Domov ReceptyBez lepku Cestoviny s hubami

Cestoviny s hubami

Autor: Veronika Čopíková
Cestoviny s hubami

Ak  by som si mala vybrať len jedno jedlo, ktoré dokážem jesť stále dookola, boli by to cestoviny. :) Dajú sa pripraviť na desiatky spôsobov, využijete v nich sezónne ingrediencie, sú jednoduché a rýchle na prípravu a zakaždým chutia tak, že neviete odolať a vyjedáte ich priamo z panvice. Priznám sa, že ja ich niekedy ani nestihnem naservírovať na tanier, s takou rýchlosťou miznú. :D A tieto cestoviny s hubami sú chuťovým skvostom! Biele víno, šťava a kôra z citróna a troška horčice im dodávajú nezameniteľnú chuť, čerstvý tymian a burrata či mozzarella sú "sladkou" bodkou na záver, vďaka ktorým tieto hubové cestoviny môžete podávať aj na slávnostné príležitosti. Skvele vám však určite padnú v akýkoľvek deň, najmä v ten pracovný vďaka rýchlej príprave. Tieto cestoviny si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, stačí, ak sa v Kauflande poobzeráte po cestovinách s označením K-free. Pod touto značkou nájdete nielen bezlepkové, ale aj bezlaktózové potraviny, pod jednou strechou teda nájdete vcelku široký výber potrebností. :)

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na 3 – 4 porcie

  • 250 g cestovín penne (na prípravu bezlepkovej verzie odporúčam penne K-free, ktoré nájdete v Kauflande)
  • 300 g čerstvých šampiňónov
  • 1 žltá cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 60 g parmezánu
  • šťava a kôra z ½ biocitróna
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL tapiokového škrobu
  • 2 plátky masla
  • 1 PL panenského olivového oleja
  • 3 stonky čerstvého tymianu
  • 1 burrata/mozzarella
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 ČL provensalského korenia
  • soľ a čierne korenie

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Cestoviny s hubami

1 Vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny penne al dente. Kým sa varia cestoviny, na rozohriatom olivovom oleji a masle opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňóny. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, horčicu a zväzky tymianu a minútu opekáme. Prilejeme víno, šťavu a kôru z biocitróna a minútu povaríme. Omáčku stiahneme zo sporáka a pridáme k nej pár lyžíc vody z cestovín, nastrúhaný parmezán a hrsť nasekanej petržlenovej vňate.

2 V pohári zmiešame smotanu na šľahanie so škrobom a prilejeme ju do omáčky. Omáčku dobre premiešame a privedieme do varu. Ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením. Uvarené penne pridáme do omáčky a podľa potreby dochutíme. Pred podávaním penne ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskami burraty alebo mozzarelly. Nech vám chutí!

Cestoviny s hubami

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Barbora 9.8.2022 - 13:58
veľmi chutný recept, ale nabudúce asi vynechám šťavu z citróna, bolo to trošku príliš na moju chuť, myslím, že bude stačiť kyslosť z vína a horčice 😊 ináč môže to byť aj skvelá omáčka ku kuraciemu mäsu, viem si to živo predstaviť 😋
Reaguj
Andrea 9.8.2022 - 12:43
Super recept. Ďakujem
Reaguj
Top