Domov ReceptyBez laktózy Horúca čokoláda s perníkovým korením

Horúca čokoláda s perníkovým korením

Autor: Veronika Čopíková
Horúca čokoláda

Dnešný recept bude asi najkratším a najjednoduchším receptom, aký som kedy pridala na môj foodblog Lenivá kuchárka. Bude však vyslovene večerným potešením, ktoré si môžete vychutnať v spoločnosti dobrej knihy, seriálu či filmu, dobre zababušení pod vlnenou dekou či hrejivým paplónom. Dámy a páni, dovoľte mi predstaviť vám recept na horúcu čokoládu voňajúcu perníkovým korením a korenistou škoricou. Horúca čokoláda sa skladá len zo 6 ingrediencií, hotová je do pár minút a väčšinu surovín na jej prípravu, ak nie rovno všetky, máte určite doma. Spravte si teda sladký čas pre seba, oddýchnite si a načerpajte sily do nového dňa. Či bude upršaný, sychravý alebo plný mlák, so spomienkou na včerajšiu horúcu čokoládu doň vykročíte s úsmevom na perách. :)

Ďalšie jednoduché recepty nájdeš v knihách Lenivá kuchárka. Pri objednávke dvoch kníh je poštovné zadarmo!

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 100 ml kokosového mlieka (z plechovky, s obsahom kokosu 60 % a viac)
  • 100 ml kravského mlieka (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové mlieko K-free alebo mandľový nápoj)
  • 100 g horkej čokolády (min. 70 % obsah kakaovej sušiny)
  • 1 ČL kakaa
  • 1/2 ČL cejlónskej škorice
  • 1/2 ČL perníkového korenia
  • smotana na šľahanie + cukor (ľubovoľné)

Nechceš nikdy zmeškať nový recept? Pridaj sa do klubu!

Kliknutím na “Odoberať novinky“ vyjadríte súhlas s podmienkami ochrany súkromia.


Horúca čokoláda

Dokonalá horúca čokoláda zo 6 ingrediencií

1 Najprv si v malom hrnci zohrejeme kokosové a kravské, prípadne bezlaktózové mlieko. Samozrejme môžete použiť aj rastlinný nápoj, napr. mandľový, ak máte iné intolerancie či alergie, pri ktorých sa musíte vyhýbať klasickému či bezlaktózovému mlieku. Keď je mlieko horúce, pridáme kakao, škoricu a perníkové korenie a dobre celú zmes premiešame. Keď je naša mliečno-korenistá zmes horúca, prisypeme k nej nalámané kúsky čokolády a miešame, kým sa čokoláda neroztopí. Horúcu čokoládu odstavíme zo sporáka, prelejeme do hrnčekov alebo vašich milovaných krištáľových pohárov (ak by ste čokoládu chceli podávať ako dezert) a posypeme troškou škorice.

2 Ak by ste horúcej čokoláde chceli pridať ešte trochu dávky hriešnosti, môžete navrch pridať kopček vyšľahanej smotany s cukrom. V prípade prípravy bezlaktózovej verzie šľahačku buď vynechajte, alebo si kúpte smotanu na šľahanie bez obsahu laktózy. Za dobrú cenu je dostupná v Kauflande pod označením K-free. Nech vám chutí!

Horúca čokoláda

Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.

 

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Výber najlepších receptov nájdeš v knihách


Prezrieť knihu

Napíšte komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

10 komentárov

Zuzka 18.2.2021 - 1:59

Nádherná úvodná fotografia 👌🙂

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 16:44

Ďakujem krásne Zuzka :)

Reaguj
Simona 7.1.2021 - 16:25
Prave sme ju dojedli, famozna! To pernikove korenie tomu doda vybornu chut a vonu. Pouzili sme 85% cokoladu, takze sme este primiesali jeden bio vanikovy cukor a este sme navrch nasypali nalamane keksiky Speculatius a slahacku. Mnam!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 16:46

Ďakujem krásne Simonka :) Teším sa, že výsledok chutil a dúfam, že ste si ju spravili aj tento rok :) A výborné tipy na vylepšenie, nalámanie keksíkov speculatius sa mi veľmi páči :)

Reaguj
Jana Podstanická 19.10.2020 - 15:59
Čokoláda vyzerá veľmi príťažlivo a keďže čochvíľa dofrčí dcéra s manželom /teda mojím zaťom/ na návštevu, určite milo prekvapím! Ďakujem za nápad a veru pôjdem do toho /vrátane bezláktozového mlieka, keďže vraj! trpí laktózovou intoleranciou/. S pozdravom Jana Podstanická von Humenné
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 31.12.2022 - 16:46

Ďakujem krásne Janka a pozdravujem do Humenného :) Dúfam, že dcére s manželom i tebe čokoláda chutila a mali ste pekný spoločný čas :)

Reaguj
Janka 16.10.2020 - 16:49
Mnaaaam, tak toto je nebezpecna kombinacia. Geniaaaalne 💝
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2021 - 22:58

Ďakujem krásne Janka, určite sa oplatí vyskúšať a variť pravidelne len čo začne upršané či snehové počasie :)

Reaguj
Erika 16.10.2020 - 13:27

Vynikajúce na toto sychravé počasie, hneď sme si s dcérou urobili:-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2021 - 22:57

Teším sa Erika, že ste si s dcérou pochutili v sychravom jesennom počasí :)

Reaguj
Top