Domov ReceptyBezmäsité jedlá Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Autor: Veronika Čopíková
Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Dnes som sa vrátila z trhoviska Miletičova so slušnou nádielkou ovocia a zeleniny. Ak by som mala vybrať miesto, ktoré by ste ako turisti mali v Bratislave navštíviť, okrem všetkých pamiatok, polorozpadnutých zákutí, kaviarní a zmrzlinární, by som vás zaviedla aj sem. Miletička má svoju jedinečnú atmosféru, zmes predávajúcich a kupujúcich, rozmanitosť, zvolania a stánky prekypujúce ovocím, zeleninou, bylinkami a kvetmi. Ani neviete ako, prechádzate sa pomedzi stánky, privoniavate a usmievate sa od ucha k uchu. Na trhu sa mi okrem iného podarilo kúpiť aj krásne mäsité paradajky - býčie srdce, ktoré som použila ako základ do tohto receptu. Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou predstavujú ideálny zdravý obed, ktorý vás prekvapí svojou chuťou. Navyše servírovaný takýmto zaujímavým spôsobom presvedčí snáď aj najzarytejších odporcov paradajok. :D

Ingrediencie

na 6 plnených paradajok

Na náplň

  • 1 cuketa
  • Halloumi syr (ja som mala 225 g balenie)
  • jarná cibuľka

A nesmieme zabudnúť na

  • 6 zrelých paradajok (ja som použila paradajky Býčie srdce, ktoré sú väčšie)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Ako si pripraviť náplň do paradajok?

Hnedú ryžu s obilninami a quinoou (príp. môžete použiť len quinou) vysypeme do sitka a prepláchneme v horúcej vode. Prepláchnutú zmes dáme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Za občasného miešania privedieme do varu, osolíme, premiešame, prikryjeme a necháme variť na miernom plameni 20 - 35 minút, kým sa z hrnca neodparí voda. Ak si nie ste istí, či je hotová, nakuknite pod pokrievku a ochutnajte ju.

 

Kým sa zmes varí, pripravíme si ďalšie ingrediencie. Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Halloumi syr (môžete použiť aj iný syr napr. mozzarellu) nakrájame na kocky a chvíľku opečieme na panvici. Opečený syr pridáme k uvarenej zmesi hnedej ryže a na panvičku hodíme tentoraz cuketu. Opäť chvíľu opečieme, aby nám trochu zmäkla a primiešame k hnedej ryži a syru. 

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Paradajky umyjeme a z každej odrežeme hlavičku. Následne lyžičkou vydlabeme vnútro paradajky (to môžete zjesť alebo pridať do náplne) a vzniknutú prázdnotu naplníme našou pripravenou zdravou náplňou. Takto postupujeme, až kým neminieme všetku náplň aj paradajky. :) Plnené paradajky prikryjeme odrezanou hlavičkou, poukladáme na plech a dáme piecť do rúry na 170  °C. Pečieme cca. 15-20 minút, kým sa nám paradajky nezačnú šúveriť resp. vráskavieť. Vytiahneme z rúry a môžeme servírovať. Na záver môžete náplň posypať nasekanou jarnou cibuľkou alebo cuketou a syrom, ktoré sa už nezmestili do náplne. Nech vám chutí!

Quinoa s kurkumou a hráškom

Ak ešte s pani quinoou nemáte skúsenosť, vyskúšajte tento jednoduchý recept a lá quinoa s kurkumou a hráškom.

Plnené paradajky s hnedou ryžou a quinoou

Tento recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Transtrade, ktorá je distribútorom značky SOS. 

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 7 Priemer: 4.7]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box