Domov ReceptyBez lepku Zapekané cestoviny s tuniakom

Zapekané cestoviny s tuniakom

Autor: Veronika Čopíková
Zapekané cestoviny s tuniakom

Počas týždňa uprednostňujem rýchle a jednoduché večere, ktoré mám pripravené za pár minút, nevyžadujú si veľa ingrediencií a časť výslužky si môžem vziať aj na druhý deň do práce. A práve pre tieto aspekty mám rada cestoviny, ktoré sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov a stále pritom chutia výborne. Ja sa skrátka cestovín nikdy neprejem a ak by som si mala vybrať len jednu ingredienciu, ktorá u mňa doma nesmie nikdy chýbať, boli by to práve cestoviny - špagety, penne, farfalle, či tortellini. Tentokrát som v najnovšom recepte na cestoviny zužitkovala penne a pripravila z nich zapekané cestoviny s tuniakom. Zapekané cestoviny pozná asi väčšina z vás, tieto sú však ultra rýchle a jednoduché, takže verím, že ich vyskúšate a pochutíte si. A medzitým majte krásny začiatok jesene. :-)

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 250 g cestovín penne (pre verziu bez lepku použite bezlepkové cestoviny, napr. z rady K-free od Kauflandu)
  • 1 šalotka
  • 80 g tuniaka v olivovom oleji
  • 400 g konzervovaných paradajok/passaty
  • 75 g strúhanej mozzarelly
  • 30 g syra pecorino
  • 1 PL panenského olivového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • štipka čili
  • hrsť cherry paradajok
  • hrsť lístkov bazalky

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Zapekané cestoviny s tuniakom

Zapekané cestoviny s tuniakom - rýchla večera či obed do práce

V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny penne al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča. Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili.

Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny pecorinom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžete dať pár cherry paradajok, červených, žltých či zelených, alebo rovno z každej hrsť, aby mali vo výsledku krásne farebné zapekané cestoviny. :-) Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, pretože s ňou chutí všetko takmer ako v Taliansku. Nech vám chutí!

Zapekané cestoviny s tuniakom

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

16 komentárov

Kristína 6.5.2022 - 21:00
Ahoj, Veronika. Toto bol prvý recept, ktorý som objavila a vďaka nemu potom tento blog. Sú to naše najobľúbenejšie cestoviny s manželom, odvtedy som ich už robila toľko krááát :D Stále ich aj on vypytuje ale nemôžeme ich mať každý deň, hoci by sme to zvládli :) Naozaj rýchle, chuťovo vynikajúce a suroviny jednoduché. Jednoducho mňamózne ako všetky ostatné recepty (hneď ako dopíšem tento komentár, idem si pochutnať na Vašej babičkinej cesnačke s hriankou)
Reaguj
Ivana 4.3.2021 - 21:04
Ďakujem :) chutilo mne aj deťom a najmä to bolo raz dva hotové, takže za mňa 100 bodov :)
Reaguj
Lenka 15.10.2020 - 12:38
Ahoj Veronika. Výborný, jednoduchý recept, pripomína lasagne :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2021 - 23:21

Ahoj Lenka, ďakujem za pozitívnu spätnú väzbu k receptu na zapekané cestoviny :) Veľmi sa teším, že ti chutilo :)

Reaguj
Kristína 8.10.2020 - 13:18

Skvelý recept, rýchly, no chutný. Mal veľký úspech.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:20

Ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :) Teším sa, že chutilo :)

Reaguj
Martina 6.10.2020 - 12:20

Ahojte, ja som namoesto paradajok pouzila pesto…paradajkovo ricottove…kazdopadne je to vyborne jedlo…uplne ina forma ako klasicke cestoviny s vyklopenym tuniakom…👍

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:19

Ahoj Martina, pesto je tiež vynikajúci nápad na obmenu :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu :)

Reaguj
Veronika 30.9.2020 - 18:42
Ďakujem za tento môj nový obľúbený recept. Už som ho robila dvakrát a stále neviem uveriť tomu, ako niečo tak jednoduché môže byť také úžasné :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:16

Ahoj Veronika, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na cestoviny :) Veľmi sa teším, že ti chutili a stali sa tvojim novým obľúbeným receptom :) Ak ti na blogu chýba ešte nejaká inšpirácia na nový recept, pokojne daj vedieť a skúsim pripraviť :) Krásny deň ti želám!

Reaguj
Melani 16.9.2020 - 22:41
Výborný recept
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:14

Ďakujem krásne, teším sa, že chutí :)

Reaguj
betty 11.9.2020 - 17:27

prave večeriam a sú výborné, rýchle a z dostupných surovín :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:14

Jeej, tak to som rada, že sa vydarili a chutili :)

Reaguj
jana Podstanická 11.9.2020 - 9:40
super nápad! Prestriedam nekonečné šalátiky, ktoré vláčim do práce niečím iným a celkom interesantným- keďže mám v práci aj mikrovlnku, budem mať nielen varenú, ale aj varenú-teplú "lakocinu" /rozumej dobrotku/. Prajem nám Dobrú chuť!!! JANA
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.10.2020 - 22:13

Ahoj Janka, teším sa, že ťa zapekané cestoviny s tuniakom zaujali a chystáš sa nimi prestriedať šalátiky :) Je to vskutku rýchlovka a na obmenu vždy stačí pridať nejakú zeleninku navyše a už máš opäť niečo iné vo výsledku :) Tak ak si skúšala, dúfam, že chutilo :)

Reaguj
Top