Domov ReceptyČo na obed? Rýchla marináda na kuracie mäso

Rýchla marináda na kuracie mäso

Autor: Veronika Čopíková
Marináda na kuracie mäso

Zdá sa mi, že v poslednej dobe stále len vypekám sladkosti, takže dnes som si pre vás pripravila recept na úžasnú marinádu na kuracie mäso. Môžete ju použiť na kuracie prsia, stehná alebo ako v tomto prípade, na kuracie krídelká. Táto marináda na kuracie mäso obsahuje jednu tajnú zdravú ingredienciu - zázvor.

 

Mnohí z vás ho asi poznajú, jedná sa o koreň rovnomennej rastliny, ktorý je známy nielen pre svoje liečivé účinky (pôsobí protizápalovo a zlepšuje imunitu), ale tiež pre štipľavú chuť, ktorá dodá mnohým jedlám grády. Kolegyňa ho jedávala kandizovaný po hrstiach, ja si z neho zvyknem spraviť čaj keď cítim, že na mňa čosi lezie. Každopádne má široké využitie a je len na vás ako ho použijete.

Ingrediencie

2 porcie

  • 700 g kuracích krídeliek
  • 4 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 50 ml medu
  • 20 g zázvoru
  • hrsť nasekanej jarnej cibuľky

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Marináda na kuracie mäso

Ako si spraviť marinádu na kuracie mäso

Kuracie krídelká umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja, osolíme, okoreníme a premiešame. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a krídelká na ňom opečieme zo všetkých strán. Marinádu si vyrobíme jednoducho - v malej miske zmiešame zvyšok olivového oleja, med a na jemno nastrúhaný zázvor.

Krídelká poukladáme na menší plech, potrieme zázvorovo-medovou omáčkou a dáme piecť do rúry na 180 °C cca. 20 - 30 minút pekne do chrumkava. :) Po vytiahnutí z rúry môžeme krídelká potrieť zvyškom marinády, budú krásne lesklé a neskutočne lahodné. Podávame ešte teplé najlepšie s čerstvým kváskovým chlebom a pohárom pivka. Ja som krídelká posypala ešte nasekanou jarnou cibuľkou, naplno nám začala jar, tak si ju pridávam aj do jedla.  Nech vám chutí!

Práve špagety Carbonara

V niektorých receptoch na špagety carbonara nájdete aj smotanu, zarytí talianski kuchári sa pritom chytajú za hlavu...

Krídelká na druhý deň?

Túto marinádu na kuracie mäso môžete použiť aj v prípade, že chcete mäso dať do chladničky odležať. Stačí zmiešať olivový olej, med a nastrúhaný zázvor a krídelká v ňom obaliť. Vložíme do chladničky a pripravujeme o niekoľko hodín alebo na druhý deň.

 

Budem rada, ak vyskúšate moju zdravšiu verziu marinády a dáte mi vedieť, či je naozaj taká medovo lahodná a pikantná zároveň alebo sa len moje chuťové poháriky zbláznili. :D Ak vás napadlo nejaké vylepšenie, napíšte mi. Vyskúšam ho a prípadne zapracujem do receptu.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 58 Priemer: 4.1]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Romana 1.12.2019 - 15:28

Krídelká boli naozaj sladké a dosť pikantné aj pre môjho priateľa. :D Do receptu som doplnila 1 PL sójovej omáčky pre výraznejšiu chuť.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 22:07

Ahoj Romana, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Hmm, vyskúšam ich opäť, nám prišli naposledy tak akurát, taká sladko-pikantná kombinácia :D Sójová omáčka je super nápad!

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box