Domov ReceptyBez lepku Mrkvovo-zelerový krém

Mrkvovo-zelerový krém

Autor: Veronika Čopíková
Mrkvovo-zelerový krém

V decembri sme mali tendenciu myslieť si, že zima už nepríde a v pohodlí jesenných kabátov sa prehupneme až do jari. No posledné dni vyvrátili naše presvedčenie - zima udrela naplno. Vonku sa robia maličké snehové záveje a majestátne biele stromy sú akoby vytesané z kameňa. Minimalizujeme počet vychádzok z domu, kúrime naplno, kanvica veselo škrípe od rána do večera. Fúkam si na končeky prstov a ťukám do klávesnice nový recept na zahriatie. Tento je môj obľúbený, pretože je aromatický a vonia zelerom. Mrkvovo-zelerový krém je aromatický a vonia úžasne. Trošku vám poštípe nos, rozpáli hrdlo a následne sa dostaví príval tepla. A to je v tejto zime ten najlepší pocit. :) 

Ingrediencie

  • 1 buľva zeleru
  • 3 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 5-7 ks stredne veľkých zemiakov (zahustia polievku a zjemnia arómu zeleru)
  • korenie
  • smotana na varenie

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Ako si spraviť mrkvovo-zelerový krém

Na trhu môžete v tomto období nájsť mrazom skrehnutú zeleninu, to jej ale neuberá na kráse. :) Lepšie taká, ako polievka zo sáčku. Alebo nie?

 

Cibuľu si nasekáme nadrobno a pražíme na masti, kým nezosklovatie. Ak chcete, môžete pridať aj 2 prelisované strúčiky cesnaku. Následne pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a zemiaky, zalejeme litrom vody a necháme variť aspoň 30 minút. Po 30 minútach pridáme korenie (zmes sušenej zeleniny, soľ a čierne korenie) a ochutnáme kúsok zemiačika. Varíme dovtedy, kým zemiaky nezmäknú, takže ak je ešte zemiak tvrdý, varíme ďalej. Po uvarení stiahneme polievku zo sporáka a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Vznikne nám hladká konzistencia, do ktorej môžeme pridať smotanu na varenie. Polievku necháme zovrieť a v prípade potreby ju dochutíme. Základ máme hotový a teraz je tu priestor pre vaše vlastné experimentovanie! :) Nám zostalo zo včera hovädzie, tak som ho natrhala na kúsky a pridala do krému. Ako prílohu sme mali pečené zemiaky. Alebo môžete opražiť pár šampiňónov, spraviť volské oko a podávať krém s parenou knedľou. Obidve kombinácie na mrkovov-zelerový krém sú výborné, hravé a sýte. :)

Mrkvovo-zelerový krém Mrkvovo-zelerový krém

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 19 Priemer: 3.5]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box