Tiež považujete raňajky za základ dobrého dňa? Ja som väčšinou bez raňajok len chodiaci prízrak a počas takýchto rán (keď zaspím prípadne moja chladnička výnimočne zíva prázdnotou) som schopná vidieť namiesto ľudí len obložené chlebíčky alebo ovocím obsypanú ovsenú kašu. :D Ale s novým rokom prichádzajú aj nové predsavzatia a jedným z tých mojich sú ráno kvalitne a do sýtosti sa naraňajkovať. Aby som vás ale o nič neochudobnila, každý odskúšaný a chuťovo výborný recept na raňajky uverejním aj sem, aby ste boli sýti a spokojní aj vy. :) Dnes to bude rybacia pomazánka z tuniaka bez majonézy. Stačí vám zopár ingrediencií a 10 minút vášho času (za predpokladu, že v chladničke máte uvarené vajíčko). A potom šup sa raňajkovať!
Ak hľadáš inšpirácie na jednohubky na Silvestra, na mojom blogu nájdeš hneď 4 skvelé tipy.
Ingrediencie
Rybacia pomazánka z tuniaka
- 100 g tuniaka v olivovom oleji (uprednostnite tuniaka v skle)
- 2 malé zavárané uhorky
- 1 uvarené vajíčko
- 50 g lučiny (môžete nahradiť maslom izbovej teploty)
- hrsť nasekanej pažítky
- soľ
- čierne korenie
Celozrnný sendvič s rybacou pomazánkou
- celozrnný sendvič
- fialová cibuľa
- valeriánka poľná (alias polníček)
Rybacia pomazánka z tuniaka
1 Do misky dáme tuniaka a vidličkou ho "roztlačíme" na menšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekané uhorky a vajíčko, syr Lučina a nasekanú pažítku. Osolíme, okoreníme a celú pomazánku preložíme do mixéra. Rozmixujeme dohladka, ochutnáme a podľa chuti ešte pridáme soľ a čierne korenie.
Rýchla bryndzová nátierka
Rýchlejší recept na bryndzovú pomazánku možno ani nenájdete!
Hotovú 2pomazánku natrieme na chlieb, bagetu či sendvič a doplníme našimi obľúbenými ingredienciami. Moja verzia rybacej pomazánky z tuniaka je chuťovo veľmi jemná vďaka syru Lučina, preto je vhodné doplniť ju bylinkami a zeleninou. Ja som tentokrát pripravila celozrnný sendvič, ktorý som nasucho opiekla na panvici z vonkajšej strany, aby bol chrumkavý, natrela nahrubo tuniakovou nátierkou, pridala pár koliesok natenko narezanej fialovej cibule a zavŕšila to bohatou hrsťou valeriánky poľnej (nájdete aj ako polníček). A o desiatu do práce či sýte raňajky máte raz-dva postarané. :) Nech vám chutí!
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
4 komentáre
Ahoj Veronika. Rybacie pomazánky robíme rôzne. Je to hlavne od druhu rýb. Môže byť aj filé, alebo údená makrela.Občas vieme vylepšiť pomazánku malou feferonku a medvedím cesnakom. Je to naozaj výborne.
Ahoj Alenka, ďakujem krásne za tipy :) Niektoré určite vyskúšam, medvedí cesnak mám veľmi rada :)
Recept je super,robím podobný s maslom.Prosim vás,kde kúpim tuniaka v skle?
Ďakujem krásne Stanka :) Tuniaka v skle kúpiš v obchodoch so zdravou výživou a zvyknú ho mať niekedy aj v Tescu či v Bille :)