Exotická Tikka Masala, v ktorej nájdete hrejivé koreniny, šťavnaté kuracie mäso a paradajkovo-kokosovú omáčku. Niektorí z vás už možno skúšali môj recept na kuracie prsia v jogurte, ktorý sa zaradil medzi jeden z vašich obľúbených receptov na blogu. Tikka Masala je ale o niekoľko levelov chutí vyššie a to najmä vďaka použitým koreninám, krémovej paradajkovo-kokosovej omáčke a šťavnatým kúskom kuracieho mäsa.
Na prvý pohľad vás možno prekvapí množstvo potrebných ingrediencií, väčšinu z nich však tvoria práve koreniny, preto určite neváhajte s kúpou tých, ktoré by vám v kuchyni mohli chýbať, určite ich využijete v ďalších hrejivých receptoch. :-) Budem sa tešiť, ak recept vyskúšate a dáte mi vedieť, ako vám kuracia Tikka Masala chutila. Jej príprava je jednoduchá a skvele vám padne ako obed do práce, ktorý si ja nosím už takmer pravidelne.
Ingrediencie
na 4 porcie
Marinované kuracie prsia
- 500 – 550 g kuracích pŕs
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 PL panenského olivového oleja
- 2 ČL korenia Garam Masala
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL mletého cesnaku
- ½ ČL kurkumy
- ½ ČL mletej červenej papriky
- soľ a čierne korenie
Paradajkovo-kokosová omáčka
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 ml drvených paradajok/pretlaku
- 200 ml kokosového mlieka
- ½ ČL kurkumy
- ½ ČL mletého zázvoru
- ½ ČL mletej červenej papriky
- 1 ČL korenia Garam Masala
- panenský olivový olej
- plátok masla
Podávame s
- ryža basmati
- čerstvá petržlenová vňať
1Kuracie prsia nakrájame na približne rovnaké kocky a vložíme do misky. Pridáme olivový olej a jednotlivé korenia – Garam Masalu, zázvor, cesnak, kurkumu a červenú papriku. Ochutíme soľou a čiernym korením a lyžicou dobre premiešame, aby korenia obalili jednotlivé kúsky mäsa. Pridáme biely jogurt, premiešame a misku prikryjeme potravinárskou fóliou. Misku s marinovaným mäsom vložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny, najlepšie na celú noc.
Vyskúšaj aj:
2 Po uplynutí času vytiahneme mäso z chladničky a necháme pár minút postáť na kuchynskej linke. Následne ho sprudka opečieme na panvici s vyššími okrajmi. Mäso preložíme na tanier a do panvice pridáme trochu olivového oleja a masla a opečieme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a jednotlivé korenia – kurkumu, zázvor, červenú papriku a Garam masalu, vareškou premiešame a pol minúty restujeme.
3 Do zmesi vlejeme drvené paradajky/pretlak, pridáme opečené mäso spolu s celou marinádou z misky, vareškou premiešame a prikryté varíme približne 15 minút. Na záver vlejeme do omáčky kokosové mlieko a chvíľku povaríme. Podľa potreby ochutíme soľou a čiernym korením. Omáčku podávame s ryžou basmati, čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a limetkou.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
8 komentárov
Ďakujem krásne Veronika, teším sa, že recept sa ti podaril a tikka masala chutila výborne :)
Vyborny recept ako vsetky ostatne…vzdy nam chuti…len tak dalej, nech sa dari :)
Jeeej super, veľmi sa teším, že sa tikka masala podarila a chutila :) A ďakujem aj za krásne želanie, cením si to :)
Ahoj Martina, super, veľmi sa teším, že sa tikka masala podarilo a chutila :)