Domov ReceptyBez laktózy Zeleninová panvička

Zeleninová panvička

Autor: Veronika Čopíková
Zeleninová panvička

Táto zeleninová panvička vám trochu pripomenie detstvo a domáce lečo od maminy. :) My sme to naše lečo jedávali najmä po veľkom domovom upratovaní, najčastejšie maľovaní, či výmene podlahy. Vyhladnutí sme potom s obrovskou chuťou jedli ešte teplé lečo s mäkučkým chlebíkom. Recept na zeleninovú panvičku tvorí kombinácia čerstvej zeleniny, cottage cheese a pečených vajíčok, ktorým dodáva šmrnc výrazná jalapeňo paprička a čerstvá petržlenová vňať. Či ste milovníci leča alebo naopak, lečo radi nemáte, tento recept vám určite bude chutiť. :) A vďaka spolupráci s Kauflandom nájdete v recepte aj tip na prípravu jeho bezlaktózovej verzie. Hodí sa dokonale na raňajky, ale výborne padne aj ako rýchly obed.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 2 šalotky
  • 2 červené papriky
  • 300 g cherry paradajok
  • 70 g uvarenej červenej fazule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 jalapeňo paprička
  • 4 vajcia
  • 100 g cottage cheese (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózový cottage cheese K-free)
  • hrsť petržlenovej vňate
  • panenský olivový olej
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ČL čili korenia
  • soľ a čierne korenie

Predpredaj pokračovania knižného bestselleru, obsahuje 3 výhody Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ VÝHODY

Zeleninová panvička

Na olivovom oleji opražíme nadrobno nasekané šalotky dosklovita. Pridáme na menšie kúsky nakrájané papriky a cherry paradajky a opekáme cca 5 minút. Pridáme nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, rascu, červenú papriku a čili korenie, osolíme a okoreníme, premiešame a podusíme ďalších pár minút, aby nám paradajky zmäkli a pustili šťavu. Jalapeňo papričku zbavíme semienok a nakrájame nadrobno (ak nemáte radi pikantné, jalapeňo papričku vynechajte). Nakrájanú papričku pridáme spolu s odkvapkanou uvarenou fazuľou do panvičky, premiešame a lyžicou spravíme do zeleninovej zmesi 4 jamky. Do každej jamky vyklepneme vajíčko, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 5 minút.

Hotovú zeleninovú panvičku posypeme hrsťou nasekanej petržlenovej vňate. Pridáme cottage cheese, osolíme a okoreníme. Podávame s kúskami bagety alebo chlebík (v prípade verzie bez lepku s bezlepkovým pečivom). K zeleninovej panvičke môžete pridať ešte kolieska maslovej reďkovky alebo klíčky. Nech vám chutí!

Zeleninová panvička

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

3 komentáre

Jana 17.5.2021 - 18:59
Urobila som dnes zeleninovú panvicku. Skvelé jedlo. Rýchlo hotové a výživné. Mam rada tvoje recepty. Ide z nich fajn atmosféra. 😍
Reaguj
Martina 29.4.2021 - 14:35
Ďalší super recept. Teším sa s Tebou.🖒😊
Reaguj
Cook Homey 21.4.2021 - 18:20
Vyzerá to skvele! Trochu mi to pripomenulo tútu Shakshuku :) https://www.cookhomey.com/sk/recept/shakshuka-jednoduchy-recept-na-vikendove-ranajky/
Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box