Ak by som si mala vybrať len jedno jedlo, ktoré dokážem jesť stále dookola, boli by to cestoviny. :) Dajú sa pripraviť na desiatky spôsobov, využijete v nich sezónne ingrediencie,…
smotana
-
-
Dodnes si pamätám francúzske zemiaky, ktoré sme robievali doma. Všetko muselo byť nasekané nadrobno, od jemnej salámy, po uvarené vajíčka. Príprava nám dala vždy zabrať. Jedlo bolo super, na druhý…
-
Milujem víkendy! Aj keď tie moje sú zväčša naplnené do sekundy tvorbou nových receptov na blog, jeho zlepšovaním, foto-výletmi a vytváraním nášho magazínu BREZZA. Na túto cestu som sa však…
-
Zvažujete kúpu Remosky? Alebo patríte medzi šťastlivcov, ktorí ju podedili od babičky? Ja mám za sebou zatiaľ tretie pečenie a už sa teším na skúšanie domáceho chleba z Remosky, ktorý mi…
-
Dnes vám chcem predstaviť recept na citrónový koláč odetý v tradičnom francúzskom šate. S chrumkavou kôrkou, ktorú vypĺňa citrónový, jemne kyslastý krém alias lemon curd. Po zahryznutí a „dychtivom“ obliznutí…
-
Bryndzové halušky robím najradšej začiatkom leta z májovej bryndze, pretože má jemnú, maslovú chuť. Tradične sa robia bryndzové halušky zo zemiakov, ale keď mám máličko času a chuť na halušky,…
-
Keď som pred 2 rokmi zakladala tento blog, jedným z mojich snov a túžob bolo ocitnúť sa s niektorým z mojich výtvorov v časopise. Po roku sa mi môj sen…
-
Marcipánové guľky sú vianočná lahôdka. Ich príprava je trošku náročnejšia, ale pri dobrom uschovaní a skrytí pred nevítanými rukami vám vydržia celé Vianoce. Základ tvoria chrumkavé, oku lahodiace pistácie, srdce…
- 1
- 2