Domov ReceptyBez lepku Tikka Masala

Tikka Masala

Autor: Veronika Čopíková
Tikka Masala

Exotická Tikka Masala, v ktorej nájdete hrejivé koreniny, šťavnaté kuracie mäso a paradajkovo-kokosovú omáčku. Niektorí z vás už možno skúšali môj recept na kuracie prsia v jogurte, ktorý sa zaradil medzi jeden z vašich obľúbených receptov na blogu. Tikka Masala je ale o niekoľko levelov chutí vyššie a to najmä vďaka použitým koreninám, krémovej paradajkovo-kokosovej omáčke a šťavnatým kúskom kuracieho mäsa. Na prvý pohľad vás možno prekvapí množstvo potrebných ingrediencií, väčšinu z nich však tvoria práve koreniny, preto určite neváhajte s kúpou tých, ktoré by vám v kuchyni mohli chýbať, určite ich využijete v ďalších hrejivých receptoch. :-) Budem sa tešiť, ak recept vyskúšate a dáte mi vedieť, ako vám kuracia Tikka Masala chutila. Jej príprava je jednoduchá a skvele vám padne ako obed do práce, ktorý si ja nosím už takmer pravidelne.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na 4 porcie

Marinované kuracie prsia

  • 500 – 550 g kuracích pŕs
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • 2 ČL korenia Garam Masala
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 ČL mletého cesnaku
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ ČL mletej červenej papriky
  • soľ a čierne korenie

Paradajkovo-kokosová omáčka

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 ml drvených paradajok/pretlaku
  • 200 ml kokosového mlieka
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ ČL mletého zázvoru
  • ½ ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL korenia Garam Masala
  • panenský olivový olej
  • plátok masla

Podávame s

  • ryža basmati
  • čerstvá petržlenová vňať

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Tikka Masala

1Kuracie prsia nakrájame na približne rovnaké kocky a vložíme do misky. Pridáme olivový olej a jednotlivé korenia – Garam Masalu, zázvor, cesnak, kurkumu a červenú papriku. Ochutíme soľou a čiernym korením a lyžicou dobre premiešame, aby korenia obalili jednotlivé kúsky mäsa. Pridáme biely jogurt, premiešame a misku prikryjeme potravinárskou fóliou. Misku s marinovaným mäsom vložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny, najlepšie na celú noc.

2 Po uplynutí času vytiahneme mäso z chladničky a necháme pár minút postáť na kuchynskej linke. Následne ho sprudka opečieme na panvici s vyššími okrajmi. Mäso preložíme na tanier a do panvice pridáme trochu olivového oleja a masla a opečieme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a jednotlivé korenia – kurkumu, zázvor, červenú papriku a Garam masalu, vareškou premiešame a pol minúty restujeme.

3 Do zmesi vlejeme drvené paradajky/pretlak, pridáme opečené mäso spolu s celou marinádou z misky, vareškou premiešame a prikryté varíme približne 15 minút. Na záver vlejeme do omáčky kokosové mlieko a chvíľku povaríme. Podľa potreby ochutíme soľou a čiernym korením. Omáčku podávame s ryžou basmati, čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a limetkou.

Tikka Masala

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Maria 25.11.2022 - 21:52

Vyborny recept ako vsetky ostatne…vzdy nam chuti…len tak dalej, nech sa dari :)

Reaguj
Martina 9.11.2022 - 18:28
Dnes jsem uvařila a je to výborné!
Reaguj
Top