Domov ReceptyBez laktózy Domáci olivový hummus

Domáci olivový hummus

Autor: Veronika Čopíková
Olivový hummus

Ako tak pozerám do kalendára, Veľká noc je už za rohom! Tentokrát mi začiatok roka ubehol ultra rýchlo a človek sa ani nenazdá a bude tu máj a s ním aj ja - opäť o rok staršia. :D Ale nebudem predbiehať, teším sa na Veľkú noc a naše rodinné nedeľné raňajky. Veľkonočnú pasku, hrudku, vajcia natvrdo, údeniny, cviklu s chrenom a zemiakový šalát. Ale nie vždy musí byť Veľká noc len v tradičnom šate. :) Každý rok do nej pridávam aj nejakú tú novinku, naposledy to bola veľkonočná roláda s malinovým krémom, mrkvové mafiny, či avokádová nátierka s granátovým jablkom. A teraz sa môžu moji najbližší tešiť na výborný olivový hummus!

Kombinácia cíceru, sezamovej pasty, cesnaku, citrónovej šťavy a olív Kalamata, je výborným krokom na vykročenie do inej svetovej kuchyne. :) Hummus servírovaný s chrumkavou cibuľkou, olivami, kolieskami uhorky a paradajok, pokvapkaný olivovým olejom - u nás doma sa zjedol rýchlosťou blesku a to nie sme milovníci cíceru. Všetky ingrediencie potrebné na tento recept, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Ak ešte nepoznáte ich značku K-Favourites, odporúčam vyskúšať - ingrediencie sú chuťovo výborné a cena príjemná. :)

Ingrediencie

na 4 porcie

Ingrediencie na hummus

  • 250 g predvareného cíceru
  • 60 g sezamovej pasty
  • 40 g nakrájaných olív Kalamata (ja som použila olivy Kalamata K-Favourites, ktoré nájdete v Kauflande)
  • 25 ml šťavy z citróna
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL studenej vody
  • 1 PL panenského olivového oleja
  • 1/2 ČL rímskej rasce
  • soľ a čierne korenie

Podávame s:

  • hrsť cherry paradajok
  • menšia fialová cibuľa
  • snack uhorky
  • zelené a čierne olivy
  • panenský olivový olej
  • mletá červená paprika
  • petržlenová vňať
  • plátky citróna
  • krekry

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Olivový hummus

1

Predvarený cícer z konzervy prepláchneme, preložíme do hrnca, zalejeme vodou, jemne osolíme a privedieme do varu. Keď začne vrieť, znížime teplotu a prikrytý varíme približne 20 minút. Mäkký cícer prepláchneme studenou vodou a zbavíme šupiek. Presypeme ho do výkonného mixéra a pridáme k nemu ostatné ingrediencie na hummus. Vymixujeme dohladka a v prípade potreby pridáme trochu vody. Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

2

Hummus pred podávaním ochutíme trochou mletej červenej papriky, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme nakrájanou cibuľou, paradajkami, kolieskami uhorky a hrsťou zelených a čiernych olív. Servírujeme s plátkami citróna, slanými krekrami a výberom rôznych salám a syrov.

Olivový hummus
Olivový hummus

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.