Domov ReceptyBez laktózy Horúca čokoláda s perníkovým korením

Horúca čokoláda s perníkovým korením

Autor: Veronika Čopíková
Horúca čokoláda

Dnešný recept bude asi najkratším a najjednoduchším receptom, aký som kedy pridala na môj foodblog Lenivá kuchárka. Bude však vyslovene večerným potešením, ktoré si môžete vychutnať v spoločnosti dobrej knihy, seriálu či filmu, dobre zababušení pod vlnenou dekou či hrejivým paplónom. Dámy a páni, dovoľte mi predstaviť vám recept na horúcu čokoládu voňajúcu perníkovým korením a korenistou škoricou. Horúca čokoláda sa skladá len zo 6 ingrediencií, hotová je do pár minút a väčšinu surovín na jej prípravu, ak nie rovno všetky, máte určite doma. Spravte si teda sladký čas pre seba, oddýchnite si a načerpajte sily do nového dňa. Či bude upršaný, sychravý alebo plný mlák, so spomienkou na včerajšiu horúcu čokoládu doň vykročíte s úsmevom na perách. :)

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 100 ml kokosového mlieka (z plechovky, s obsahom kokosu 60 % a viac)
  • 100 ml kravského mlieka (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové mlieko K-free alebo mandľový nápoj)
  • 100 g horkej čokolády (min. 70 % obsah kakaovej sušiny)
  • 1 ČL kakaa
  • 1/2 ČL cejlónskej škorice
  • 1/2 ČL perníkového korenia
  • smotana na šľahanie + cukor (ľubovoľné)

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov. Kniha Lenivá Kuchárka

Recenzie

PREZRIEŤ KNIHU

Horúca čokoláda

Dokonalá horúca čokoláda zo 6 ingrediencií

Najprv si v malom hrnci zohrejeme kokosové a kravské, prípadne bezlaktózové mlieko. Samozrejme môžete použiť aj rastlinný nápoj, napr. mandľový, ak máte iné intolerancie či alergie, pri ktorých sa musíte vyhýbať klasickému či bezlaktózovému mlieku. Keď je mlieko horúce, pridáme kakao, škoricu a perníkové korenie a dobre celú zmes premiešame. Keď je naša mliečno-korenistá zmes horúca, prisypeme k nej nalámané kúsky čokolády a miešame, kým sa čokoláda neroztopí. Horúcu čokoládu odstavíme zo sporáka, prelejeme do hrnčekov alebo vašich milovaných krištáľových pohárov (ak by ste čokoládu chceli podávať ako dezert) a posypeme troškou škorice.

Ak by ste horúcej čokoláde chceli pridať ešte trochu dávky hriešnosti, môžete navrch pridať kopček vyšľahanej smotany s cukrom. V prípade prípravy bezlaktózovej verzie šľahačku buď vynechajte, alebo si kúpte smotanu na šľahanie bez obsahu laktózy. Za dobrú cenu je dostupná v Kauflande pod označením K-free. Nech vám chutí!

Horúca čokoláda

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept, pridaj sa do klubu.

Ako sa ti recept vydaril? (5 je top)
[Celkom: 12 Priemer: 4.7]

Výber najlepších receptov nájdeš v knihe


Prezrieť knihu

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár

Add your own review

Zvoľte hodnotenie:


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

3 komentáre

Jana Podstanická 19.10.2020 - 15:59
Čokoláda vyzerá veľmi príťažlivo a keďže čochvíľa dofrčí dcéra s manželom /teda mojím zaťom/ na návštevu, určite milo prekvapím! Ďakujem za nápad a veru pôjdem do toho /vrátane bezláktozového mlieka, keďže vraj! trpí laktózovou intoleranciou/. S pozdravom Jana Podstanická von Humenné
Reaguj
Janka 16.10.2020 - 16:49
Mnaaaam, tak toto je nebezpecna kombinacia. Geniaaaalne 💝
Reaguj
Erika 16.10.2020 - 13:27

Vynikajúce na toto sychravé počasie, hneď sme si s dcérou urobili:-)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Tu sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na magazín a kuchársku knihu

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box