Domov ReceptyBezmäsité jedlá Pečená ovsená kaša

Pečená ovsená kaša

Autor: Veronika Čopíková
Pečená ovsená kaša

Tohtoročná zima a chladné rána si doslova žiadajú teplé sladké raňajky. A s dnešným receptom si ich zabezpečíte rovno na 2 - 3 dni. Ovsenú kašu zrejme poznáte, skúšali ste ju však už niekedy aj upiecť? :-) Kaša chutí trochu ako koláčik, vnútri však nenájdete žiadnu múku, len celozrnné vločky, ovocie a chrumkavé mandle obalené medom. Pečená ovsená kaša je pre mňa výbornou alternatívou ku klasickej ovsenej kaši, chutí skvele aj nasledujúce dni a s lyžicou gréckeho jogurtu či kyslej smotany, je to aj jednoduchý dezert. :-)

Na osladenie kaše som použila jablkovú šťavu K-Bio od Kauflandu, ktorú nájdete aj v mojom obľúbenom recepte na jablkové lievance. Šťava neobsahuje farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy. Budem sa tešiť, ak recept na pečenú kašu vyskúšate a dáte mi vedieť, čo na ňu hovoríte.

Ingrediencie

na 4 - 6 porcií

  • 100 g celozrnných ovsených vločiek
  • 50 g celozrnných špaldových vločiek
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml jablkovej šťavy (ja som použila jablkovú šťavu K-Bio, ktorú nájdete v Kauflande)
  • 1 vajce
  • 2 jablká
  • 2 hrušky
  • 100 g čučoriedok
  • 25 g mandlí
  • 2 PL medu
  • 2 ČL orieškového masla
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • grécky jogurt/kyslá smotana

Rád varíš, ale nechceš tráviť celý deň v kuchyni?

Kniha Lenivá kuchárka


 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka)

1V miske zmiešame ovsené a špaldové vločky s práškom do pečiva a škoricou. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie - vajce, mlieko, jablkovú šťavu, orieškové maslo a lyžicu medu. K mokrým surovinám prisypeme suché a metličkou dobre premiešame. Zmes prelejeme do zapekacej misky vymazanej maslom. Pridáme na menšie časti nakrájané jablká a hrušky a lyžicou jemne premiešame.

2

Na záver zmes posypeme čučoriedkami a mandľami, ktoré sme zmiešali s lyžicou medu. Vložíme do rúry, vyhriatej na 180 °C, a pečieme 30 až 35 minút. Pred servírovaním ozdobíme pečenú kašu čerstvými čučoriedkami a lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Pečená ovsená kaša

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

6 komentárov

Jirka 4.3.2023 - 8:38
Ovsené vločky môžme na rôzne spôsoby, určite aj tento recept vyskúšam. ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 19:43

Budem sa tešiť Jirka :)

Reaguj
Mária 17.2.2023 - 13:09
Určite ju vyskúšam mňam
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 19:42

Budem sa tešiť Mária a som zvedavá, čo na ňu povieš :)

Reaguj
Melania 15.2.2023 - 17:44
Mňam
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 9.5.2023 - 19:42

Ďakujem krásne :)

Reaguj