Domov ReceptyČo na obed? Kôprová omáčka s parenou knedľou

Kôprová omáčka s parenou knedľou

Autor: Veronika Čopíková
Kôprová omáčka

Farebné padajúce listy, vetrom poháňané pavučiny, šuštiaci les. Symboly babieho leta sprevádzané vykúkajúcim slnkom. Studené rána, teplé poobedia. K tomu všetkému nespochybniteľne patrí jesenná zelenina a bylinky. Pre mňa je tou naj bylinkou v kuchyni voňavý kôpor. Pridávam ho do omáčky, polievky, či nátierok. A čo vy? Ktorá bylinka v októbri lahodí vášmu jazyku? :)

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g bravčového karé
  • 1 smotana na šľahanie (250 ml)
  • 150 ml vody
  • 2 ČL zemiakového škrobu
  • čierne korenie, soľ
  • zväzok kôpru
  • bravčová masť
  • plátok masla
  • mlieko podľa potreby

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Postup

Najprv si pripravíme všetky suroviny. Bravčové karé si nakrájame na menšie pásiky, osolíme a okoreníme čiernym korením. Cibuľku nakrájame nadrobno a cesnak ošúpeme. Na panvici si rozpustíme 2 lyžičky bravčovej masti. Keď sa masť trošku rozohreje, pridáme mäsko a trošku ho opražíme zo všetkých strán. Pridáme cibuľku a prelisovaný cesnak. Dajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol – zhorkne. :) Keď má cibuľka sklený vzhľad (zosklovatie), prilejeme do panvice vodu a necháme variť 10 minút na nízkom plameni. Po 10 minútach pridáme smotanu, korenie podľa vlastnej chuti a zemiakový škrob rozmiešaný v asi 50 ml mlieka. Ak je omáčka veľmi hustá, môžete pridať viac mlieka, ak ju máte redšiu, môžete pridať viac škrobu. Nakoniec pridajte kôpor nakrájaný nadrobno a plátok masla. Maslo omáčku zjemní a kôpor jej dodá tú správnu chuť a vôňu. Kôprová omáčka je hotová, servírujeme s knedľou alebo zemiakmi. :)

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 32 Priemer: 3.3]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

Zuzana 4.8.2018 - 19:24

Ahoj, recept vyzerá dobre, len tam nikde nie je uvedené, že po tých 10 minútach koľko ešte dusíme to mäso. Nieže by som nevedela, ako dlho dusiť bravčové, len to tam nejak „vypadlo“ v tom recepte. Inak vyzerá to mňamkovo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box