Domov ReceptyBez laktózy Jednoduchá čokoládová pena

Jednoduchá čokoládová pena

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládová pena

Tentoraz som si pre vás pripravila ďalší recept zo série rýchle, jednoduché a chutné a pritom z minima ingrediencií a s máličkom námahy. Keďže sme tu viacerí čokoholici, opäť som skombinovala našu obľúbenú ingredienciu - čokoládu - a vytvorila tento recept. Čokoládová pena je v tomto prípade taká, aká má byť. Nadýchaná, nie veľmi sladká a pri zaborení lyžičky ako penový obláčik. :) Stačí len prekonať strach z vajíčok a kúpiť si tie kvalitné, pretože práve snehové bielka dodávajú čokoládovej pene jej penovú štruktúru.

Pena je úžasná, vydarila sa a všetkým nám chutila. Ja som dala ešte navrch šľahačku pre ozdobu :). Určite odporúčam odskúšať.

Martina

Jednoduchá a rýchla príprava, chutila tak neskutočne dobre, že som čokoládovú penu pripravila už niekoľkokrát :-)

Jarka

Dnes som robila túto čokoládovu penu. NESKUTOČNÁÁÁ dobrota!!! Ďakujem za recept.

Renáta

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 150 g horkej čokolády (ja som použila 74 %-tnú, ak nemôžete lepok, pozorne si prečítajte na obale čokolády, či neobsahuje stopy lepku)
  • 75 ml mlieka
  • 2 dôveryhodné vajíčka (najlepšie BIO alebo z voľného chovu)
  • štipka soli

Na ozdobu a dochutenie

  • maliny
  • čučoriedky
  • mäta
  • oriešky (ja som použila pistácie)
  • čokoládové hobliny

Čokoládová pena bez laktózy

  • horká čokoláda s vysokým podielom kakaa bez mliečneho cukru
  • bezlaktózové mlieko (rastlinné alebo kravské bez laktózy)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá KuchárkaRecenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Čokoládová pena

Nadýchaná čokoládová pena, ako na ňu?

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. Keď je čokoláda roztopená, stiahneme ju zo sporáka a pridáme k nej horúce mlieko. Ručne metličkou premiešame, aby sa nám mlieko a čokoláda prepojili. Do nie úplne horúcej zmesi zašľaháme opäť ručne 2 žĺtky izbovej teploty a následne necháme celú čokoládovú zmes trochu vychladnúť (cca. 5 minút).

Čokoládová pena

Kým nám takmer hotová čokoládová pena chladne, vyšľaháme si v druhej miske bielka so štipkou soli do snehovej konzistencie. Následne pridávame do čokoládovej hmoty sneh po lyžiciach a za každým jemne premiešame. Čokoládovou penou naplníme poháre a odložíme ich do chladničky na 2 - 4 hodiny alebo na celú noc. 

Čokoládový koláč pre radosť

Ideálny čokoládový koláč ak túžite po tom spraviť si sladkú radosť :D

Stuhnutú a pritom nadýchanú čokoládovú penu ozdobíme ovocím, mätou, orieškami a čokoládovými hoblinkami a môžeme sa pustiť do vychutnávania! :) Táto verzia čokoládovej peny je veľmi jednoduchá a rýchla a dokonale sa hodí na každú príležitosť. Ja som ju nedávno podávala na narodeninovej oslave ako "sladký prípitok" a u čokoholikov zožala úspech. Ak preferujete menej výraznú chuť horkej čokolády, použite čokoládu s menším % kakaa alebo ju skombinujte s mliečnou čokoládou. Nech vám chutí! 

Čokoládová pena
Čokoládová pena

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 105 Priemer: 3.9]

Výber najlepších receptov nájdete v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

12 komentárov

Martina 1.5.2020 - 14:37

Ahoj Veronika,
pena je úžasná 😍 vydarila sa a všetkým nám chutila. Ja som dala ešte navrch šľahačku pre ozdobu 😊
Určite odporúčam odskúšať

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 11.7.2020 - 14:26

Ahoj Martina, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na čokoládovú penu :) Veľmi sa teším, že sa ti vydarila a všetkým chutila. Šľahačka navrch je výborný nápad a ďakujem pekne za odporúčanie ďalej :) Krásny deň ti želám.

Reaguj
Šárka 11.1.2020 - 12:12

Ahoj Veronika. Moja kamarátka bude oslavovať 13. Januára 12 rokov. Doma si už varievam sama a že vraj varím skvele. Chcela by som jej dačo upiecť dáš mi prosím nejakú radu?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 15.1.2020 - 17:41

Ahoj Šárka, ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď. Ak by si kamarátke chcela niečo dobrého upiecť, veľa inšpirácie nájdeš v kategórii mojich sladkých receptov – koláče a zákusky :) Napr. ovocný cheesecake, čokoládový koláč pre radosť, čokoládová torta s malinami a kopec ďalších :)

Reaguj
Renáta 3.11.2019 - 18:08

Dnes som robila tuto cokoladovu penu. NESKUTOCNAAA dobrota!!! Dakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 4.11.2019 - 21:49

Ahoj Renátka, veľmi pekne ďakujem, teším sa, že čokoládová pena sa vydarila a chutila ti :)

Reaguj
Jarka 8.7.2019 - 14:07

Jednoduchá a rýchla príprava, chutila tak neskutočne dobre, že som čokoládovú penu pripravila už niekoľkokrát :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:56

Ahoj Jarka, ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že sa ti čokoládová pena vydarila a chutila ti tak, že si ju už robila viackrát :)

Reaguj
Ibojka 13.2.2019 - 16:26

Ahoj Veronika,

veľmi ma oslovila od Teba tá “ čokoládová pena “ už pri jej čítaní mi tiekli slinky. Určite ju zajtra urobím, už sa na ňu teším, lebo je rýchla a nemalo by sa nič zle urobiť, aby nechutila tak ako od teba. Prajem Ti krásneho a sladného Valentína, keď sa už o ňom tak stále hovorí. Ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:33

Ahoj Ibojka, ďakujem krásne za prianie aj ja ti prajem nielen krásneho Valentína, ale každý deň! :) Veľmi sa teším, že ťa čokoládová pena zaujala, som zvedavá, čo na ňu povieš, potom daj vedieť, ako dopadlo „pečenie“ :)

Reaguj
Saša 4.2.2019 - 16:11

Ahoj Veronika, prosím ťa kokosové mlieko si dávala z plechovky to hustejšie alebo z krabice co býva Alpro napr?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:13

Ahoj Saška, myslím, že v tomto prípade to pokojne môže byť jedno alebo druhé :) Podobnejšiu konzistenciu ako klasické mlieko má však skôr kokosové mlieko z krabice (s menším podielom kokosu než v plechovke), takže získaš podobnú verziu ako pri klasickej verzii čokoládovej peny. Držím palce nech sa vydarí a budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box