Domov ReceptyBez laktózy Nátierka z pečených paprík

Nátierka z pečených paprík

Autor: Veronika Čopíková
Nátierka z pečených paprík

Máte radi červenú papriku? Pre niektorých je v surovom stave ťažšie stráviteľná, skúšali ste ju však už niekedy aj upiecť? :) Ja som sa zamilovala do chuti pečených paprík potom, čo som prvýkrát ochutnala v mojom obľúbenom bistre špagety s omáčkou z pečených paprík. A cestoviny na desiatky spôsobov, to je také moje, takže som hneď plánovala, kedy si takúto omáčku pripravím doma. A popritom všetkom vznikol aj dnešný recept - výborná nátierka z pečených paprík obohatená o čierne olivy a chrumkavé vlašské orechy. Hodí sa nielen na raňajky, ale tiež na grilovačky či milé posedenie s priateľmi. Ak ju raz vyskúšate, určite si ju obľúbite - preto na druhý raz odporúčam rovno si pár pohárikov zavariť do zásoby. Všetky suroviny na túto nátierku som nakúpila v Kauflande, v ktorom nájdete širokú ponuku zeleniny, dokonca v bio kvalite.

Jemne pálivá papriková nátierka s čiernymi olivami a chrumkavými vlašskými orieškami. Výborná v kombinácii so syrom burrata, natretá v hrubej vrstve na olivovej ciabatte. Skvele sa hodí aj v prípade nečakaných návštev, keď ju môžete podávať ako dip so slanými krekrami.

Ingrediencie

na 2 – 4 porcie

  • 4 červené papriky (približne 600 g) - použila som papriky v bio kvalite, ktoré nájdete v Kauflande pod ich značkou K-Bio
  • 30 g vlašských orechov
  • 30 g čiernych olív
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z ½ limetky
  • 4 PL panenského olivového oleja
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1/3 ČL čili korenia
  • soľ a čierne korenie
  • petržlenová vňať

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Nátierka z pečených paprík

Papriky prekrojíme napoly a zbavíme semienok a zelenej stopky. Polovice paprík preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dlaňou stlačíme, aby sa rozložili po celej ploche. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút. Upečené papriky preložíme do menšej misky a prikryjeme potravinárskou fóliou na 5 minút. Následne z nich odstránime šupky, nakrájame ich na menšie časti a preložíme do sekáčika.

Na panvici opečieme približne 3 až 5 minút vlašské orechy dochrumkava. K nakrájaným paprikám pridáme nasekané vlašské orechy, nakrájané olivy a cesnak, šťavu z limetky, olivový olej, jednotlivé korenia – mletú papriku, soľ, čili a čierne korenie – a hrsť petržlenovej vňate. Rozmixujeme na hladkú konzistenciu. Podľa chuti ešte dokoreníme. Nátierku podávame na chrumkavom chlebíku s plátkami nakrájanej burraty (pri bezlaktózovej verzii burratu vynecháme) alebo v miske spolu so slanými krekrami. Pri bezlepkovej verzii krekry alebo chlebík nahradíme bezlepkovým pečivom.

Tip: ak by ste si nátierku chceli spraviť do zásoby, hotovú nátierku preložte do zaváraninových pohárikov a sterilizujte cca 30 minút.

Nátierka z pečených paprík

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Daniela 28.9.2021 - 11:24

Dobrý deň môžem sa spýtať, mohla by sa pomazánka spraviť aj zo zelenej papriky? Ďakujem pekne.

Reaguj
Jana 29.9.2021 - 18:40

Aj mňa by to zaujímalo,lebo mám veľa zelenej papriky😉

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box