Domov ReceptyBez lepku Quinoa s kurkumou a hráškom

Quinoa s kurkumou a hráškom

Autor: Veronika Čopíková
Quinoa s kurkumou a hráškom

Quinoa je pseudoobilnina s takmer dokonalým aminokyselinovým zložením, vysokým obsahom vápnika, fosforu a železa. Ak ešte s pani quinoou nemáte skúsenosť, vyskúšajte tento jednoduchý recept a lá quinoa s kurkumou a hráškom. Sladký hrášok, kocky kozieho syra a cherry paradajky príjemne ozvláštnia a obohatia chuť quinoy. A spolu s kurkumou, ktorá má protizápalové, antibakteriálne, antioxidačné a protirakovinové účinky tak vytvoríte dokonalý obed či večeru, z ktorej si môžete bez výčitiek dopriať aj druhú porciu. Ak sa chcete o účinkoch kurkumy dozvedieť viac, odporúčam tento článok od Silvie Horeckej.

Ingrediencie

na 2 - 3 porcie

  • 180 g SOS Quinoa
  • 500 ml vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kurkumy

Na vylepšenie chuti pridáme

  • hrášok
  • cherry paradajky
  • kozí syr

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Quinoa s kurkumou a hráškom

Ako pripraviť quinou?

Quinou vysypeme do sitka a prepláchneme v horúcej vode. Prepláchnutú quinou dáme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Za občasného miešania privedieme do varu, pridáme lyžičku soli a kurkumy, prikryjeme a necháme variť na miernom plameni 10 - 15 minút. Ak si nie ste istí, či je quinoa hotová, nakuknite pod pokrievku a ochutnajte ju. Po uplynutí času stiahnite quinou zo sporáka a nechajte ju ešte 5 minút odležať. 

Bulgur so zeleninou

Poznáte bulgur? Ja som ho začala používať počas mojej brigády v bio obchode...

Quinoa s kurkumou a hráškom

Quinoa s kurkumou a hráškom + ďalšie letné dokonalosti

Hotovú quinou prekypríme vidličkou, naložíme do misky a zasypeme čerstvo vylúpaným hráškom, cherry paradajkami a kockami kozieho syra (môžete použiť aj ovčí alebo kvalitný kravský). Hotofko! Dokonalý obed je hotový a vy si ho môžete vychutnávať na terase či v mini balkónovej záhradke. Nech vám chutí!

Ak quinou vyskúšate alebo sa so mnou len budete chcieť podeliť o radosť z varenia, napíšte mi. Uvítam ďalšie tipy na prípravu quinoy v rozmanitých variáciách, ktoré mi nielen vylepšia deň ale ma aj tak ľahko zdravo nasýtia.

Quinoa s kurkumou a hráškom

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Transtrade, ktorá je distribútorom značky SOS. 

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 34 Priemer: 3.9]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Helena 9.4.2019 - 12:34

Ja si robim podobny recept, len quinou necham den vopred namocenu (vodu zlievam 2x) a na druhy den len osmahnem na olivovm oleji, pridam kurkumu, sol a troska koriandru a opekam nie viac ako 5 min. Kedze quinoa bola vopred namocena je makka a nemusi sa varit. Syr k tomu nedavam. Ma to same o sebe skvelu chut.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:32

Ahoj Helena, ďakujem pekne za super tip, niekedy určite vyskúšam :)

Reaguj
peter 11.7.2018 - 11:24

Ahoj Veronika, opäť skvelý recept – diiik za tvoje inšpirácie a hlavne za tie cool fotky :) Prečítal som aj článok od Silvie Horeckej 👍🏼. Osobne naś s kamošmi KURKUMA zaujala natoľko že sme jej venovali celý web – http://www.kurkumania.com – možeš mrknúť :) …Teším sa na Ďalšie „lenivé“ recepty :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 18.7.2018 - 18:36

Ahoj Peter, ďakujem pekne :) super, že vás zaujala tak, že ste jej venovali samostatný web :) Prajem veľa úspechov!

Reaguj
Michaela Bakay Zahorska 23.6.2017 - 14:17

Ja som robila quinou ale mala som ju horku. Dala som ju varit do vriacej vody hned zo sacku.cim to bude? Dakujem.

Reaguj
Veronika Čopíková 24.6.2017 - 9:55

Ahoj Miška, mohlo to byť práve prípravou alebo aj kvalitou quinoy. Quinou treba najprv prepláchnuť v horúcej vode, vysypať do hrnca, zaliať vodou a priviesť do varu. Osoliť, okoreniť a prikryť pokrievkou a potom už len pri nízkej teplote variť 10 až 15 minút. Takto by nemala byť horká, ak je kvalitná :) pekný deň ti prajem! Veronika

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box