Milujem víkendy! Aj keď tie moje sú zväčša naplnené do sekundy tvorbou nových receptov na blog, jeho zlepšovaním, foto-výletmi a vytváraním nášho magazínu BREZZA. Na túto cestu som sa však…
mascarpone
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr, ktorý sa vyrába zo smotany prostredníctvom pôsobenia kyseliny vínnej bez odstraňovania srvátky. Originálne mascarpone pochádza z Lombardie, dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Má krásnu bielu farbu a smotanovú vôňu.
Recepty s mascarpone
Nielen cez víkend ale aj počas týždňa si môžete vylepšiť deň nejakou sladkou dobrotou. Nepečené dezerty, poháre s ovocím či čokoládou, chutné krémové plnky do torty, legendárne tiramisu alebo rozmanité recepty na cheesecake. Jeho použitie v kuchyni je naozaj bohaté a ja sa vám priznám, že v mojej chladničke nesmie chýbať. :D Pri jeho kúpe je ale potrebné vystriehnuť akciu, pretože jeho cena u nás je naozaj vysoká v porovnaní s okolitými krajinami. Preto nakupujte buď cez zľavy alebo si odskočte na nákupy do zahraničia. Prípadne si môžete vyrobiť vlastné domáce mascarpone, na to sa pokúsim dať recept už čoskoro. Medzitým vyskúšajte niektorý recept na cheesecake (kávový, nepečený čokoládový, či ovocný), čokoládovú tortu, či koláč bez múky a cukru. Nech vám chutí!
-
-
Zvažujete kúpu Remosky? Alebo patríte medzi šťastlivcov, ktorí ju podedili od babičky? Ja mám za sebou zatiaľ tretie pečenie a už sa teším na skúšanie domáceho chleba z Remosky, ktorý mi…
-
Dnes vám prezradím tajomstvo na môj zatiaľ najobľúbenejší a najmilovanejší čokoládový krém bez cukru. Je jednoduchý, vyrobený len z troch ingrediencií a dokonale sa hodí ako náplň do torty, na koláčik…
-
Keď som pred 2 rokmi zakladala tento blog, jedným z mojich snov a túžob bolo ocitnúť sa s niektorým z mojich výtvorov v časopise. Po roku sa mi môj sen…
-
A je to tam. Čierne na bielom. Stanovili mi diagnózu. Jasný, oduševnelý a snívajúci čokoholik. Príznaky – v najväčších horúčavách, keď sa teploty šplhajú na závratných 38 stupňov Celzia, bez…
-
Pravé talianske tiramisu. Aké vlastne je? Tiramisu je jednoduchý taliansky dezert, ktorý nevyniká krásou, ale pre kávomilcov a milovníkov jemných chutí je ako stvorený. Treba len prekonať strach zo surových…
-
Na Slovensku máme práve najkrajšiu časť leta, keď všetko kvitne a trh prekypuje melónmi, broskyňami a lesným ovocím. V kuchyni trávime čo najmenej času pri rúre a pripravujeme si najmä…
-
Veríte tomu, že každý deň prináša štipku radosti, niekedy dokonca celú hrsť? Stačí si len v drobnostiach všedného dňa nájsť tú svoju. :) Tá moja sa väčšinou zrodí v kuchyni…