Domov ReceptyBez lepku Pečené batáty plnené quinoou

Pečené batáty plnené quinoou

Autor: Veronika Čopíková
Batáty plnené quinoou

Poznáte batáty? Batáty alias sladké zemiaky patria medzi najvýživnejšiu zeleninu vďaka vysokému obsahu betakaroténu, draslíka, luteínu, vitamínu B6 a vitamínu C. Dôvodov na to, prečo by nemali chýbať vo vašej kuchyni, je teda niekoľko. Ich príprava je jednoduchá a vychutnať si ich môžete hneď na niekoľko spôsobov. Prvým z nich sú moje obľúbené pečené batáty plnené quinoou a feta syrom (inšpirovala som sa receptom od Pretty Simple Sweet). Vynikajúca sladko-slaná kombinácia, ktorú máte pripravenú do hodinky aj s umytím riadov. :) A potom sa už môžete prikryť hrejivou dekou, pustiť si váš obľúbený jesenný film a pustiť sa do zdravého obeda (za predpokladu, že práve nie ste uprostred pracovného týždňa :D).

Ingrediencie

na 2 - 3 porcie

  • 2 batáty
  • 100 g quinoy
  • 250 ml vody
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja Borges Fruity
  • 1 PL šťavy z citróna
  • 50 g sušených brusníc
  • granátové jablko
  • soľ
  • čierne korenie
  • 100 g syra feta

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Batáty plnené quinoou

Ako pripraviť batáty plnené quinoou a feta syrom

Batáty umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a poukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Z každej strany ich potrieme olivovým olejom a vložíme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 40 minút. Kým sa nám batáty pečú, v malom hrnci si uvaríme quinou. Do hrnca dáme vodu, prepláchnutú quinou a 1/2 ČL soli, premiešame a privedieme do varu. Keď začne quinoa vrieť, znížime teplotu a varíme 15 až 20 minút, kým sa nevstrebe voda. Necháme vychladnúť. 

Quinoa s kurkumou a hráškom

Ak ešte s pani quinoou nemáte skúsenosť, vyskúšajte tento jednoduchý recept a lá quinoa s kurkumou a hráškom.

Vychladnutú quinou preložíme do misky, pridáme k nej prelisovaný cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, brusnice, granátové jablko, soľ a čierne korenie a premiešame. Na záver jemne vmiešame na kocky nakrájaný syr feta, ochutnáme  a prípadne dochutíme soľou, čiernym korením, olejom alebo citrónovou šťavou. Upečené batáty vytiahneme z rúry a v strede opatrne postláčame lyžičkou, aby sme vytvorili priestor pre quinoovú náplň. Batáty naplníme a ešte teplé podávame. Nech vám chutí!

Batáty plnené quinoou

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Transtrade, ktorá je distribútorom značky Borges. 

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 46 Priemer: 3.7]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box