Domov ReceptyBez laktózy Jednoduchá čokoládová pena

Jednoduchá čokoládová pena

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládová pena

Tentoraz som si pre vás pripravila ďalší recept zo série rýchle, jednoduché a chutné a pritom z minima ingrediencií a s máličkom námahy. Keďže sme tu viacerí čokoholici, opäť som skombinovala našu obľúbenú ingredienciu - čokoládu - a vytvorila tento recept. Čokoládová pena je v tomto prípade taká, aká má byť. Nadýchaná, nie veľmi sladká a pri zaborení lyžičky ako penový obláčik. :) Stačí len prekonať strach z vajíčok a kúpiť si tie kvalitné, pretože práve snehové bielka dodávajú čokoládovej pene jej penovú štruktúru.

Pena je úžasná, vydarila sa a všetkým nám chutila. Ja som dala ešte navrch šľahačku pre ozdobu :). Určite odporúčam odskúšať.

Martina

Jednoduchá a rýchla príprava, chutila tak neskutočne dobre, že som čokoládovú penu pripravila už niekoľkokrát :-)

Jarka

Dnes som robila túto čokoládovu penu. NESKUTOČNÁÁÁ dobrota!!! Ďakujem za recept.

Renáta

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 150 g horkej čokolády (ja som použila 74 %-tnú, ak nemôžete lepok, pozorne si prečítajte na obale čokolády, či neobsahuje stopy lepku)
  • 75 ml mlieka
  • 2 dôveryhodné vajíčka (najlepšie BIO alebo z voľného chovu)
  • štipka soli

Na ozdobu a dochutenie

  • maliny
  • čučoriedky
  • mäta
  • oriešky (ja som použila pistácie)
  • čokoládové hobliny

Čokoládová pena bez laktózy

  • horká čokoláda s vysokým podielom kakaa bez mliečneho cukru
  • bezlaktózové mlieko (rastlinné alebo kravské bez laktózy)

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Čokoládová pena

Nadýchaná čokoládová pena, ako na ňu?

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. Keď je čokoláda roztopená, stiahneme ju zo sporáka a pridáme k nej horúce mlieko. Ručne metličkou premiešame, aby sa nám mlieko a čokoláda prepojili. Do nie úplne horúcej zmesi zašľaháme opäť ručne 2 žĺtky izbovej teploty a následne necháme celú čokoládovú zmes trochu vychladnúť (cca. 5 minút).

Čokoládová pena

Kým nám takmer hotová čokoládová pena chladne, vyšľaháme si v druhej miske bielka so štipkou soli do snehovej konzistencie. Následne pridávame do čokoládovej hmoty sneh po lyžiciach a za každým jemne premiešame. Čokoládovou penou naplníme poháre a odložíme ich do chladničky na 2 - 4 hodiny alebo na celú noc. 

Čokoládový koláč pre radosť

Ideálny čokoládový koláč ak túžite po tom spraviť si sladkú radosť :D

Stuhnutú a pritom nadýchanú čokoládovú penu ozdobíme ovocím, mätou, orieškami a čokoládovými hoblinkami a môžeme sa pustiť do vychutnávania! :) Táto verzia čokoládovej peny je veľmi jednoduchá a rýchla a dokonale sa hodí na každú príležitosť. Ja som ju nedávno podávala na narodeninovej oslave ako "sladký prípitok" a u čokoholikov zožala úspech. Ak preferujete menej výraznú chuť horkej čokolády, použite čokoládu s menším % kakaa alebo ju skombinujte s mliečnou čokoládou. Nech vám chutí! 

Čokoládová pena
Čokoládová pena

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

18 komentárov

Anna Farkasová 9.2.2022 - 17:08
Parádne
Reaguj
Marek 14.11.2021 - 21:41
Drž sa. Šikulka.
Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 15.11.2021 - 20:04

Ahoj Marek, veľmi pekne ďakujem :)

Reaguj
Simona 8.5.2021 - 0:41

Tento recept je skvelý, aj keď som ho vyslovene pobabrala a pena ostala tak hustá, že z nej ostal len jeden pohár, aj tak bola naozaj lahodná!

Reaguj
Lucia Bohunická 27.2.2021 - 22:13

Dobrý večer, keďže pečiem a chcem sa tomu venovať na plno aj v mojej prevádzke, táto čoko pena ma zaujala, vyskúšam a napíšem 🙂

Reaguj
Patrícia 27.2.2021 - 10:18
Včera som penu skúsila a vôbec nezhustla, je stále tekutá. Neviem kde sa stala chyba :(
Reaguj
Martina 1.5.2020 - 14:37

Ahoj Veronika,
pena je úžasná 😍 vydarila sa a všetkým nám chutila. Ja som dala ešte navrch šľahačku pre ozdobu 😊
Určite odporúčam odskúšať

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 11.7.2020 - 14:26

Ahoj Martina, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu na čokoládovú penu :) Veľmi sa teším, že sa ti vydarila a všetkým chutila. Šľahačka navrch je výborný nápad a ďakujem pekne za odporúčanie ďalej :) Krásny deň ti želám.

Reaguj
Šárka 11.1.2020 - 12:12

Ahoj Veronika. Moja kamarátka bude oslavovať 13. Januára 12 rokov. Doma si už varievam sama a že vraj varím skvele. Chcela by som jej dačo upiecť dáš mi prosím nejakú radu?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 15.1.2020 - 17:41

Ahoj Šárka, ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď. Ak by si kamarátke chcela niečo dobrého upiecť, veľa inšpirácie nájdeš v kategórii mojich sladkých receptov – koláče a zákusky :) Napr. ovocný cheesecake, čokoládový koláč pre radosť, čokoládová torta s malinami a kopec ďalších :)

Reaguj
Renáta 3.11.2019 - 18:08

Dnes som robila tuto cokoladovu penu. NESKUTOCNAAA dobrota!!! Dakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 4.11.2019 - 21:49

Ahoj Renátka, veľmi pekne ďakujem, teším sa, že čokoládová pena sa vydarila a chutila ti :)

Reaguj
Jarka 8.7.2019 - 14:07

Jednoduchá a rýchla príprava, chutila tak neskutočne dobre, že som čokoládovú penu pripravila už niekoľkokrát :-)

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 21:56

Ahoj Jarka, ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Veľmi sa teším, že sa ti čokoládová pena vydarila a chutila ti tak, že si ju už robila viackrát :)

Reaguj
Ibojka 13.2.2019 - 16:26

Ahoj Veronika,

veľmi ma oslovila od Teba tá “ čokoládová pena “ už pri jej čítaní mi tiekli slinky. Určite ju zajtra urobím, už sa na ňu teším, lebo je rýchla a nemalo by sa nič zle urobiť, aby nechutila tak ako od teba. Prajem Ti krásneho a sladného Valentína, keď sa už o ňom tak stále hovorí. Ďakujem

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:33

Ahoj Ibojka, ďakujem krásne za prianie aj ja ti prajem nielen krásneho Valentína, ale každý deň! :) Veľmi sa teším, že ťa čokoládová pena zaujala, som zvedavá, čo na ňu povieš, potom daj vedieť, ako dopadlo „pečenie“ :)

Reaguj
Saša 4.2.2019 - 16:11

Ahoj Veronika, prosím ťa kokosové mlieko si dávala z plechovky to hustejšie alebo z krabice co býva Alpro napr?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:13

Ahoj Saška, myslím, že v tomto prípade to pokojne môže byť jedno alebo druhé :) Podobnejšiu konzistenciu ako klasické mlieko má však skôr kokosové mlieko z krabice (s menším podielom kokosu než v plechovke), takže získaš podobnú verziu ako pri klasickej verzii čokoládovej peny. Držím palce nech sa vydarí a budem rada, ak mi potom dáš vedieť, ako to dopadlo :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box