Domov ReceptyBezmäsité jedlá Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Autor: Veronika Čopíková
Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Dnes som sa vrátila z trhoviska Miletičova so slušnou nádielkou ovocia a zeleniny. Ak by som mala vybrať miesto, ktoré by ste ako turisti mali v Bratislave navštíviť, okrem všetkých pamiatok, polorozpadnutých zákutí, kaviarní a zmrzlinární, by som vás zaviedla aj sem. Miletička má svoju jedinečnú atmosféru, zmes predávajúcich a kupujúcich, rozmanitosť, zvolania a stánky prekypujúce ovocím, zeleninou, bylinkami a kvetmi. Ani neviete ako, prechádzate sa pomedzi stánky, privoniavate a usmievate sa od ucha k uchu. Na trhu sa mi okrem iného podarilo kúpiť aj krásne mäsité paradajky - býčie srdce, ktoré som použila ako základ do tohto receptu. Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou predstavujú obed, ktorý vás prekvapí svojou chuťou. Navyše servírovaný takýmto zaujímavým spôsobom presvedčí snáď aj najzarytejších odporcov paradajok. :D

Ingrediencie

na 6 plnených paradajok

Na náplň

  • 1 cuketa
  • Halloumi syr (ja som mala 225 g balenie)
  • jarná cibuľka

A nesmieme zabudnúť na

  • 6 zrelých paradajok (ja som použila paradajky Býčie srdce, ktoré sú väčšie)

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Ako si pripraviť náplň do paradajok?

Hnedú ryžu s obilninami a quinoou (príp. môžete použiť len quinou) vysypeme do sitka a prepláchneme v horúcej vode. Prepláchnutú zmes dáme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Za občasného miešania privedieme do varu, osolíme, premiešame, prikryjeme a necháme variť na miernom plameni 20 - 35 minút, kým sa z hrnca neodparí voda. Ak si nie ste istí, či je hotová, nakuknite pod pokrievku a ochutnajte ju.

 

Kým sa zmes varí, pripravíme si ďalšie ingrediencie. Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Halloumi syr (môžete použiť aj iný syr napr. mozzarellu) nakrájame na kocky a chvíľku opečieme na panvici. Opečený syr pridáme k uvarenej zmesi hnedej ryže a na panvičku hodíme tentoraz cuketu. Opäť chvíľu opečieme, aby nám trochu zmäkla a primiešame k hnedej ryži a syru. 

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Paradajky umyjeme a z každej odrežeme hlavičku. Následne lyžičkou vydlabeme vnútro paradajky (to môžete zjesť alebo pridať do náplne) a vzniknutú prázdnotu naplníme našou pripravenou náplňou. Takto postupujeme, až kým neminieme všetku náplň aj paradajky. :) Plnené paradajky prikryjeme odrezanou hlavičkou, poukladáme na plech a dáme piecť do rúry na 170  °C. Pečieme cca. 15-20 minút, kým sa nám paradajky nezačnú šúveriť resp. vráskavieť. Vytiahneme z rúry a môžeme servírovať. Na záver môžete náplň posypať nasekanou jarnou cibuľkou alebo cuketou a syrom, ktoré sa už nezmestili do náplne. Nech vám chutí!

Quinoa s kurkumou a hráškom

Ak ešte s pani quinoou nemáte skúsenosť, vyskúšajte tento jednoduchý recept a lá quinoa s kurkumou a hráškom.

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Transtrade, ktorá je distribútorom značky SOS. 

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top