Domov ReceptyBez laktózy Husacie prsia s tekvicovým pyré

Husacie prsia s tekvicovým pyré

Autor: Veronika Čopíková
Husacie prsia s tekvicovým prívarkom

Len včera sme zapálili prvú sviečku na adventnom venci, poniektorí už máme za sebou aj prvé snehové vločky či nebodaj zdobenie stromčeka. :-) No kým sa naplno pustíme do vychutnávania vianočnej atmosféry, mám pre vás ešte jeden tip na jesenný recept - husacie prsia s tekvicovým pyré a brusnicovým džemom. Pred prípravou akéhokoľvek receptu s mäsom mám vždy rešpekt, nakoľko nie som žiaden odborník, chuťovo ma však výsledok vždy príjemne prekvapí. Ako naposledy pri príprave kačacích stehien s červenou kapustou, či dnešného receptu na tekvicové pyré s husacími prsiami. Tak dúfam, že si môj najnovší recept pripravíte a bude vám chutiť rovnako ako nám. Všetky suroviny na husacie prsia s tekvicovým pyré som nakúpila v Kauflande.

Netradičná, ale veľmi chutná kombinácia husaciny s tekvicovým pyré a brusnicovým džemom.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 300 g husacích pŕs
  • 3 PL medu
  • 2 PL horčice
  • 350 g hokkaido tekvice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 200 ml kokosového mlieka
  • panenský olivový olej K-Bio
  • brusnicový džem
  • soľ a čierne korenie
  • ½ ČL kurkumy
  • muškátový oriešok
  • čerstvý tymian

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Tekvicu prerežeme napoly, vydlabeme stred so semiačkami a nakrájame ju na kocky. Mrkvu, petržlen a cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie časti. Zeleninu dáme na papierom vyložený plech, pridáme očistené strúčiky cesnaku, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme cca 30 minút, kým nám zelenina nezmäkne.

Husacie prsia s tekvicovým pyré

Kým sa zelenina pečie, pripravíme husacie prsia. Prsia umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a kožu opatrne narežeme do tvaru mriežky tak, aby sme nezarezali do mäsa. Stranu s kožou osolíme, druhú stranu ochutíme soľou a čiernym korením. Následne prsia opečieme na panvici na miernom plameni dochrumkava, stranou s kožou nadol. Tuk priebežne zlievame do misky. Keď je koža vypečená dochrumkava, sporák vypneme, prsia otočíme a necháme zatiahnuť. Opečené prsia preložíme na menší plech stranou s kožou nahor a potrieme z oboch strán marinádou – medom zmiešaným s horčicou. Plech prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme cca 15 minút.

Medzitým dokončíme tekvicové pyré – upečenú zeleninu preložíme do hrnca, prilejeme kokosové mlieko a rozmixujeme do krémovej konzistencie. Pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu a trochu nastrúhaného muškátového orieška a vareškou premiešame. Na tanier naservírujeme tekvicové pyré s husacími prsiami nakrájanými na tenké plátky. Pokvapkáme olivovým olejom, ozdobíme tymianom a prípadne ešte dosolíme a dokoreníme. Na záver pridáme pár lyžičiek brusnicového džemu.

Husacie prsia s tekvicovým pyré

Tip na prípravu

- kožu na husacích prsiach pred pečením nakrájajte do tvaru mriežky, aby sa dobre vypiekla a pustila prebytočný tuk. Dávajte však pozor, aby ste nezarezali do mäsa, pri opekaní by vám pustilo šťavu.

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box