Domov ReceptyBez lepku Zapekané cestoviny s tuniakom

Zapekané cestoviny s tuniakom

Autor: Veronika Čopíková
Zapekané cestoviny s tuniakom

Počas týždňa uprednostňujem rýchle a jednoduché večere, ktoré mám pripravené za pár minút, nevyžadujú si veľa ingrediencií a časť výslužky si môžem vziať aj na druhý deň do práce. A práve pre tieto aspekty mám rada cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov a stále pritom chutia výborne. Ja sa skrátka cestovín nikdy neprejem a ak by som si mala vybrať len jednu ingredienciu, ktorá u mňa doma nesmie nikdy chýbať, boli by to práve cestoviny - špagety, penne, farfalle, či tortellini. Tentokrát som v najnovšom recepte na cestoviny zužitkovala penne a pripravila z nich zapekané cestoviny s tuniakom. Zapekané cestoviny pozná asi väčšina z vás, tieto sú však ultra rýchle a jednoduché, takže verím, že ich vyskúšate a pochutíte si. A medzitým majte krásny začiatok jesene. :-)

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 250 g cestovín penne (pre verziu bez lepku použite bezlepkové cestoviny, napr. z rady K-free od Kauflandu)
  • 1 šalotka
  • 80 g tuniaka v olivovom oleji
  • 400 g konzervovaných paradajok/passaty
  • 75 g strúhanej mozzarelly
  • 30 g syra pecorino
  • 1 PL panenského olivového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • štipka čili
  • hrsť cherry paradajok
  • hrsť lístkov bazalky

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Zapekané cestoviny s tuniakom

Zapekané cestoviny s tuniakom - rýchla večera či obed do práce

V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny penne al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča. Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili.

Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny pecorinom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžete dať pár cherry paradajok, červených, žltých či zelených, alebo rovno z každej hrsť, aby mali vo výsledku krásne farebné zapekané cestoviny. :-) Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, pretože s ňou chutí všetko takmer ako v Taliansku. Nech vám chutí!

Zapekané cestoviny s tuniakom

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 11 Priemer: 4.5]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

3 komentáre

Melani 16.9.2020 - 22:41
Výborný recept
Reaguj
betty 11.9.2020 - 17:27

prave večeriam a sú výborné, rýchle a z dostupných surovín :)

Reaguj
jana Podstanická 11.9.2020 - 9:40
super nápad! Prestriedam nekonečné šalátiky, ktoré vláčim do práce niečím iným a celkom interesantným- keďže mám v práci aj mikrovlnku, budem mať nielen varenú, ale aj varenú-teplú "lakocinu" /rozumej dobrotku/. Prajem nám Dobrú chuť!!! JANA
Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box