Domov ReceptyBezmäsité jedlá Paradajkový tart s kozím syrom

Paradajkový tart s kozím syrom

Autor: Veronika Čopíková
Paradajkový tart s kozím syrom

Leto je pre mňa obdobím slnečných dní plných radosti a rozmanitých chutí sezónneho ovocia a zeleniny. V záhrade a na trhu to prekypuje šťavnatou úrodou, ktorá je skvelým základom pre vytvorenie rôznych lahodných jedál či rýchloviek pod zub, keď sa nám nechce tráviť v kuchyni príliš veľa času. Medzi tieto dobroty patrí zaručene aj paradajka, z ktorej si dnes pripravíme paradajkový tart s kozím syrom - za mňa je to výborný rýchly recept, keď sa ti na poslednú chvíľu ohlási návšteva. Stačí mať poruke lístkové cesto, krémový syr, paradajky či inú sezónnu zeleninu a rýchle občerstvenie máš hotové za 15 minút. A kým sa paradajkový koláč pečie, môžeš si posedieť s návštevou alebo rýchlo povysávať, ak už netrpezlivo nečakajú pred dverami. :D

Ak chceš zužitkovať šťavnaté paradajky naplno, vyskúšaj aj ďalšie moje recepty - famózne paradajkové rizoto, jednoduché krupoto, šťavnaté mäsové guľky v paradajkovej omáčke, zavar si do pohárika paradajkový džem či paradajkové čatní, alebo si vychutnaj ako predjedlo či ľahkú večeru moju obľúbenú chrumkavú bruschettu.

Paradajkový tart má chrumkavé okraje a mäkučký stred vďaka dokonalému rozloženiu tepla, vlhkosti a vzduchu s technológiou Climatech. Aj túto vychytávku má vstavaná rúra I-Message Steam Series 6, ktorú mám od značky kuchynských spotrebičov Haier a je mojím pomocníkom v kuchyni už niekoľko mesiacov.

Ingrediencie

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 100 g mäkkého kozieho syra
  • 100 g smotanového syra (napr. Lučina)
  • 50 g kyslej smotany
  • 1 menšia cibuľa
  • hrsť rôznych druhov paradajok
  • plátok masla
  • panenský olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • sušené oregano, tymian a bazalka
  • vajce na potretie cesta
  • sezamové semienka na posypanie
  • hrsť čerstvej bazalky

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Videorecept na paradajkový tart

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka)

Rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy

1Zrolovaný pás lístkového cesta rozložíme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto jemne popicháme vidličkou pričom vynecháme cca 2 cm okraje. V miske zmiešame kozí syr, smotanový syr a kyslú smotanu. Pridáme trošku soli, bazalku, tymian, oregano a štipku čierneho korenia a opäť dobre premiešame. Zmes rovnomerne nanesieme na lístkové cesto, pričom vynecháme okraje. Následne si na panvici skaramelizujeme mesiačiky cibule s troškou olivového oleja a masla.

Vyskúšaj aj tieto zeleninové koláče

2

Cibuľu necháme trochu vychladnúť a potom ju poukladáme na cesto. Pridáme rôzne druhy na kolieska nakrájaných paradajok, ktoré jemne osolíme.  Okraje cesta opatrne zahneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 20 minút. Po uplynutí času zeleninový tart vytiahneme a necháme trochu vychladnúť. Pred servírovaním tart pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme hrsťou čerstvej bazalky.

Paradajkový tart s kozím syrom

Recept vznikol v spolupráci so značkou kuchynských spotrebičov Haier.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Izabela 30.8.2023 - 16:24

Ahoj Veronika, tento recept vyzera uchvatne. Mam v plane vyskusat ho. Ale mam otazku, listkove cesto v kocke vyvalkat na tenky plat alebo je to listkove cesto s uz hotovymi strudlovymi pasmi? Dakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.8.2023 - 20:51

Ahoj Izabela, ďakujem krásne, teším sa, že ťa recept zaujal a chceš ho vyskúšať :) Ja používam už rolku lístkového cesta, ktorú len rozviniem a nanášam na ňu následne ingrediencie :) Teda už lístkové cesto so štrúdľovými pásmi :) Ale určite sa môže aj vyvaľkať na tenký plát, ak použiješ kocku :)

Reaguj