Domov ReceptyBez lepku Hokkaido tekvicová polievka

Hokkaido tekvicová polievka

Autor: Veronika Čopíková
Hokkaido tekvicová polievka

Je koniec júla, polovica leta je za nami a ja mám pocit, že som si toto leto veľmi neužila. Práve tento upršaný deň ma núti bilancovať nad životom a zamýšľať sa nad tým, kam sa chcem ďalej uberať. Piecť či analyzovať? Či nebodaj blogovať? :) To by bolo asi naj naj naj, len žiaľ si to vyžaduje aj najviac práce, sebazapierania a neustáleho hýbania sa vpred. Ale verím, že pokroky je vidieť a vy sem radi chodíte čerpať inšpiráciu, napiecť si, či dozvedieť sa čo je nové. A keďže som potrebovala do dnešného dňa pridať trošku farieb, uvarila som si túto rýchlu tekvicovú polievku. Hokkaido tekvicová polievka je jednoduchá, povzbudzujúca a veľmi chutná. Ak máte doma ešte zeleninový vývar a neviete kam s ním, šupnite ho sem. Recept nájdete aj v mojej kuchárskej knižke na strane 49.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 1 ks hokkaido tekvice (nakrájaná na kocky vážila 700 g)
  • 2 menšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 petržlen
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • čierne korenie
  • kurkuma
  • olivový olej (ak by ste hľadali čo najkvalitnejší, môžem odporučiť extra panenský olivový olej od Powerlogy s aciditou 0,1% a v BIO kvalite.)

Na ozdobu a dochutenie

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • tekvicové semiačka
  • petržlenová vňať

Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni! Obsahuje 60 jednoduchých receptov.
Kniha Lenivá Kuchárka

PREZRIEŤ KNIHU

Jednoduchý, rýchly recept, chutí výborne. Namiesto Hokaidó som dal podobnú tekvicu z našej záhradky.

Ľubomír

Hokkaido Tekvicová polievka

Hokkaido tekvicová polievka - postup

Táto tekvicová polievka je veľmi jednoduchá, preto si ju tak rada pripravujem. V podstate si len nachystáme všetku zeleninu, ktorú dáme zapiecť do rúry a potom všetko rozmixujeme s vývarom. Je vynikajúca teplá aj studená a skvele zasýti, takže sa v mojom polievkovom rebríčku umiestnila na prvých priečkach. :) Tak poďme na to!

Rýchla šošovicová polievka

Sýta, jednoduchá a rýchla, taká je šošovicová polievka, ktorú nájdete v tomto recepte.

Začneme tekvicou - prerežeme ju napoly, vydlabeme stred so semiačkami a nakrájame ju na mesiačiky. Petržlen a mrkvy si ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a prekrojíme napoly. A zostávajú len strúčiky cesnaku, ktoré si ošúpeme a pridáme k ostatnej zelenine. Takto pripravenú zeleninu dáme do pekáča alebo na plech, osolíme, polejeme troškou olivového oleja a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C 30 - 40 minút, kým nám zelenina nezmäkne.

Hokkaido Tekvicová polievka

Do polievkového hrnca dáme zohriať zeleninový vývar. Zohriaty vývar stiahneme zo sporáka, pridáme k nemu upečenú zeleninu a všetko spolu pekne rozmixujeme. Pridáme soľ, čierne korenie a kurkumu, premiešame a ochutnáme. V tejto fáze je potrebné dochutiť si tekvicovú polievku tak, ako ju máte radi, ja väčšinou korením priebežne počas ochutnávania a ak mám pocit, že tomu stále niečo chýba, tak pridávam ďalšie korenie. Okrem toho môžete tiež pridať trošku nastrúhaného muškátového orieška a citrónovú šťavu.

 

Ak sme s výsledkom spokojní, môžeme polievku nabrať do misiek a ozdobiť smotanou, tekvicovými semiačkami a lístkami petržlenovej vňate. Hokkaido tekvicová polievka je v tomto pomere krásne hustá a krémová, takže nepotrebuje žiadnu múku či škrob. Nech vám chutí!

 

Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom!

Ako sa ti páčil? (5 je top)
[Celkom: 303 Priemer: 3.8]

Môže sa vám páčiť

Napíšte komentár


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

12 komentárov

DANA 9.11.2019 - 18:15

Dobry Veronika,

moja 1. hokkaido polievka. Bola uzasna, dakujem moc.
Prajem vsetko dobre.
Dana Tibi

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 10.11.2019 - 16:50

Ahoj Dana, teším sa, že sa podarila hneď na prvýkrát a hlavne, že chutila úžasne :) Pekný deň ti prajem a dúfam, že aj ďalšie recepty ti zachutia :)

Reaguj
Anna 13.10.2019 - 12:18

Veronika Tvoja hokkaido polievočka je vynikajúca. Varievala som len vo vode hokkaido – ale takto upečená a potom rozmixovaná je úžasná. Jednoduchý a veľmi rýchly recept. Ďakujem a veľa úspechov

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:58

Jeeej ďakujem krásne Anna :) Upečená zelenina má inú chuť a polievočke potom dodáva inú úroveň rozmanitosti :) Tak sa teším, že si ju vyskúšala a chutila ti :) A ďakujem za krásne prianie :)

Reaguj
Kristína 30.10.2019 - 22:10

Dobrý deň, dnes som robila hokaido polievocku – mňam. Výborná 👍 dakujem za recept

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 3.11.2019 - 16:59

Pekný deň prajem Kristína, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že polievočka chutila :)

Reaguj
Zuzana Krasnecová 21.9.2019 - 9:18

Zuzana
Ahoj,cesnacka veľmi chutila celej rodine ,vrelo doporučujem,rýchla a chutná

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:57

Ďakujem pekne Zuzana, som rada, že cesnačka chutila a odporúčaš ju ďalej :)

Reaguj
Denisa 12.9.2019 - 17:37

Výborná polievka

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 30.10.2019 - 20:56

Ďakujem krásne, teším sa, že polievka chutila :)

Reaguj
Ľubomír 30.10.2018 - 17:45

Jednoduchý, rýchly recept, chutí výborne.
Namiesto Hokaidó som dal podobnú tekvicu z našej záhradky

Reaguj
Veronika Čopíková
Veronika Čopíková 31.10.2018 - 19:03

Ahoj Ľubomír, ďakujem pekne. Teším sa, že ti polievka chutila a podarila sa :)

Reaguj
Top
Veronika Čopíková
Ahoj, vieš že máme aj svoj lenivý klub? Toto sú jeho výhody.
Holler Box

Staň sa členom môjho lenivého klubu!

Každý týždeň dostaneš na email nový recept, moje novinky z gastro sveta a zľavu na môj magazín a kuchársku knižku.

   

CHCEM BYŤ ČLENOM

Holler Box