Domov ReceptyČo na obed? Zeleninový tart z lístkového cesta

Zeleninový tart z lístkového cesta

Autor: Veronika Čopíková
Zeleninový tart z lístkového cesta

Nedávno som vám spomínala, že Veľká noc či iné významné sviatky sa u nás nenesú len v tradičnom šate. Okrem mojej obľúbenej veľkonočnej hrudky, ktorá u nás nikdy nesmie chýbať a robíme ju v dvoch verziách – na sladko a s medvedím cesnakom, vymyslím každý rok aj nejakú inú sladkú či slanú dobrotu, ktorou poteším návštevu. Tentokrát som pripravila výborný olivový hummus a tento chrumkavý zeleninový tart z lístkového cesta. Stačí vám naň zopár ingrediencií, pripravený je za pár minút a chutí neuveriteľne dobre! Chrumkavé lístkové cesto posypané sezamovými semienkami, vrstva ricotty ochutenej korením a troškou kôry z bio citróna, skaramelizovaná cibuľka, pečená zelenina a plátky prosciutto šunky.

Pochutíte si na ňom nielen na Veľkú noc, ale hodí sa aj ako obed do práce či rýchla večera. Všetky ingrediencie potrebné na prípravu zeleninového tartu nájdete pod jednou strechou v Kauflande, napríklad aj ich privátnu značku K-Favourites, ceny sú prijateľné a kvalita super. :)

Ingrediencie

  • 1 balenie lístkového cesta (ja som použila lístkové cesto K-Favourites, ktoré nájdete v Kauflande)
  • 250 g ricotty
  • 1 balenie prosciutto šunky (výborný výber nájdete pod privátnou značkou K-Favourites, ktorú nájdete v Kauflande)
  • 1 fialová cibuľa
  • 1 menšia cuketa
  • hrsť cherry paradajok
  • kôra z 1/3 bio citróna
  • soľ a čierne korenie
  • oregano
  • sezamové semienka
  • vetvička rozmarínu
  • vajce na potretie
  • panenský olivový olej

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


Zeleninový tart z lístkového cesta

1

Zrolovaný pás lístkového cesta rozložíme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto jemne popicháme vidličkou pričom vynecháme cca 2 cm okraje. V miske zmiešame ricottu s troškou soli, čierneho korenia a nastrúhanej kôry z bio citróna. Cesto potrieme rovnomerne ricottou, okraje vynecháme. Na panvici skaramelizujeme mesiačiky cibule a necháme ju trochu vychladnúť. Následne cibuľu poukladáme na vrstvu ricotty, pridáme krúžky cukety a nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, čiernym korením a oreganom.

Vyskúšaj aj tieto zeleninové recepty

2

Okraje cesta zahneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 15 minút. Po uplynutí času zeleninový tart vytiahneme, poukladáme naň kúsky prosciutta, ozdobíme vetvičkami rozmarínu a vložíme do rúry ešte na 10 minút. Pred servírovaním tart pokvapkáme olivovým olejom.

Zeleninový tart z lístkového cesta
Zeleninový tart z lístkového cesta

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

22 komentárov

Bea 13.11.2023 - 12:23
Ahoj Veronika, recept vyskúšaný a určite ho budem pripravovať častejšie, už tento týždeň a hneď 2ks na oslavu.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.12.2023 - 7:28

Ahoj Bea, ďakujem krásne, teším sa, že tart sa podaril a chutilo :-)

Reaguj
Lubomír 10.10.2023 - 15:38
????
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.10.2023 - 19:59

Ďakujem krásne Ľubomír :)

Reaguj
Zuzana 9.6.2023 - 20:51

Ahoj Veronika, čím vhodne nahradiť paradajky, ak sa to dá? Som alergická… Ďakujem :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.6.2023 - 15:08

Ahoj Zuzka, paradajky môžeš úplne vynechať :) Naposledy som piekla tart len z kombinácie cuketa + cibuľa a tiež bol výborný :) A inak navrch môžeš dať akúkoľvek zeleninu, ktorá chutí dobre pečená, napríklad aj červená paprika je super :)

Reaguj
Hanka 21.4.2023 - 20:34
Vyskúšané.. výborný recept.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:32

Super, to som veľmi rada Hanka, že ti chutilo :)

Reaguj
Eva 14.4.2023 - 3:21

Laka na vyskusanie

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:31

Ďakujem, budem sa tešiť Evka, ak ho niekedy vyskúšaš :)

Reaguj
Jana 13.4.2023 - 21:07
Vyzerá to výborne. Vyskúšam.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:31

Ďakujem krásne Janka, budem sa tešiť :)

Reaguj
rixmos 13.4.2023 - 18:32
Velmi podobne robime zeleninovy quiche aj u nas doma. Najvacsi rozdiel je vo forme, u nas je gulata. Skvely tip.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:30

Super, to sa teším :)

Reaguj
Lenka 13.4.2023 - 17:03
Vyskúšané! A teda musím povedať, že chutil aj vyzeral parádne. Určite ho budem pripravovať pravidelne aj s rôznymi obmenami.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:30

Jeeej to sa teším Lenka! Som rada, že ti chutilo a aj výsledok vyzeral krásne :)

Reaguj
Baksová 13.4.2023 - 16:13
Dobrý obed alebo večera
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:29

Súhlasím, ja si ho nosievam aj do práce a je to super aj na druhý deň po zohriatí :)

Reaguj
Lucy 13.4.2023 - 13:23
Vyzera uzasne, krici na mna nech ho skusim?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:29

Ahoj Lucy, ďakujem krásne, teším sa, že ťa zaujal a som zvedavá, čo naň povieš :)

Reaguj
Mária Čochráčová 5.4.2023 - 7:15

Mňam, vyzerá prudko jedlý ? určite ho vyskúšam ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 17:28

Ahoj Mária, super, to sa teším sa som zvedavá, čo naň povieš :)

Reaguj