Domov ReceptyBez laktózy Najlepšia avokádová nátierka

Najlepšia avokádová nátierka

Autor: Veronika Čopíková
Avokádová nátierka

Milí gastronauti, opäť mám pre vás pripravený rýchly, jednoduchý a nesmierne chutný recept, ktorý vznikol aj vďaka spolupráci s Kauflandom. Ak máte radi netradičné kombinácie, toto je jedna z nich. Maslové avokádo, sladké granátové jablko, jemne štipľavá jalapeňo paprička a svieža limetka. To všetko zavŕšené v hrubej vrstve na chrumkavom chlebíku, ktorý ste si vlastnoručne upiekli alebo kúpili vo vašej obľúbenej pekárni. Avokádová nátierka spĺňa všetky aspekty jarného receptu - žiarivú zelenú farbu, zásobu vitamínov a minerálov, ktoré potrebujeme doplniť po náročnej zime a neskutočnú chuť. Odporúčam si tento recept na avokádovú nátierku pripraviť na raňajky, ľahký obed/predjedlo či rýchlu večeru. Budete sa zalizovať. :)

A ak by ste si chceli pripraviť avokádovú nátierku vo verzii bez laktózy, hľadajte v Kauflande ich fialovú radu produktov s označením K-free. Vyskúšaj aj moje ďalšie recepty z avokáda, na mojom foodblogu nájdeš recept na originálne guacamole, pečené bataty plnené avokádom či výborného pečeného lososa s avokádovou salsou. A na silvestrovskú alebo inú oslavu sa ti budú dokonale hodiť moje recepty na jednohubky z bagety.

Ingrediencie

  • 2 zrelé avokáda
  • 30 g čerstvého krémového syra (pre verziu bez laktózy odporúčam použiť bezlaktózový čerstvý krémový syr K-free)
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 paprička jalapeňo
  • 1/2 limetky
  • 1 granátové jablko
  • soľ a čierne korenie

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Avokádová nátierka

1 Avokáda prekrojíme na polovicu, vyberieme z nich kôstku a lyžičkou vydlabeme mäkkú časť, ktorú preložíme do misky. Kúsky avokáda rozpučíme pomocou vidličky na kašu, pridáme čerstvý krémový syr, ktorý nátierku zjemní a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájanú jalapeňo papričku zbavenú semienok a nasekanú červenú cibuľu. Premiešame, pokvapkáme šťavou z limetky a ochutnáme. Nátierka by mala byť svieža a jemná, ak je to potrebné, dochutíme ju ešte soľou a čiernym korením, prípadne šťavou z limetky.

2 Avokádovú nátierku natrieme v hrubej vrstve na krajec chleba a posypeme semienkami granátového jablka. Táto kombinácia je možno na prvý pohľad netypická, ale uvidíte, že po ochutnaní sa k nej budete vracať znova a znova. :)

Avokádová nátierka

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Alžbeta Vargová 19.3.2021 - 5:43
Ahoj Veronika Včera som skúšala ten tvoj recept na avokádovú nátierku. Môžem povedať že som najprv bola taká nedôverčivá k tej kombinácii avokádo, čili a granátové jablko ale potom som si povedala že to skúsim a neľutujem je to naozaj výborné. Ďakujem ti za skvelý recept. Betka
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.11.2021 - 22:00

Ahoj Betka, jeeej to sa teším, že si aj napriek váhaniu nakoniec recept vyskúšala a avokádová nátierka ti chutila :)

Reaguj
Irena 16.3.2021 - 17:18
krásne farebné umelecké dielko na tanieri. My doma bežne mixujeme avokádu s olivovým olejom, teraz skúsime so syrom
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.3.2021 - 17:41

ďakujem krásne Irenka :) Budem sa tešiť, ak recept na avokádovú nátierku vyskúšaš a som zvedavá, čo na ňu povieš :) Krásny deň ti želám!

Reaguj