Domov ReceptyBabičkine recepty Čokoládový biskupský chlebíček

Čokoládový biskupský chlebíček

Autor: Veronika Čopíková

Tento biskupský chlebíček si zamilujete! Je vláčny, rozvoniava perníkovým korením a vnútri nájdete samé dobroty - kúsky sušeného ovocia, kandizovanú pomarančovú kôru a roztopenú horkú čokoládu. U nás doma som ho piekla v jednom týždni rovno dvakrát, tak veľmi nám chutilo. A určite ho zaradím aj do mojich osvedčených vianočných receptov, pretože sa dokonale hodí na vianočné pomalé rána strávené pod vlnenou dekou v spoločnosti rozprávok či obľúbených vianočných pesničiek. Pretože čo je viac než spomalenie, strávenie pekných chvíľ sama so sebou i s najbližšími a vychutnávanie si malých radostí v závere tohto roka? :) Pre mňa sú tieto Vianoce práve o tom. :) A ak by ste si chceli vychutnať kúsok atmosféry z pečenia biskupského chlebíčka u nás doma, nakuknite na môj profil na Instagrame, kde som pridala aj video z prípravy chlebíčka, nájdete ho ale aj nižšie na tejto stránke. Dúfam, že sa vám bude páčiť a recept vyskúšate.

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 200 ml cmaru
  • 110 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 160 g celozrnnej špaldovej múky
  • 80 g mandľovej múky
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 ČL perníkového korenia
  • štipka soli
  • 150 g sušeného ovocia (slivky, marhule, brusnice a kandizovaná pomarančová kôra)
  • 70 g mandlí

Na polevu

  • 100 g horkej čokolády
  • 1 ČL panenského kokosového oleja
  • sušené jedlé kvety (ľubovoľné)

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Biskupský chlebíček

1Sušené ovocie (odporúčam použiť kvalitné sušené ovocie) nasypeme do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľku odstáť. Následne vodu zlejeme a ovocie nakrájame na menšie kúsky. Čokoládu a maslo roztopíme a necháme trochu vychladnúť. V miske zmiešame vajíčka s cukrom, pridáme cmar izbovej teploty, vychladnuté maslo a čokoládu. Do zmesi prisypeme špaldovú a mandľovú múku zmiešané s práškom do pečiva, kakao, štipku soli, škoricu a perníkové korenie. Jemne premiešame, pridáme sušené ovocie a nasekané mandle a opäť premiešame.

2 Cesto nalejeme do papierom vyloženej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme približne 55 minút. Po upečení chlebíček polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžičkou kokosového oleja. Chlebíček môžete ozdobiť sušenými jedlými kvetmi, nasekanými orieškami alebo hoblinkami čokolády.

Biskupský chlebíček

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Antónia 27.12.2022 - 15:59

Predpokladam že v klub už som ,Recepty mi chodia a sú veľmi dobré. DAJEM

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 30.12.2022 - 17:42

Milá Antónia, ak ti chodia takmer každý týždeň nové recepty na e-mail, tak si už v našom Lenivom klube :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu, teším sa, že sa ti recepty páčia :) Krásny deň ti želám.

Reaguj
Top