Domov ReceptyBez lepku Kuracie prsia v jogurte

Kuracie prsia v jogurte

Autor: Veronika Čopíková
Kuracie prsia v jogurte

Z nášho výletu po Slovensku sme sa vrátili plní gastronomických i mestských zážitkov, ktoré sme poctivo zaznamenávali fotoaparátom a našimi chuťovými receptormi. O všetky tipy a fotografie sa s vami podelíme už čoskoro v jesennom čísle magazínu BREZZA. Trošku sme však popri našom výletovaní pozabudli na to, že cez víkend je sviatok a všetky obchody sú zatvorené. :) Musela som teda doslova kúzliť z ingrediencií, ktoré sme mali práve doma a tak vznikol tento jednoduchý recept na kuracie prsia v jogurte. Ak máte v chladničke biely jogurt a v mrazničke kuracie prsia, môžete sa smelo pustiť do prípravy večere. Upečené mäsko je vďaka jogurtu jemné a použitej kombinácii korení chuťovo zaujímavé. Nech vám chutí!

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 500 g kuracích pŕs
  • olivový olej
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 1/2 ČL korenia garam masala (hrejivá zmes korenia typického pre indickú kuchyňu)
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • štipka čili korenia
  • soľ
  • čierne korenie
  • pažítka na ozdobu

Podávame s

  • pečenými zemiakmi
  • bielou ryžou

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Kuracie prsia v jogurte

Kuracie prsia v jogurte ochutené korením

Kuracie prsia umyjeme a jemne osušíme kuchynskými utierkami. Následne ich nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Z jogurtu a jednotlivých korení si pripravíme marinádu. Do misky teda dáme jogurt, korenie garam masala, červenú papriku, kurkumu a čili, a celú zmes premiešame. Do marinády vložíme okorenené kuracie kúsky a dobre premiešame. Kuracie prsia obalené v marináde odložíme do chladničky na 4 až 5 hodín alebo najlepšie na celú noc.

Po uplynutí času kuracie kúsky spolu s marinádou preložíme do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre 30 - 50 minút pri 180 °C. Dĺžka pečenia bude závisieť od toho, na aké hrubé kúsky si kuracie prsia nakrájate. Kuracie prsia v jogurte podávame s ryžou alebo pečenými zemiačikmi podľa toho, na čo máte práve chuť alebo to máte akurát doma. :) Prsia môžete na záver ozdobiť čerstvou pažítkou.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 119 Priemer: 3.3]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

28 komentárov

Edita Lehocká 29.9.2019 - 14:04

Bombastické zapekané kuracie prsia boli naozaj bombastické. Prijala by som ešte viac podobných receptov.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 21:33

Jeeej Edita, to sa veľmi teším! :) A ďakujem za skvelú spätnú väzbu, určite pridám ešte viac podobných receptov :)

Reaguj
Sona 2.6.2019 - 14:18

Dnes som skusila tento recept. Hodnotim 1 s *. Upne kopiruje autenticke indicke jedlo:chicken tika masala.. uz iba cerstvy nan a chatnie z maty. Mozno namet na dalsiu variantu tohto jedla. Ale ozaj jednoduchy, chuty a autenticky. Skvele!

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.6.2019 - 21:03

Ahoj Soňa, ďakujem za feedback :) Veľmi sa teším, že chutilo a chicken tikka masala s čerstvým naanom je výborný nápad, skúsim a ak sa podarí, dám ho aj na blog – čoskoro :) Krásny deň ti prajem!

Reaguj
Mária 5.1.2019 - 12:53

Mäsko sme mali dnes na obed. Manželovi chutilo. Na konci pečenia som zvýšila teplotu a voda sa odparila.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2019 - 14:22

Ahoj Mária, teším sa, že manželovi kuracie prsia v jogurte chutili :) Dá sa to aj tak, dobrý nápad :) Ďakujem za spätnú väzbu.

Reaguj
Michaela 15.11.2018 - 12:18

Ahoj Veronika. Mam to v trube ale asi som nieco pokaslala, lebo sa mi ten jogurt akoby vyzrazal a spravila sa taka voda a v nej to akoby plava. Mrzi ma to, schvalne kvoli tomuto receptu som kupila garama masala a strasne som sa tesila. Nevies co som mohla pokazit? Sla som presne podla postupu.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.11.2018 - 18:17

Ahoj Miška, ach to ma mrzí, jogurt sa pri pečení „vyzráža“, spravia sa ti také chuchvalce, to je v poriadku. Mala si marinované mäso odložené v chladničke na uvedenú dobu? Ako to dopadlo po pečení? Bolo mäsko jedlé, alebo vodnaté? Prosím daj mi vedieť, pokúsim sa zistiť, čo sa mohlo stať. Mrzí ma to veľmi, poznám ten pocit, keď sa človek špeciálne teší na prípravu nejakého receptu a kúpi si špeciálnu ingredienciu na to a nakoniec to nedopadne podľa jeho očakávaní. Takže budem hľadať príčinu, aby sa to už neopakovalo. Dúfam, že ťa to neodradí od prípravy ďalších receptov :)

Reaguj
Michaela 21.11.2018 - 13:44

Dakujem za reakciu. Mäso bolo mäkke ale konzistencia celeho jedla bola otras tsk som to vyhodila zial :( skusim to este raz urcite. Marinovala som celu noc. Jedine co ma napada, ci bol jogurt dostatocne “tucny“. Ma sa to piect zakryte? Ja som dnes robila banana bread podla tvojho receptu a brutal!!!! Iny rcp uz nebudem ani skusat.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 2.12.2018 - 18:08

Miška, to mi je ľúto veľmi, lebo sama som strašne nerada, keď jedlo musím niekedy vyhodiť :( Jogurt ja používam taký hustejší biely, farmársky väčšinou. Nepiekla som to zakryté, tým to nemohlo byť. Teším sa, že si piekla banánový chlebík a ten dopadol výborne :)) Ďakujem, že si mi dala vedieť!

Reaguj
Erika Vanda 9.4.2019 - 19:24

Super recept, milujem koreniny,takze som nesetrila :) Vdaka za inspiraciu :)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 12:27

Ahoj Erika, skvelé, veľmi sa teším, že sa kuracie prsia v jogurte vydarili a korením veru netreba šetriť, dodáva tomu všetkému grády :)

Reaguj
Janina 26.9.2018 - 12:22

Dnes robím už druhýkrát. Veľmi nám chutilo. Mäsko šťavnaté, korenie super skombinované, nádych Indie v slovenských končinách :-)
Ďakujem za inšpiráciu, Veronika.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 27.9.2018 - 20:04

Ahoj Janina, wau ďakujem krásne, nádherne si to napísala! :)) Veľmi sa teším, že má recept taký úspech až sa robí druhá várka v jeden deň :)

Reaguj
Renáta 18.9.2018 - 13:27

Je to ľahké a jednoduché jedlo

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 18.9.2018 - 19:13

Ahoj Renáta, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :)

Reaguj
Ľudmila 10.9.2018 - 17:58

Korenie gram nadala používam,ale s jogurtom to skúsim.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:04

Ahoj Ľudmila, super teším sa a dúfam, že ti bude výsledok chutiť :)

Reaguj
INGRID 7.9.2018 - 8:33

Páči sa mi že je to jednoduché na prípravu a chuťove to môže byť celkom zaujímavé.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:05

Ahoj Ingrid, teším sa, že ťa môj jednoduchý recept zaujal a dúfam, že vo výsledku ťa zaujme nielen jednoduchosť ale aj chutnosť :)

Reaguj
Tatiana 7.9.2018 - 8:21

Skúsim, vypadá to chuťovo dobre

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:05

Ahoj Tatiana, teším sa, že recept vyskúšaš a dúfam, že ti bude chutiť :)

Reaguj
Gitka 6.9.2018 - 20:20

toto a veci podobne mam rada-urcite vyskusam a skoda ze ta kaviaren je od nas tak od ruky-hned by som isla na tie ranajky…snad niekeky..pozdravujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:07

Gitka teším sa, že ťa recept zaujal a dúfam, že výsledok ti bude chutiť :) Thalmeiner ti určite odporúčam raz navštíviť a ochutnať, ak budeš mať niekedy cestu samozrejme :)

Reaguj
Janka 6.9.2018 - 11:15

a nebude to uplne suche?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:08

Ahoj Janka, ak sú prsia aspoň nejaký čas obalené v jogurtovej marináde a potom ich pečieš spolu, vo výsledku nie sú suché ale skôr šťavnaté :) Ak máš opačné skúsenosti budem rada, ak sa o ne podelíš prípadne o ďalšie triky ako na to :)

Reaguj
Angela 6.9.2018 - 9:13

Aj keď som veľmi opatrná pri používaní korenín , ktoré nepoznám , tieto recepty si vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika 11.9.2018 - 20:10

Angela skvelé teším sa! Ja som zase taký experimentátor a rada používam rôzne nové nepoznané korenia :) Dúfam, že ti bude výsledok chutiť a ak sa niečo obávaš použiť pokojne to vynechaj a nahraď svojim používaným korením :) Možno z toho vo výsledku vznikne ešte čosi lepšie :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box