Domov ReceptyBez lepku Jednoduchá rybacia pomazánka z tuniaka

Jednoduchá rybacia pomazánka z tuniaka

Autor: Veronika Čopíková
Rybacia pomazánka

Tiež považujete raňajky za základ dobrého dňa? Ja som väčšinou bez raňajok len chodiaci prízrak a počas takýchto rán (keď zaspím prípadne moja chladnička výnimočne zíva prázdnotou) som schopná vidieť namiesto ľudí len obložené chlebíčky alebo ovocím obsypanú ovsenú kašu. :D Ale s novým rokom prichádzajú aj nové predsavzatia a jedným z tých mojich sú ráno kvalitne a do sýtosti sa naraňajkovať. Aby som vás ale o nič neochudobnila, každý odskúšaný a chuťovo výborný recept na raňajky uverejním aj sem, aby ste boli sýti a spokojní aj vy. :) Dnes to bude rybacia pomazánka z tuniaka bez majonézy. Stačí vám zopár ingrediencií a 10 minút vášho času (za predpokladu, že v chladničke máte uvarené vajíčko). A potom šup sa raňajkovať!

Ingrediencie

Rybacia pomazánka z tuniaka

  • 100 g tuniaka v olivovom oleji (uprednostnite tuniaka v skle)
  • 2 malé zavárané uhorky
  • 1 uvarené vajíčko
  • 50 g lučiny (môžete nahradiť maslom izbovej teploty)
  • hrsť nasekanej pažítky
  • soľ
  • čierne korenie

Celozrnný sendvič s rybacou pomazánkou

  • celozrnný sendvič
  • fialová cibuľa
  • valeriánka poľná (alias polníček)

Pokračovanie knižného bestsellera Lenivá kuchárka 2

PREZRIEŤ KNIHU

Rybacia pomazánka

Rybacia pomazánka z tuniaka

Do misky dáme tuniaka a vidličkou ho "roztlačíme" na menšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekané uhorky a vajíčko, syr Lučina a nasekanú pažítku. Osolíme, okoreníme a celú pomazánku preložíme do mixéra. Rozmixujeme dohladka, ochutnáme a podľa chuti ešte pridáme soľ a čierne korenie.

Rýchla bryndzová nátierka

Rýchlejší recept na bryndzovú pomazánku možno ani nenájdete!

Hotovú pomazánku natrieme na chlieb, bagetu či sendvič a doplníme našimi obľúbenými ingredienciami. Moja verzia rybacej pomazánky z tuniaka je chuťovo veľmi jemná vďaka syru Lučina, preto je vhodné doplniť ju bylinkami a zeleninou. Ja som tentokrát pripravila celozrnný sendvič, ktorý som nasucho opiekla na panvici z vonkajšej strany, aby bol chrumkavý, natrela nahrubo tuniakovou nátierkou, pridala pár koliesok natenko narezanej fialovej cibule a zavŕšila to bohatou hrsťou valeriánky poľnej (nájdete aj ako polníček). A o desiatu do práce či sýte raňajky máte raz-dva postarané. :) Nech vám chutí!

Rybacia pomazánka

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

4 komentáre

Alena 24.4.2019 - 21:03

Ahoj Veronika. Rybacie pomazánky robíme rôzne. Je to hlavne od druhu rýb. Môže byť aj filé, alebo údená makrela.Občas vieme vylepšiť pomazánku malou feferonku a medvedím cesnakom. Je to naozaj výborne.

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 29.4.2019 - 21:17

Ahoj Alenka, ďakujem krásne za tipy :) Niektoré určite vyskúšam, medvedí cesnak mám veľmi rada :)

Reaguj
Stanka 20.12.2018 - 21:41

Recept je super,robím podobný s maslom.Prosim vás,kde kúpim tuniaka v skle?

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 27.12.2018 - 18:36

Ďakujem krásne Stanka :) Tuniaka v skle kúpiš v obchodoch so zdravou výživou a zvyknú ho mať niekedy aj v Tescu či v Bille :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Výhody lenivého klubu

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, novinky z gastro sveta a zľavu na kuchárske knihy. Členstvo je zadarmo :)

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box