Domov ReceptyDomáce recepty Pravé Talianske tiramisu z mascarpone

Pravé Talianske tiramisu z mascarpone

Autor: Veronika Čopíková
Tiramisu z mascarpone

Pravé talianske tiramisu. Aké vlastne je? Tiramisu je jednoduchý taliansky dezert, ktorý nevyniká krásou, ale pre kávomilcov a milovníkov jemných chutí je ako stvorený. Treba len prekonať strach zo surových vajíčok (preto odporúčam kúpiť kvalitné - z dobrého a overeného zdroja) a môžete sa pustiť do radostnej prípravy rýchleho dezertu. Ak nemáte veľa času, tiramisu z mascarpone si môžete spraviť aj do pohárikov. Radosť a chuť spočíva vo vzájomnom prepojení vrstiev - kávových piškót, krému z mascarpone a kakaovej posýpky. A koláč z mascarpone je hotový!

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka.

Ingrediencie

na formu veľkosti 17 x 27 cm

Piškótová vrstva

  • 400 g piškót savoiardi (ladyfinger/dlhé piškóty)
  • 200 ml espressa
  • 100 ml mandľového likéru (amaretto alebo môžete použiť kávový likér kahlúa)

Krém z mascarpone

  • 4 dôveryhodné žĺtka (vajíčka z voľného chovu alebo bio)
  • 100 g práškového cukru
  • 750 g mascarpone
  • 2 dôveryhodné bielka

Na ozdobu a zavŕšenie chutí

  • kakao

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Ahoj, ďakujem za recept, tiramisu bolo vynikajúce, dokonca bolo vyžiadané ako budúca narodeninová torta.

Alena

 Prvý raz som ho urobila s malou dušičkou. Pre dvoch statných chlapov. A nielenže vychválili do nebies, ale odvtedy si ho už sami niekoľkokrát vypýtali.

Mariana

Milá Veronika, tvoje tiramisu dostalo niekolko veľkých pochvál, preto recept ukladám.

Elena

Tiramisu z mascarpone

Pravé talianske tiramisu z mascarpone - ako na to?

1 Tento slávny taliansky dezert pozostáva z vrstiev piškót nasiaknutých espressom a likérom, krému z mascarpone, cukru a vajec a jemného poprašku kakaa - tzv. kakaového prachu. :) Vynikajúco sa hodí na nedeľné popoludnie, keď máte po rodinnom obede chuť na nejakú mlsku. Pripravený ho máte do 30 minút a potom už len nedočkavo čakáte, kým sa všetky chute v chladničke prepoja. Chladiť ho treba minimálne 4 hodiny, takže ho odporúčam pripraviť po raňajkách alebo obede, aby ste sa vyhli stepovaniu v kuchyni.

Čokoládová torta s malinami

Slávnostná, chutná, skladá sa zo samých mojich obľúbencov a dokonca je aj bez múky!

Piškótová vrstva

2 Do pohára dáme 3 ČL kvalitnej kávy, ktorú zalejeme horúcou vodou. Ak použijeme instantnú kávu, môžeme kávu zaliať rovno do misky. V prípade, že použijeme čerstvo mletú kávu, scedíme zrniečka cez sitko a následne espresso prelejeme do misky. Miska by mala  byť tak veľká, aby sa nám v nej dobre namáčali piškóty. K espressu v miske pridáme likér a premiešame. A teraz už len do kávovo-likérovej, úžasne voňajúcej zmesi, namáčame piškóty z obidvoch strán (podržíme z každej strany asi sekundu) a ukladáme vedľa seba do misky.

Krém z mascarpone

3 V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme mascarpone a ručne s metličkou premiešame. V druhej miske vyšľaháme bielka do snehu, ktoré po lyžiciach pridávame do krému a vždy jemne premiešame. Keď minieme všetok sneh, máme krém hotový! 1/2 krému navrstvíme na piškóty vo forme a pridáme ďalšiu vrstvu piškót. Navrch dáme jemnú vrstvu krému, urovnáme a pustíme sa do vytvárania kopčekov, ktoré dodajú nášmu tiramisu punc luxusného dezertu.

4 Do vrecúška na zdobenie si dáme zvyšok krému (odporúčam predtým dať zvyšok krému na hodinu do chladničky, aby sa vám lepšie vytvárali kopčeky) a pustíme sa do zdobenia! Špičku môžete zvoliť takú, ktorá sa vám páči, ja som použila okrúhlu. Hotové tiramisu odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny, aby sa nám všetky chute prepojili. Pred podávaním posypeme jemnou vrstvou kakaa. Nech vám chutí!

Tiramisu z mascarpone

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

48 komentárov

Darina Sidorova 14.4.2022 - 6:02

Výborný recept, ďakujem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:18

Ďakujem krásne Darina :) Teším sa, že tiramisu ti chutilo :)

Reaguj
Danica 7.1.2022 - 15:55
Ahoj Veronika, robila som tiramisu podľa tohto tvojho receptu v lete asi trikrát a teda musím povedať, že malo neskutočný úspech. Snáď úplne každý chválil, ako mu chutí. Inak veľmi ti fandím, mám obe knižky a musím povedať, že recepty sú úžasné a páči sa mi, že používaš "zdravé" ingrediencie. Len tak ďalej a už sa neviem dočkať ďalšej knižky :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:19

Jeeej ďakujem krásne Danica, veľmi ma potešila tvoja spätná väzba k mojim knižkám i samotnému tiramisu :) Tretia knižka sa už začína pripravovať a ja dúfam, že ti bude rovnakom dobrým spoločníkom v kuchyni, ako prvé dve :)

Reaguj
Katarína 12.12.2021 - 15:57
Jednoduché a výborné! Robievam jedine podľa Vášho receptu.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:20

Ďakujem krásne Katka, teším sa, že tiramisu vám chutí :)

Reaguj
Ingrid 16.11.2021 - 15:15
Dobrý deň. Recept som včera vyskúšala, nemá chybu.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:20

Ďakujem krásne Ingrid, teším sa, že tiramisu sa podarilo a chutilo :)

Reaguj
Mária 3.11.2021 - 14:39

Pekný deň prajem. Chcem tento recept vyskúšať urobiť v sobotu. Rada by som skúsila aj ozdobiť vrch kopčekami. Prosím poradili by ste mi aké vrecko si mám kúpiť ? Budem rada aj za konkrétny link. Môže to byť vrecko ktoré bude aj využiteľné na ďalšie razi prípadne s možnosťou prikupenia nastavcou. Ďakujem pekne 🙂

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:21

Pekný deň želám Mária, skúšali ste už tiramisu? Budem rada, ak mi dáte vedieť, ako to dopadlo :) Ja mám zdobiace vrecúško aj s nástavcami z Tescomy: https://eshop.tescoma.sk/zdobiace-vrecko-delicia-35-cm-platenne-6trysiek

Reaguj
Yllen 25.9.2021 - 23:44
Napriek tomu, ze sa v tiramisu akceptuje (horko-tazko) aj Amaretto, ta prava ingrediencia je Marsala (sladke vino z juhu Talianska). Kahlua tam ale urcite nema co hladat. Inaksie tento recept sedi :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:23

Ďakujem pekne za spätnú väzbu :) Čaro tvorby spočíva za mňa aj v tom, že sa skúšajú nové a nové kombinácie, nech stále testujeme a ochutnávame, čo nám lahodí najviac :)

Reaguj
Monika 2.6.2021 - 10:30

Recept skvelý, tiež robievam tiramisu celkom často 😉 😋… len jeden tip – posypať kakaom hneď po príprave a dať to odležať spoločne… mňam 😋😋😋

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 15.6.2021 - 21:06

Jeeej super, ďakujeme za výborný tip :) Ja som to vždy robila pred servírovaním, lebo potom to nepekne ľúbilo vsiaknuť. Ale nabudúce posypem, nechám odležať a ešte pred servírovaním dám kakao trošku navrch, nech je tam dvojitá kakaová posýpka :D Teším sa veľmi, že tiramisu sa podarilo a chutilo :)

Reaguj
Jozefina 22.3.2021 - 21:21
Vynikajúci, určite ostanem pri tomto recepte, veľmi mi vyhovuje tá vyvážená nepresladená chuť.
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:24

Ďakujem krásne Jozefína, teším sa, že tiramisu chutí a vyhovuje vám kombinácia chutí :)

Reaguj
R 13.2.2021 - 21:39
Ja ano, tortova asi 24cm, vyslo mi to ale z 300g piskot a krem som dala ako v recepte a minula cely :)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:24

Perfektné, ďakujem za spätnú väzbu :)

Reaguj
Janka 29.1.2021 - 2:03

Zienky neskusali ste to prosim niektora v okruhlej forme ??neviem si predstavit na aku velkost by stacil tento pomer ingredienci .. Za akukolvek radu dakuujem 😉

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:26

Pekný deň želám Janka, dá sa spraviť aj v okrúhlej forme, vyššie je uvedené, že skúšali už vo forme s priemerom 24 cm. Stačilo menej piškót, krém bol akurát :)

Reaguj
Petra 16.4.2020 - 23:09

Tiramisu so slovenskou ZALIEVANOU kavou? A vraj prave talianske? ojojooooj

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.4.2020 - 12:01

Milá Petra, v postupe je uvedené toto: „do pohára dáme 3 ČL kvalitnej kávy, ktorú zalejeme horúcou vodou. Ak použijeme instantnú kávu, môžeme kávu zaliať rovno do misky. V prípade, že použijeme čerstvo mletú kávu, scedíme zrniečka cez sitko a následne espresso prelejeme do misky.“ Každý má teda na výber podľa toho, čo má doma :) Ja si väčšinou pripravím kávu vo french presse alebo v koťogu a je výborná :) Želám pekný deň.

Reaguj
Reny 24.5.2020 - 16:50

Mnamkove tiramisu . Ďakujem za tento skvelý recept. Použila som amaretto a je to lahôdka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 19.7.2020 - 15:52

Super, veľmi sa teším, že tiramisu chutilo :)

Reaguj
bysto 19.4.2021 - 19:48

„Tiramisu so slovenskou ZALIEVANOU kavou? A vraj prave talianske? ojojooooj“

hm, touto logikou potom nebude talianske nikdy, lebo nebude pripravené v Taliansku

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 2.1.2023 - 12:27

Juj veru tak :D Ale každý komentár je pre mňa niečím, čo ma posúva ďalej, takže rada zodpoviem a reagujem na všetko :) Krásny deň želám :)

Reaguj
Ján 11.8.2019 - 0:39

Konečne niečo autenticke, originálny recept, až na ten likér podľa mojich zdrojov v dedine kde vzniklo tiramisu.
Ale aj tak klobúk dole ;)
Mimochodom že vraj to vymyslela tehotná žena ktorá potrebovala silu z kávy a zároveň niečo sladké 😃

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 25.8.2019 - 12:43

Ahoj Ján, ďakujem pekne za pochvalu :) Likér som dala taký, ktorý sa dá u nás v pohode zohnať, pričom ja mám aj domáci priamo od babičky, ale Baileys mi inak v tiramisu chutí najviac :D A čo hovoria zdroje na likér? Rada recept obohatím o ďalšie poznatky :) Inak toto je super, nedivila by som sa, ak by to bolo tak :)

Reaguj
Saška 11.7.2019 - 10:30

Robila som tiramisu prvýkrát v živote a netušila som, že to bude tak božské. 😊 Naozaj skvelý recept, budem robiť často. 😊😊😊

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:23

Saška ďakujeeem :) Veľmi sa teším, že sa ti tiramisu vydarilo a chutilo ti tak, že ho budeš robiť často :)

Reaguj
Manuela 1.7.2019 - 18:43

Tento recept zbožňujem aj keď som si ho upravila , takže už nemám pravé tiramisu, nakoľko nemám rada likéry v hocijakých koláčoch a dezertoch tak tento krok vynechávam a na spodok pridávam maliny :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.7.2019 - 22:22

Manuela ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že ti chutí! A akýkoľvek koláčik si treba vždy upraviť podľa toho, čo máš rada, ono z toho nakoniec vyjde väčšinou veľká dobrota, takže sa netreba obávať toho, že potom niečo už nebude to pravé, skôr to bude to pravé pre teba :))

Reaguj
Monika 7.4.2019 - 12:19

Tiramisu som robila prvýkrát, to som si len tak náhodne vybrala tento recept a neľutujem!
Trošku som si to upravila a dala tam tuzemský rum a vanilkovú arómu :) Ozaj perfektné, mám pocit, že to zjem celé.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.4.2019 - 11:52

Ahoj Monika, teším sa, že si si pre svoje prvé tiramisu vybrala práve môj recept :) Úpravy sú povolené, treba prispôsobiť vlastným chutiam a stavu špajze :) Teším sa veľmi, že ti chutilo a pri tomto tiramisu mám problém nezjesť ho sama aj ja :D

Reaguj
Elena 19.3.2019 - 0:17

Milá Veronika,tvoje tiramisu dostalo niekolko veľkých pochvál,preto recept ukladám a zajtra pri príležitosti Jozefovských menín urobím.Potom sa ozvem.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 20:57

Ahoj Elena, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že sa recept chystáš vyskúšať :) Ako dopadlo „pečenie“? :)

Reaguj
Barbora 4.3.2019 - 8:28

Dobrý deň . Tiramisu vyzerá úžasne . Môžem sa však opýtať? Rozmery formy sú uvedené správne? Lebo tá forma na obrázku sa mi zdá väčšia ako 17×27 😀 Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 21:09

Ahoj Barbora, už sme si spolu písali aj cez Instagram, ale predsa len aj keď trochu neskôr, odpoviem ti aj sem :) Rozmery formy sú uvedené správne, asi sme fotili veľmi zblízka, keď tak pôsobí :D Ale vychádza to tak akurát, pokojne ale uber a prispôsob si množstvo podľa veľkosti formy :) Držím palce, nech sa vydarí a chutí!

Reaguj
Marta matascikova 3.11.2018 - 18:21

Tiramisu som urobila bolo vyyborne mam aj foto na fb

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:14

Ahoj Marta, veľmi sa teším, že sa ti tiramisu vydarilo :) Fotka vyzerá super! Ďakujem že si mi dala vedieť a prajem ti krásny zvyšok víkendu :)

Reaguj
Mariana 3.11.2018 - 11:23

Ahoj, Veronika :) si asi prvá blogerka, ktorej píšem recenziu na koláč/dezert. A to preto, že sa mi ešte nestalo, aby som bola taká nadšená aj pochválená ako pri tvojich receptoch. A toto tiramisu? Prvý raz som ho urobila s malou dušičkou. Pre dvoch statných chlapov. A nielenže vychválili do nebies, ale odvtedy si ho už sami niekoľkokrát vypýtali :) Ďakujem za to, čo robíš a ako robíš a že tak, ako opisuješ svoje výtvory, tak aj chutia ;) Pekný víkend.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.11.2018 - 21:10

Ahoj Mariana, ďakujem za tvoju neskutočne krásnu pochvalu! :) Veľmi sa teším, že si spokojná s mojimi receptami a dostávaš za ne pochvalu :)) Mám z toho fakt veľkú radosť a o to viac ma to motivuje tvoriť ďalšie recepty. Aj tebe pekný víkend a dúfam, že si tu opäť píšeme pri niektorom z ďalších receptov, ktoré vyskúšaš :)

Reaguj
Alena 28.10.2018 - 15:01

Ahoj, ďakujem za recept, tiramisu bolo vynikajúce, dokonca bolo vyžiadané ako budúca narodeninová torta 😉 páči sa mi, že tu viem nájsť jednoduché aj náročnejšie recepty. Tak nech sa darí 😊

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.10.2018 - 18:58

Ahoj Alenka, ďakujem krásne za spätnú väzbu k tiramisu :) Veľmi sa teším, že vám chutilo a dokonca bolo vyžiadané ako budúca narodeninová torta! Skvelé :) A ďakujem, teším sa, že sa ti môj blog páči, receptíkov bude pribúdať, inšpirácie je neúrekom. Krásny deň ti prajem :)

Reaguj
Zuzana 8.3.2018 - 14:07

Toto tiramisu je vynikajúce

Reaguj
Veronika
Veronika 11.3.2018 - 9:40

Ahoj Zuzana, ďakujem krásne za spätnú väzbu k receptu :) Veľmi sa teším, že vám tiramisu chutilo :) Pekný deň prajem.

Reaguj
JankaK. 4.11.2019 - 16:57

Tiramisu som spoznala v Taliansku…v práci. Musím uznať že som tak skvelý zákusok s radosťou začala robievat aj na Slovensku. 😁🥰 Milujeme ho všetci. Syn najviac…🙃😍

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 4.11.2019 - 21:48

Ahoj Janka, súhlasím, je to jeden z mojich najobľúbenejších zákuskov, veľká dobrota :)

Reaguj
Top