Tento víkend sme zvrtli novú variáciu rizota! Pôvodne som chcela spraviť tekvicové, ale z debničky na mňa „žmurkali“ voňavé cherry paradajky, takže bolo spontánne rozhodnuté v prospech dnešného receptu na…
parmezán
-
-
Dnes mám pre teba pripravený recept na francúzsku cibuľovú polievku. Dokonalosť mnohých jedál podľa mňa spočíva práve v ich jednoduchosti. A pri tejto francúzskej cibuľačke to platí všetkými desiatimi. :)…
-
Ak by som si mala vybrať len jedno jedlo, ktoré dokážem jesť stále dookola, boli by to cestoviny. :) Dajú sa pripraviť na desiatky spôsobov, využijete v nich sezónne ingrediencie,…
-
Milí gastronauti, dnes mám pre vás pripravený recept na krémovú polievku, ktorá dokonale zasýti a zohreje od hlavy až po päty. Polievka je zahustená zemiakmi a nenájdete v nej žiadnu…
-
Začiatok roka je u mňa zakaždým spojený s novými predsavzatiami, plánmi a snami, ktoré si chcem v danom roku splniť. Viac variť a piecť doma, dodržiavať pravidelný jedálniček vrátane pitného…
-
Tvarovanie týchto guliek je doslova meditačným cvičením. :) Ste tu a teraz, tvoríte niečo vlastnoručne a vo výsledku rozvoniate celý dom nezameniteľnou arómou pečeného mäsa, cibuľky a korenín. K tomu…
-
V lete sa pulty na Miletičke prehýbajú zeleninou, takže môj jedálniček naberá na farebnosti. Keď som na trhu zbadala krásne cherry paradajky a bazalku voňajúcu široko-ďaleko, myseľ sa mi rozbehla…
-
Chlebové tyčinky alias chrumkavé grissini pochádzajú z Turína. Perfektne sa hodia len tak na zahryznutie ako rýchly snack, ako predjedlo s chuťovo výrazným dipom či na cesty za svetom. Ich…