Domov ReceptyBez lepku Kuracie soté na smotane

Kuracie soté na smotane

Autor: Veronika Čopíková
Kuracie soté na smotane

Odkedy chodím do práce a vraciam sa za tmy, tak trochu unavená a veľmi hladná, bojujem so svojím diárom a snahou lepšie si zorganizovať čas. Najradšej jedávam jedlá, ktoré si pripravím sama, pretože viem, z akých ingrediencií sa skladajú. Spojiť však nedostatok času, dlhé rady v supermarketoch a večernú lenivo-únavu a pritom vytvoriť niečo chutné, jednoduché a hlavne rýchle, si žiada veľa kreativity a odvahu experimentovať. Tentokrát som však stavila na klasiku -  kuracie soté na smotane oživené kurkumou a bylinkami.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 - 3 PL medu
  • 2  ČL kurkumy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bylinky podľa chuti (ja som pridala bazalku a tymián)
  • 50 - 100 ml smotany na šľahanie

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Jednoduché a rýchle kuracie soté na smotane

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na kocky. V malej miske si vyrobíme marinádu na kuracie soté - dobre zmiešame olivový olej, med, kurkumu, soľ, čierne korenie a naše bylinky. Do marinády pridáme kúsky kuracieho mäsa (alebo naopak mäso zalejeme marinádou, ak ste si ho preložili do misky) a odložíme do chladničky na jednu hodinu.

Kuracie soté na smotane

Na sporáku zohrejeme panvicu do ktorej následne pridáme kuracie marinované kocky. Opečieme a ak je to potrebné, pridáme ešte kurkumu alebo iné korenie či bylinky. Keď je mäsko upečené, podlejeme soté smotanou a chvíľku povaríme. Hotovo! Podávame s ryžou Basmati a pohárom vína. :)

Rýchla marináda na kuracie mäso

Môžete ju použiť na kuracie prsia, stehná alebo kuracie krídelká. 

Viem, že kuracie soté je u nás zaužívané na iný spôsob, väčšinou má veľa omáčky, aby sme si ho mohli zmiešať s haluškami alebo dať s knedľou, ktorá sa pripravuje z vývaru (alebo vody), smotany na šľahanie a múky. Ja nezahusťujem polievky ani omáčky múkami, takže som si vymyslela svoje vlastné jednoduché a rýchle kuracie soté na smotane, ktoré nám doma veľmi chutí. Dúfam, že bude aj vám a ak máte vlastné verzie sotéčka, budem rada, ak sa o ne podelíte. :)

Kuracie soté na smotane

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 110 Priemer: 3.7]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Nela Lincéniová 1.12.2017 - 17:40

vynikajúce! nie som človek, ktorý rád trávi veľa času v kuchyni, preto veľmi oceňujem takéto recepty a tento je naozaj chutný :) ..Ďakujem ! si skvelááá :)

Reaguj
Veronika Čopíková 1.12.2017 - 20:47

Ahoj, ďakujeeeem :) veľmi si to cením a som rada, že ti chutilo :)

Reaguj
Laurey 24.11.2017 - 17:45

To som zase ja. :) Super recept! Ja mám veľmi rada sladké dezerty ale nepohrdnem ani skvelo vyzerajúcim hlavným chodom. :) A stále ma zaujíma jedna vec – každý týždeň nejaký nový recept, kde ich berieš? ☺😊😀😘

https://laureysworldkitchen.blogspot.sk

Reaguj
Veronika Čopíková 25.11.2017 - 21:20

Ahoj, teším sa, že si opäť tu :) ďakujem ti veľmi pekne :) čo sa týka nových receptov, inšpirácií je neúrekom, len času je pomenej :D takže tak nejak postupne dávkujem to, čo sa mi podarí spraviť cez víkend.

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box