Domov ReceptyBabičkine recepty Paradajkové krupoto

Paradajkové krupoto

Autor: Veronika Čopíková
Paradajkové krupoto

Dnešný recept som pre vás pripravila ešte začiatkom januára a musím sa priznať, že odvtedy sa u nás varí pravidelne každý týždeň. :D Paradajkové krupoto je ultra jednoduché na prípravu, zužitkujete v ňom akúkoľvek zeleninu od cukety, papriky či paradajok a okrem toho, že výborne chutí, vďaka jačmenným krúpom aj skvele zasýti. Krupoto sa pripravuje podobne, ako môj recept na rizoto, ak ste ho ešte neskúšali na mojom blogu nájdete rovno dva recepty - krémové hubové rizoto a jednoduché cviklové rizoto. V recepte na cviklové rizoto som prvýkrát vyskúšala použiť cviklovú šťavu K-Bio od Kauflandu, ktorú odvtedy používam pravidelne. Zeleninové šťavy neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy. V recepte na paradajkové krupoto nájdete paradajkovú šťavu s morskou soľou K-Bio. Budem sa tešiť, ak recept vyskúšate a som zvedavá, čo naň poviete. :-)

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka. Pri objednávke dvoch kníh je poštovné zadarmo!

Ingrediencie

na 2 - 4 porcie

  • 150 g jačmenných krúpov
  • 1 žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cuketa
  • 1 paprika
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml paradajkovej šťavy (ja som použila paradajkovú šťavu z koncentrátu s morskou soľou K-Bio, ktorú nájdete v Kauflande)
  • panenský olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • ½ ČL mletého tymianu
  • ½ ČL mletej bazalky
  • hrsť čerstvej bazalky

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka)

1Do menšieho hrnca dáme zohriať 700 ml vody s čajovou lyžičkou soli, ktorú použijeme na podlievanie krupota. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak a opečieme dosklovita. Prisypeme cuketu, papriku a paradajky nakrájané na menšie kúsky, premiešame a chvíľku opekáme. Následne prisypeme prepláchnuté jačmenné krúpy, premiešame a podlejeme vínom. Za občasného miešania privedieme do varu.

2 Zalejeme paradajkovou šťavou K-Bio izbovej teploty, ochutíme tymianom, bazalkou a troškou soli a pridáme časť horúcej osolenej vody. Pravidelne miešame, kým sa voda nevpije. Postupne pridávame zvyšok horúcej vody a zakaždým premiešavame, až kým sa vstrebe a krúpy sa uvaria al dente. Krupoto servírujeme ozdobené lístkami čerstvej bazalky, podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Paradajkové krupoto

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Eva 3.2.2023 - 15:56
Páči sa mi určite ho vyskúšam. Ďakujem
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 21:37

Ďakujem krásne Evka, budem sa tešiť na spätnú väzbu od teba, ako sa krupoto podarilo a chutilo :)

Reaguj
Katarína 1.2.2023 - 11:31
Zaujímavá kombinácia, rada vyskúšam 😉
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.4.2023 - 21:01

Ďakujem pekne, budem sa tešiť na tvoju spätnú väzbu, ako ti chutilo :)

Reaguj
Top