Počas týždňa uprednostňujem rýchle a jednoduché večere, ktoré mám pripravené za pár minút, nevyžadujú si veľa ingrediencií a časť výslužky si môžem vziať aj na druhý deň do práce. A práve pre tieto aspekty mám rada cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov a stále pritom chutia výborne. Ja sa skrátka cestovín nikdy neprejem a ak by som si mala vybrať len jednu ingredienciu, ktorá u mňa doma nesmie nikdy chýbať, boli by to práve cestoviny - špagety, penne, farfalle, či tortellini. Tentokrát som v najnovšom recepte na cestoviny zužitkovala penne a pripravila z nich zapekané cestoviny s tuniakom. Zapekané cestoviny pozná asi väčšina z vás, tieto sú však ultra rýchle a jednoduché, takže verím, že ich vyskúšate a pochutíte si. A medzitým majte krásny začiatok jesene. :-)
Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka. Pri objednávke dvoch kníh je poštovné zadarmo!
Ingrediencie
na 2 porcie
- 250 g cestovín penne (pre verziu bez lepku použite bezlepkové cestoviny, napr. z rady K-free od Kauflandu)
- 1 šalotka
- 80 g tuniaka v olivovom oleji
- 400 g konzervovaných paradajok/passaty
- 75 g strúhanej mozzarelly
- 30 g syra pecorino
- 1 PL panenského olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- štipka čili
- hrsť cherry paradajok
- hrsť lístkov bazalky
Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!
Zapekané cestoviny s tuniakom - rýchla večera či obed do práce
1 V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny penne al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča. Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili.
Vyskúšajte aj:
2 Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny pecorinom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžete dať pár cherry paradajok, červených, žltých či zelených, alebo rovno z každej hrsť, aby mali vo výsledku krásne farebné zapekané cestoviny. :-) Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, pretože s ňou chutí všetko takmer ako v Taliansku. Nech vám chutí!
Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
20 komentárov
Ahoj Simi, ďakujem pekne, budem sa tešiť ak ho vyskúšaš a dúfam, že si pochutíš :)
Ahoj Kristína, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na cestoviny s tuniakom :) Veľmi sa teším, že si vďaka nemu objavila môj blog a ostatné recepty :) Krásny deň ti želám!
Ďakujem krásne Ivana :) Veľmi sa teším, že chutilo tebe aj deťom a bolo to hotové raz dva :)
Ahoj Lenka, ďakujem za pozitívnu spätnú väzbu k receptu na zapekané cestoviny :) Veľmi sa teším, že ti chutilo :)
Skvelý recept, rýchly, no chutný. Mal veľký úspech.
Ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :) Teším sa, že chutilo :)
Ahojte, ja som namoesto paradajok pouzila pesto…paradajkovo ricottove…kazdopadne je to vyborne jedlo…uplne ina forma ako klasicke cestoviny s vyklopenym tuniakom…👍
Ahoj Martina, pesto je tiež vynikajúci nápad na obmenu :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :)
Ahoj Veronika, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na cestoviny :) Veľmi sa teším, že ti chutili a stali sa tvojim novým obľúbeným receptom :) Ak ti na blogu chýba ešte nejaká inšpirácia na nový recept, pokojne daj vedieť a skúsim pripraviť :) Krásny deň ti želám!
Ďakujem krásne, teším sa, že chutí :)
prave večeriam a sú výborné, rýchle a z dostupných surovín :)
Jeej, tak to som rada, že sa vydarili a chutili :)
Ahoj Janka, teším sa, že ťa zapekané cestoviny s tuniakom zaujali a chystáš sa nimi prestriedať šalátiky :) Je to vskutku rýchlovka a na obmenu vždy stačí pridať nejakú zeleninku navyše a už máš opäť niečo iné vo výsledku :) Tak ak si skúšala, dúfam, že chutilo :)