetami a redkovkami zo sklennika. Pasteku som nejedla hodne dlho, tuto budem robievat urcite 😊

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 12.5.2019 - 11:46

Ahoj, Stela, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k paštéte :) Veľmi sa teším, že zožala úspech, určite to bolo práve spojením s takými kvalitnými dobrotami – kváskovým chlebíkom, bagetkami a reďkovkami zo skleníka. Znie to úžasne, teším sa, že ju budeš robievať :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box