Domov ReceptyBez lepku Jednoduchá rybacia pomazánka z tuniaka

Jednoduchá rybacia pomazánka z tuniaka

Autor: Veronika Čopíková
Rybacia pomazánka

Tiež považujete raňajky za základ dobrého dňa? Ja som väčšinou bez raňajok len chodiaci prízrak a počas takýchto rán (keď zaspím prípadne moja chladnička výnimočne zíva prázdnotou) som schopná vidieť namiesto ľudí len obložené chlebíčky alebo ovocím obsypanú ovsenú kašu. :D Ale s novým rokom prichádzajú aj nové predsavzatia a jedným z tých mojich sú ráno kvalitne a do sýtosti sa naraňajkovať. Aby som vás ale o nič neochudobnila, každý odskúšaný a chuťovo výborný recept na raňajky uverejním aj sem, aby ste boli sýti a spokojní aj vy. :) Dnes to bude rybacia pomazánka z tuniaka bez majonézy. Stačí vám zopár ingrediencií a 10 minút vášho času (za predpokladu, že v chladničke máte uvarené vajíčko). A potom šup sa raňajkovať!

Ingrediencie

Rybacia pomazánka z tuniaka

  • 100 g tuniaka v olivovom oleji (uprednostnite tuniaka v skle)
  • 2 malé zavárané uhorky
  • 1 uvarené vajíčko
  • 50 g lučiny (môžete nahradiť maslom izbovej teploty)
  • hrsť nasekanej pažítky
  • soľ
  • čierne korenie

Celozrnný sendvič s rybacou pomazánkou

  • celozrnný sendvič
  • fialová cibuľa
  • valeriánka poľná (alias polníček)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Rybacia pomazánka

Rybacia pomazánka z tuniaka

Do misky dáme tuniaka a vidličkou ho "roztlačíme" na menšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekané uhorky a vajíčko, syr Lučina a nasekanú pažítku. Osolíme, okoreníme a celú pomazánku preložíme do mixéra. Rozmixujeme dohladka, ochutnáme a podľa chuti ešte pridáme soľ a čierne korenie.

Rýchla bryndzová nátierka

Rýchlejší recept na bryndzovú pomazánku možno ani nenájdete!

Hotovú pomazánku natrieme na chlieb, bagetu či sendvič a doplníme našimi obľúbenými ingredienciami. Moja verzia rybacej pomazánky z tuniaka je chuťovo veľmi jemná vďaka syru Lučina, preto je vhodné doplniť ju bylinkami a zeleninou. Ja som tentokrát pripravila celozrnný sendvič, ktorý som nasucho opiekla na panvici z vonkajšej strany, aby bol chrumkavý, natrela nahrubo tuniakovou nátierkou, pridala pár koliesok natenko narezanej fialovej cibule a zavŕšila to bohatou hrsťou valeriánky poľnej (nájdete aj ako polníček). A o desiatu do práce či sýte raňajky máte raz-dva postarané. :) Nech vám chutí!

Rybacia pomazánka

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 46 Priemer: 4.3]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Alena 24.4.2019 - 21:03

Ahoj Veronika. Rybacie pomazánky robíme rôzne. Je to hlavne od druhu rýb. Môže byť aj filé, alebo údená makrela.Občas vieme vylepšiť pomazánku malou feferonku a medvedím cesnakom. Je to naozaj výborne.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.4.2019 - 21:17

Ahoj Alenka, ďakujem krásne za tipy :) Niektoré určite vyskúšam, medvedí cesnak mám veľmi rada :)

Reaguj
Stanka 20.12.2018 - 21:41

Recept je super,robím podobný s maslom.Prosim vás,kde kúpim tuniaka v skle?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:36

Ďakujem krásne Stanka :) Tuniaka v skle kúpiš v obchodoch so zdravou výživou a zvyknú ho mať niekedy aj v Tescu či v Bille :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box