Vegetariánske karí robievam pravidelne už niekoľko rokov vždy, keď máme chuť na niečo hrejivé a jemne pálivé. Najmä však na jedlo, ktoré nás neomrzí jesť ani po dvoch dňoch, ak…
šalotka
-
-
Bon appétit! Najnovší recept na blogu začínam rovno s prianím, lebo tento tradičný francúzsky pokrm ti určite bude chutiť. :-) Francúzske ratatouille sa v našich končinách preslávilo aj vďaka krásnej…
-
Dodnes si pamätám na prvé sústo tohto cuketového rizota. Chutilo ako leto – tak sviežo a ľahko, s prísľubom dovolenky a morského vánku, ktorý vás pošteklí na pleciach a do…
-
Dnešný recept na tekvicové rizoto som pripravovala so slúchadlami v ušiach, tancujúc po kuchyni a vychutnávajúc si každú etapu prípravy. A tých krokov síce nie je veľa, nakoľko je rizoto…
-
Začiatok jari sa mi už odjakživa spája s prvými lístkami medvedieho cesnaku, ktoré každý rok zmenia lužný les za naším bytom na malú rajskú záhradu. :) Nedá mi to a…
-
Počas týždňa uprednostňujem rýchle a jednoduché večere, ktoré mám pripravené za pár minút, nevyžadujú si veľa ingrediencií a časť výslužky si môžem vziať aj na druhý deň do práce. A…
-
Nedávno som si cestou na obed vypočula konverzáciu dvoch mladých pracujúcich dievčat. Riešili, že ani jedna z nich nemá čas na to, aby si doma pravidelne varila, takže ak už…
-
Minulý víkend sme po všetkej kapustnici, zemiakovom šaláte a vianočných koláčoch konečne jedli aj niečo exotickejšie. :D Priznám sa, že rada skúšam nové zaujímavé kombinácie marinád na mäso, aj keď…