Domov ReceptyBezmäsité jedlá Rýchla bryndzová nátierka

Rýchla bryndzová nátierka

Autor: Veronika Čopíková

Dnes sa s vami chcem podeliť o môj prvý videorecept. Bryndzová nátierka je neskutočne chutná a pritom tak jednoduchá. Stihnete popritom naložiť prádlo do práčky, postaviť nedeľnú polievku a jednou nohou byť stále v posteli. :D Ale nie, nedeľné rána sú síce polospavé, ale stojí za to dobre sa naraňajkovať a vybehnúť von spoznávať okolité zákutia. Pretože ktovie, aké tajomstvá skrývajú. Takže hor sa na rýchle sýte raňajky a potom von do prírody!

 

Inak bryndzová nátierka nie je super len na raňajky ale hodí sa aj ako rýchla večera, ak vaša chladnička zíva prázdnotou. Ja si ju niekedy doprajem aj na obed, ak práve nemám uvarenú nejakú krémovú polievku či hrejúci vývar. Toto je základný recept tak, ako si nátierku pripravujem ja, ale môžete si ju dochutiť podľa vlastnej vôle, výborná kombinácia je napr. bryndza, maslo a mletá červená paprika.

Ingrediencie

  • 125 g bryndze
  • 150 g masla
  • pažítka
  • môžete pridať: lahôdkovú cibuľku, nakrájanú papriku
  • ako príloha kvalitný kváskový chlebík a čerstvé paradajky 

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Rýchla bryndzová nátierka - ako na to

Ako spomínam vo videu, príprava nátierky je veľmi jednoduchá. Zmäknuté maslo poriadne zmiešame s bryndzou, dochutíme korením a natrieme na krajce chlebíka. Ak chcete chuť ešte viac vylepšiť, môžete chlebík nasucho opiecť dochrumkava a až následne naňho natrieť nátierku. Na záver posypeme nasekanou pažítkou (ja si pestujem vlastnú na okennej parapete - juchú dá sa to!) a môžeme sa pustiť do jedenia. :D

 

Ako som už spomínala v ingredienciách, nátierku môžete obmieňať vždy podľa toho, čo je v sezóne, namiesto pažítky môžete posypať nasekanou lahôdkovou cibuľkou a pre veľkých hladošov môžete pridať plátky papriky. K tomu nakrájané paradajky (najlepšie z vlastnej záhrady) a o hlad máme postarané. Nech vám chutí! A nezabudnite sa podeliť.

Ak chcete byť informovaní o nových videoreceptoch, prihláste sa na Youtube odber.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Marta 4.12.2019 - 14:10

posypať mletou červenou paprikou bryndzovú nátierku

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 5.1.2020 - 22:19

Ahoj Marta, pokojne aj mletou červenou paprikou, uvádzam to v úvode receptu :)

Reaguj
Peter Juriš 16.7.2019 - 6:49

Dobrý deň, ak to má byť bryndzová pomazánka, má tam byť určite viac bryndze ako masla…

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:38

Ahoj Peter, ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Pokojne môžeš pridať viac bryndze než masla, recept si každý môže upraviť podľa vlastných preferencií :) Ja mám radšej, keď je bryndzová pomazánka chuťovo jemnejšia, bryndza je vcelku výrazná, tak aj napriek o 25 g nižšiemu množstvu v pomazánke, prebije chuť masla a naplno vynikne :)

Reaguj
Katarína 25.2.2019 - 19:29

Ahoj Veronika, chystám sa vyskúšať Tvoju pomazánku.
A ak môžem, pre inšpiráciu jednu moju obľúbenú -bryndzovoorechová pomazánka:
Potrebujeme 1 osminku bryndze, 1 šľahačkovú smotanu a 50 – 100g nasekaných vlašských orechov. Všetko zmiešame a odložíme cez večer do chladničky. Pomazánka ráno bude hustejšia.
PS: môže sa použiť aj kyslá pochúťková smotana. Gramáž orechov som uviedla schválene také rozpätie, lebo je to individuálne, ja dávam tých 100g.
Ak som inšpirovala, som rada 😉
…no a k tomu čerstvé pečivo 😉

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.2.2019 - 16:47

Ahoj Katka, skvelé, veľmi sa teším, že sa chystáš vyskúšať bryndzovú nátierku :) A ďakujem za super tip na tvoju obľúbenú pomazánku, určite ju niekedy vyskúšam :) Inšpirovala si a kľudne kedykoľvek opäť, budem len rada!

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box