Tohtoročnú jahodovú sezónu začínam receptom na jahodový koláč s posýpkou. Skladá sa z 3 vrstiev – tenučkého chrumkavého cesta, cukrových jahôd ochutených čerstvou šťavou z citróna a zdravšej posýpky s…
vanilka
Čo všetko si môžeme vyrobiť z vanilky?
-
-
Jedli ste už niekedy palacinky pečené v rúre? Ja som na nich natrafila už dávnejšie a priznám sa, že odvtedy mi vŕtali v hlave. Od prípravy ma odrádzalo len zháňanie…
-
Na ryžový nákyp nemá väčšina z nás pekné spomienky. Väčšinou sa nám spája so školskou jedálňou a suchou ryžou zaliatou ovocím. Skrátka spomienka, ktorú sa snažíme pochovať v hĺbke tej…
-
Keď som pred 2 rokmi zakladala tento blog, jedným z mojich snov a túžob bolo ocitnúť sa s niektorým z mojich výtvorov v časopise. Po roku sa mi môj sen…
-
Dnes ma cestou do práce prekvapili prvé snehové vločky, studená riadiaca páka a chladná zem. Pozitívne znaky, že zima sa už blíži a spolu s ňou aj Vianoce. :) Mám…
-
Domáca granola. Donedávna pre mňa bola celkom neznámou, vedela som síce, že existuje a mala som ju aj na svojom zozname tisícky receptov, ktoré chcem vyskúšať, ale jej chuť som…
-
Začala nám sezóna gaštanov! Ruky hore, kto z vás si rád pochutí na gaštanovom jazýčku alebo kombinácii gaštanové pyré + šľahačka. :) Teraz jednou rukou píšem a jednu mám hore,…
-
Vanilková Panna cotta patrí medzi moje najobľúbenejšie dezerty. Na počudovanie som ochutnala svoju prvú a pritom neskutočne chutnú panna cottu v malej pizzerii na strednom Slovensku. Bola tak dobrá, že…